Νέο ρεκόρ για τις ηλιακές κυψέλες από περοβσκίτη

Διαβάστηκε από 2663 αναγνώστες -

Μία ακόμα επανάσταση έγινε στον τομέα των ηλιακών κυψελών από περοβσκίτη με την πιστοποίηση της απόδοσης μετατροπής 15% σε μια κυψέλη μεγαλύτερη από 1 τετραγωνικό εκατοστό

 
Η πιστοποίηση από την ομάδα Διαβάθμισης, Προτύπων και Μέτρησης του Κέντρου Ερευνών για φωτοβολταϊκά, του Εθνικού Ινστιτούτου Προηγμένης Βιομηχανικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Οι νέες ηλιακές κυψέλες από περοβσκίτη δημιουργήθηκαν από ερευνητές της Μονάδας Φωτοβολταϊκών Υλικών στο Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών (NIMS, με πρόεδρο τον Sukekatsu Ushioda) - με επικεφαλής τον Δρ Liyuan Han.

Όπως οι περισσότερες υψηλές αποδόσεις μετατροπής που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα με τη χρήση ηλιακών κυψελών περοβσκίτη έχουν γίνει μέσω μικρών κυττάρων (περίπου 0,1 cm2) ακατάλληλων για ρεαλιστική χρήση, το νέο πιστοποιημένο ρεκόρ αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την δυνητική ευρεία εμπορική χρήση της τεχνολογίας. (Το τρέχον ρεκόρ για μικρές κυψέλες είναι απόδοση μετατροπής στο 20,1% - ωστόσο, το εύρος σφάλματος στη μέτρηση ήταν μεγάλο λόγω του μεγέθους του κυττάρου που χρησιμοποιείται, 0,0955 cm2).

Τα νέα κύτταρα απέκτησαν υψηλή απόδοση μετατροπής, μέσω του ελέγχου της μορφολογίας του στρώματος περοβσκίτη στρώμα μέσω της χρήσης μιας νέας μεθόδου κατασκευής.

Πιο αναλυτικά: Εδώ, έχει αναπτυχθεί ένα νέο υλικό μεταφοράς φορτίου το οποίο παρουσιάζει υδροφοβία και υψηλή κινητικότητα, το οποίο βελτίωσε με επιτυχία την σταθερότητα των ηλιακών κυψελών από περοβσκίτη με αυτό το νέο υλικό. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, η ηλιακή κυψέλη επεκτάθηκε σε περισσότερα από 1 τετραγωνικό εκατοστό και βελτίωσε τη μέθοδο για να δημιουργηθεί η συσκευή. Ως αποτέλεσμα, επετεύχθη απόδοση μετατροπής 15% στις ηλιακές κυψέλες από περοβσκίτη για πρώτη φορά στον κόσμο, πιστοποιημένη από τον διεθνή σταθμό δημοσίων δοκιμών (Διαβάθμισης, Προτύπων και Μέτρησης του Κέντρου Ερευνών για φωτοβολταϊκά, του Εθνικού Ινστιτούτου Προηγμένης Βιομηχανικής Επιστήμης και Τεχνολογίας).
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, έχει τεθεί ο στόχος της περαιτέρω βελτίωσης της απόδοσης μετατροπής, με την ανάπτυξη νέων υλικών μεταφορών φορτίων με ακόμη υψηλότερη απόδοση και έλεγχο των διεπαφών στις ηλιακές κυψέλες από περοβσκίτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ