Στα ύψη η ζήτηση για καυσόξυλα για το φετινό χειμώνα. Οι καταναλωτές ψάχνουν λύσεις οικονομικής θέρμανσης. Δες τι πρέπει να προσέξεις.

Στα ύψη η ζήτηση για καυσόξυλα για το φετινό χειμώνα. Οι καταναλωτές ψάχνουν λύσεις οικονομικής θέρμανσης. Δες τι πρέπει να προσέξεις.

Πανικός για τα καυσόξυλα, λίστα αναμονής μέχρι και 1 μήνα! Δες Video

1.192 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές οδήγησε σε ελλείψεις. Η αναμονή μπορεί να φτάσει και τον 1 μήνα. Προσοχή να μην είναι φρέσκα. Δεν έχουν θερμική απόδοση. Θέμα επιβίωσης και όχι πολυτέλεια τα ξύλα στη βόρεια Ελλάδα.

MAXKONNIC TECH LTD - ROINTE

Η ζήτηση για καυσόξυλα είναι πολύ μεγάλη από τους καταναλωτές ως λύση θέρμανσης εν όψει του φετινού χειμώνα και αυτό είναι κάτι που οδηγεί σε ελλείψεις στην αγορά. Μεγαλύτερο το πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα, όπου οι κάτοικοι είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με αυτόν τον τρόπο θέρμανσης, καθώς ο χειμώνας κρατά περισσότερο και είναι πιο βαρύς.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Στα ύψη η ζήτηση για καυσόξυλα για το φετινό χειμώνα!
  • Η μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές οδήγησε σε ελλείψεις
  • Η αναμονή μπορεί να φτάσει και τον 1 μήνα
  • Προσοχή να μην είναι φρέσκα. Δεν κάνεις δουλειά (δεν έχουν υψηλή θερμική απόδοση)
  • Θέμα επιβίωσης και όχι πολυτέλεια τα ξύλα στη βόρεια Ελλάδα
Η ζήτηση για καυσόξυλα οδηγεί σε ελλείψεις στην αγορά!

Η μεγάλη ζήτηση για καυσόξυλα οδηγεί σε ελλείψεις και κάποιες επιχειρήσεις μπορεί να κλείσουν νωρίτερα.

«Τα ξύλα υπήρχαν, αυτά που υπάρχουν κάθε χρόνο ίσως και περισσότερα. Μαθαίνοντας από την άνοιξη ότι οι τιμές των υπολοίπων τρόπων θέρμανσης θα ακριβύνουν, είχαμε κάνει και παραπάνω προμήθειες. Ωστόσο, η μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου ήταν αυτή που δημιούργησε την έλλειψη. Λείπουν ξύλα λόγω της μεγάλης ζήτησης», λέει χαρακτηριστικά ο έμπορος ξύλων κ. Κασκαλίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι «από τον επόμενο μήνα, ίσως και από τις επόμενες ημέρες, κάποιες μάντρες που δεν είχαν εφοδιαστεί επαρκώς θα αρχίσουν σιγά- σιγά να κλείνουν. Κάποιες επιχειρήσεις  που ήταν πιο οργανωμένες και έχουν κάνει τα κουμάντα τους θα αντέξουν παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει και έλλειψη στα καυσόξυλα».

Λίστα αναμονής μέχρι και 1 μήνα! Προσοχή να μην είναι φρέσκα (δεν κάνουν δουλειά)!

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν υπάρχει λίστα αναμονής για την προμήθεια καυσόξυλων από τους καταναλωτές, ο κ. Κασκαλίδης είπε ότι κάποιος μπορεί να περιμένει ακόμα και 1 μήνα. Μία ακόμα πολύ σημαντική πληροφορία είναι πως τα καυσόξυλα δεν πρέπει να είναι φρέσκα. Για θέρμανση θεωρούνται ως ακατάλληλα, καθώς δεν μπορούν να ανάψουν φωτιά και δεν θα κάνουν τη δουλειά τους γιατί δεν έχουν θερμική απόδοση.

Τα καυσόξυλα είναι επιβίωση και όχι πολυτέλεια στη βόρεια Ελλάδα!

Ο πρόεδρος κοινότητας Νευροκοπίου, Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα καυσόξυλα στην περιοχή.

«Είμαστε η μεγαλύτερη δασική έκταση στην Ελλάδα και δεν έχουμε καυσόξυλα. Αυτή τη στιγμή έχουν δεσμευθεί στο δασαρχείο τα καυσόξυλα για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων από διαφορετικές κατηγορίες και για αυτόν το λόγο δεν υπάρχουν καυσόξυλα στο εμπόριο. Ως επί το πλείστον, οι κάτοικοι του Νευροκοπίου είναι συνταξιούχοι και δεν θα έχουν πρόσβαση οι περισσότεροι στα καυσόξυλα. Ένα σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή του Νευροκοπίου είναι ότι είμαστε μέσα στα δάση και δεν έχουμε καυσόξυλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου προειδοποίησε πως «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σίγουρα όλος ο κόσμος θα μπει να κόψει ξύλα γιατί είναι θέμα επιβίωσης πλέον. Δεν είναι θέμα πολυτέλειας».

Δες video

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »