Το ενεργειακό τζάκι έχει υψηλές θερμικές αποδόσεις. Δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση. Τι επιλέγεις; Αερόθερμο ή καλοριφέρ; Δες τις διαφορές.

Το ενεργειακό τζάκι έχει υψηλές θερμικές αποδόσεις. Δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση. Τι επιλέγεις; Αερόθερμο ή καλοριφέρ; Δες τις διαφορές.

Ενεργειακό τζάκι. Αερόθερμο ή καλοριφέρ;

2.647 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Εξοικονόμηση καύσιμης ύλης minimum 50%, απόδοση ως 90%. Τζάκι καλοριφέρ, ζεσταίνεις όλο το σπίτι, έχεις & ζεστό νερό. Παραδοσιακό τζάκι; Μετατροπή σε 1 μέρα (χωρίς μερεμέτια) σε αερόθερμο. Σύστημα ρύθμισης του αέρα καύσης (αυξομειώνεις κατά βούληση την ένταση).

MAXKONNIC TECH LTD - ROINTE

Η ενεργειακή κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και μαζί της και οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων. Οι καταναλωτές έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα και για αυτό ψάχνουν διαρκώς λύσεις όχι μόνο για να ζεστάνουν το σπίτι φέτος, αλλά και τις επόμενες χρονιές, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν αυτή η κατάσταση θα είναι ίδια ή χειρότερη το 2023.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Τα ενεργειακά τζάκια έχουν την τιμητική τους, καθώς συγκεντρώνουν πάνω τους πολλά βλέμματα και όχι άδικα. Πρόκειται βέβαια για μία δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση θέρμανσης και όσοι μένουν στη βόρεια Ελλάδα το γνωρίζουν πολύ καλά.

Ενεργειακά τζάκια που ομορφαίνουν & ζεσταίνουν!
  • Ενεργειακό τζάκι, εξοικονόμηση καύσιμης ύλης minimum 50%, απόδοση ως 90%
  • Τζάκι καλοριφέρ, ζεσταίνεις όλο το σπίτι, έχεις & ζεστό νερό
  • Παραδοσιακό τζάκι; Μετατροπή σε 1 μέρα (χωρίς μερεμέτια) σε αερόθερμο
  • Σύστημα ρύθμισης του αέρα καύσης (αυξομειώνεις κατά βούληση την ένταση)
Το ενεργειακό τζάκι έχει υψηλές θερμικές αποδόσεις!

Το βασικό πλεονέκτημά του, σε σύγκριση με τα απλό τζάκι είναι ό,τι εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τη θερμότητα που παράγει είτε διοχετεύοντάς τη σωστά στον αέρα του γύρω χώρου (αερόθερμο ενεργειακό τζάκι), είτε διοχετεύοντάς τη στο νερό υπάρχοντος δικτύου θέρμανσης, όπως τα καλοριφέρ ή σε ενδοδαπέδια θέρμανση (υδραυλικό ενεργειακό τζάκι).

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις με τη χρήση δικτύου σωληνώσεων η θέρμανση διοχετεύεται σε όλους τους χώρους της κατοικίας. Το ενεργειακό τζάκι μπορεί να αξιοποιήσει το 70-90% της θερμογόνου δύναμης της καύσιμης ύλης, σε αντίθεση με το απλό, το οποίο εκμεταλλεύεται μόνο το 10-20%.

Οικονομία στην καύση ξύλου, αυξομείωση της έντασης κατά βούληση!

Η καύση στην κλειστή εστία είναι ελεγχόμενη, δηλαδή το ξύλο καίγεται με λιγότερο αέρα, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει η καύση και έτσι επιτυγχάνεται οικονομία στην κατανάλωση του ξύλου (3-4 φορές λιγότερα ξύλα), που σημαίνει λιγότερα χρήματα, λιγότερο κόπο.

Όλες οι κλειστές εστίες έχουν σύστημα ρύθμισης του αέρα καύσης και έτσι είναι δυνατή η ρύθμιση της έντασης της φωτιάς κατά βούληση, δηλαδή σιγανή ή δυνατή φωτιά, πράγμα αδιανόητο σε οποιαδήποτε ανοικτή εστία.
Δύο μεγάλες κατηγορίες ενεργειακών τζακιών, τα αερόθερμα και τα καλοριφέρ! 

Τα ενεργειακά τζάκια ξύλου εκμεταλλεύονται τη θερμική ενέργεια που δημιουργείται από τη χημική αντίδραση της καύσης των ξύλων στο θάλαμο της καύσης και διά της μεταφοράς τη μεταδίδουν σε συγκεκριμένους ειδικούς θαλάμους της κατασκευής. Στους θαλάμους αυτούς κυκλοφορούν ρευστά (αέρας ή νερό), τα οποία θερμαίνονται από αυτή τη μεταφορά της θερμότητας.

Τα αερόθερμα (ζεσταίνουν αέρα)

Στα αερόθερμα τζάκια ο αέρας μεταφέρεται με ελεύθερη φυσική ροή ή με βεβιασμένη μέσω ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Στην περίπτωση αυτή μπορείς με ειδικά κανάλια να τον μεταφέρεις μέχρι και 15 μέτρα μακριά και να ζεστάνεις όλο το σπίτι.

Μια ειδική κατηγορία αερόθερμων τζακιών είναι τα ένθετα (κασέτες). Λόγω της ειδικής κατασκευής τους μπορείς να μετατρέψεις μέσα σε μία ημέρα (και χωρίς μερεμέτια) ένα παραδοσιακό τζάκι σε ενεργειακό!

Τα καλοριφέρ (ζεσταίνουν νερό)

Το τζάκι καλοριφέρ επιτυγχάνει ότι και το αερόθερμο, δηλαδή τον αερισμό του χώρου. Η διαφορά είναι στο ότι ζεσταίνει το χώρο με την κυκλοφορία ζεστού νερού στα σώματα του καλοριφέρ. Λειτουργεί δηλαδή όπως ένας λέβητας. Με το ζεστό νερό που παράγεται μπορείς να ζεστάνεις ομοιόμορφα όλο το σπίτι, μέσω των σωμάτων καλοριφέρ, ενώ ζεσταίνεται και το boiler και έχεις ζεστό νερό χρήσης. Μπορεί να συνδεθεί παράλληλα με καυστήρα πετρελαίου ή αερίου.

Συμπέρασμα

Τα ενεργειακά τζάκια μπορούν να δώσουν λύση για οικονομική θέρμανση όχι μόνο φέτος -στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης- αλλά μόνιμα και για τους πολλούς επόμενους χειμώνες. Η συζήτηση και η ζήτηση για αυτόν τον τρόπο θέρμανσης δεν είναι τυχαία. Εσύ το έχεις σκεφτεί; Τι από τα δύο επιλέγεις; Αερόθερμο ή καλοριφέρ;

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »