Με... αέρα θα φορτίζουμε μικροσυσκευές και αυτοκίνητα

Με... αέρα θα φορτίζουμε μικροσυσκευές και αυτοκίνητα

1.226 επισκέψεις στο άρθρο

Με τη βοήθεια ενός ενζύμου μπορούμε να ενεργοποιήσουμε βακτήρια να παράξουν ηλεκτρική ενέργεια, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Nature. Μια νέα ανανεώσιμη πηγή ενέργειας γεννιέται;

Έπειτα από χρόνια έρευνας, επιστήμονες στην Αυστραλία κατάφεραν να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα από βακτήρια. Γενικά στη φύση, υπάρχουν βακτήρια στο έδαφος, τα οποία κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, καταναλώνουν ατμοσφαιρικό υδρογόνο για ενέργεια. Με βάση αυτή την αρχή, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα ένζυμο που επιτρέπει στα βακτήρια να καταναλώνουν υδρογόνο. Το αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και τα συμπεράσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκαν στην έκδοση Nature.
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι καθαρή, πράσινη, απεριόριστη, ανανεώσιμη. Όμως τι να περιμένουμε σε επίπεδο εφαρμογής; Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Monash της Μελβούρνης συνεχίζουν τις μελέτες τους που ίσως ανοίξουν το δρόμο στο να φορτίζουμε με... αέρα μικροσυσκευές όπως ένα κινητό, αλλά και αυτοκίνητα σε βάθος δεκαετίας ή νωρίτερα.

Κοινοποίησέ το »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Kοινοποίησέ το »