Μείωση ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα για όλους για να μη μετακυλιστούν οι αυξήσεις στους καταναλωτές, ζητά η ΟΕΒ στη Κύπρο.

Μείωση ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα για όλους για να μη μετακυλιστούν οι αυξήσεις στους καταναλωτές, ζητά η ΟΕΒ στη Κύπρο.

5% αντί 19% ΦΠΑ στο ρεύμα

1.793 επισκέψεις στο άρθρο

Καθολική και οριζόντια μείωση στους λογαριασμούς της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ζητά με επιστολή της προς το Υπουργείο Οικονομικών η ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΕΒ ζητά τη μείωση του ΦΠΑ από το 19% που ισχύει μέχρι τώρα στο 5% για 3 μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, η οποία με τη σειρά της έχει εκτοξεύσει τις τιμές στα ενεργειακά προϊόντα, αλλά και σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες (διάβασε περισσότερα εδώ).

Kοινοποίησε το »


Αν δεν ληφθούν μέτρα οι αυξήσεις θα μετακυλιστούν στους καταναλωτές!

Η Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου σημειώνει στην επιστολή της προς τον ΥΠΟΙΚ ό,τι «μοναδική ανακουφιστική εφαρμογή, προσωρινού έστω χαρακτήρα, είναι η οριζόντια και καθολικού μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στο 5% για τους επόμενους τρεις μήνες», όπως στο διαβάζουμε στο alphanews Κύπρου.

Την ίδια στιγμή, τονίζεται ό,τι «αυτό, σε συνδυασμό με την απορρόφηση από τις επιχειρήσεις μέρους της δραματικής αύξησης στο κόστος των μεταφορών και της πρώτης ύλης, θα καταστήσει εφικτή την συγκράτηση του κύματος των αυξήσεων επί των τελικών προϊόντων, αγαθών και υπηρεσιών οι οποίες σε αντίθετη περίπτωση θα μετακυλιστούν στον καταναλωτή».

Δεν θα χάσει έσοδα το Κράτος


Στην ίδια επιστολή, η ΟΕΒ επισημαίνει ό,τι το Κράτος θα διατηρήσει τα έσοδα του, καθώς η κατανάλωση θα διατηρηθεί σε αξιοσημείωτα επίπεδα. «είμαστε δε βέβαιοι ό,τι μέρος της απώλειας των κρατικών εσόδων από τη προτεινόμενη μείωση στο ΦΠΑ θα αποκατασταθεί από τη διατήρηση σε αξιοσημείωτα επίπεδα της κατανάλωσης, η οποία υπό συνθήκες ακρίβειας προφανώς θα συμπιεστεί με ανάλογη συμπίεση στα δημόσια έσοδα».
 

Kοινοποίησε το »