Η αερόθερμη σόμπα πέλλετ δίνει λύση που ζεσταίνει (οικονομικά) & ομορφαίνει φέτος το χειμώνα. Τι πρέπει να προσέξεις.

Η αερόθερμη σόμπα πέλλετ δίνει λύση που ζεσταίνει (οικονομικά) & ομορφαίνει φέτος το χειμώνα. Τι πρέπει να προσέξεις.

Μέχρι 92% απόδοση και οικονομία με την αερόθερμη σόμπα πέλλετ

2.146 επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2023)
Σχολιάστε

- Θέρμανση με σούπερ απόδοση έως 92%.
- Προσοχή στην ισχύ.
- Απαραίτητη πιστοποίηση πέλλετ.
- Υγρασία πέλλετ όχι κάτω από 10%.

MAXKONNIC TECH LTD - ROINTE

Υπάρχουν λύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε φέτος το χειμώνα την επαρκή θέρμανση του σπιτιού, με όσο το δυνατό λιγότερα έξοδα; Η απάντηση είναι καταφατική και η αερόθερμη σόμπα πέλλετ είναι μία λύση που ζεσταίνει και γι' αυτό συγκεντρώνει πολλά βλέμματα πάνω της.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Θέρμανση με απόδοση έως 92%

Οι αερόθερμες σόμπες πέλλετ προορίζονται για τη θέρμανση ενιαίων χώρων και σε γενικές γραμμές μπορείτε να υπολογίζετε ότι απαιτείται ονομαστική ισχύς 1 KW για κάθε 8  τετραγωνικά μέτρα. Ανάλογα με την περίπτωση (πχ. μεγάλος όγκος δωματίου λόγω μεγάλου ύψους) υπάρχουν αποκλίσεις, τις οποίες θα πρέπει να λάβετε υπόψη.

Αν υποθέσουμε ότι έχουμε μια αερόθερμη σόμπα πέλλετ με βαθμό απόδοσης 85% και θερμογόνο δύναμη για το πέλλετ 5 kwh/kg, προκύπτει ό,τι 1 kWh θερμικής ενέργειας απαιτεί 0,24 κιλά πέλλετ. 

Προσοχή στην ισχύ

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το μεγαλύτερο νούμερο αφορά στο κόστος για κάθε κιλοβατώρα θερμικής ενέργειας. Αυτό που διαφέρει από σύστημα σε σύστημα είναι η ονομαστική ισχύς, η οποία θα καθορίσει τη κατανάλωση καυσίμου (σε κιλά στην περίπτωση των πέλλετ) που απαιτείται ανά ώρα.

Με απλά λόγια, ενώ το κόστος ανά μονάδα θερμότητας μπορεί είναι το ίδιο με άλλα μέσα θέρμανσης, μια σόμπα μέγιστης ισχύος 10 KW θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από μία άλλη ισχύος 7 KW.  Η πρώτη καλείται να καλύψει περισσότερα τετραγωνικά και να αποδώσει περισσότερη ισχύ για τον ίδιο χρόνο λειτουργίας.

Κατά μέσο όρο πάντως, μία αερόθερμη σόμπα πέλλετ ονομαστικής ισχύος 10 KW απαιτεί κατανάλωση 0.65 – 1.90 κιλά/ώρα.

Απαραίτητη η πιστοποίηση πέλλετ

Δώστε μεγάλη σημασία στην ποιότητα του πέλλετ. Τα προϊόντα που θα βρείτε στην αγορά είναι πολλά, αλλά διαφέρουν σε επίπεδο ποιότητας, κάτι που επηρεάζει άμεσα και τη θερμοδυναμική τους απόδοση!

Φροντίστε να αγοράζετε προϊόντα που φέρουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις, όσον αφορά στη διάμετρο, στο μήκος, στην περιεκτικότητα σε υγρασία, στη θερμογόνο δύναμη. Οι πιο διαδεδομένες νόρμες κατασκευής πέλλετ ξύλου που συναντάμε είναι οι DIN PLUS και ΕΝ 14961-2. 

Με λίγα λόγια, επιλέγοντας πέλλετ με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, εξασφαλίζετε την αποδοτικότερη λειτουργία, μικρότερη κατανάλωση καύσιμης ύλης και μεγαλύτερα διαστήματα για καθαρισμό και συντήρηση.

Υγρασία πέλλετ όχι κάτω από 10% 

Μια σημαντική πληροφορία για να αποδίδει στο μάξιμουμ η αερόθερμη σόμπα πέλλετ είναι να ελέγχετε την υγρασία του. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι μικρότερη του 10%.