Το 4green κατάφερε να εξασφαλίσει μία μεγάλη, χορταστική συνέντευξη με τον κύριο Σπύρο Καρατζή από την Εμπορική & Τεχνική Διεύθυνση της BERLING.

Το 4green κατάφερε να εξασφαλίσει μία μεγάλη, χορταστική συνέντευξη με τον κύριο Σπύρο Καρατζή από την Εμπορική & Τεχνική Διεύθυνση της BERLING.

Η μεγάλη συνέντευξη της Berling στο 4green.gr

2.120 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για τα χρώματα; Απολαύστε, όπως κι εμείς, τη χορταστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Σπύρος Δ. Καρατζής από την Εμπορική & Τεχνική Διεύθυνση της BERLING.

Το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας είναι τεράστιο, γύρω από τις λύσεις που προσφέρουν τα σύγχρονα ενεργειακά-θερμομονωτικά χρώματα, τα οποία πέρα από όλα τα υπόλοιπα είναι και οικολογικά.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Το 4green κατάφερε να εξασφαλίσει μία μεγάλη, χορταστική συνέντευξη με τον κύριο Σπύρο Καρατζή από την Εμπορική & Τεχνική Διεύθυνση της BERLING. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερες ερωτήσεις και μάλλον τα καταφέραμε.



Πάμε να δούμε μαζί όλα όσα ενδιαφέροντα και χρήσιμα μας είπε.
  1. Ποιοι και πώς καθόρισαν το που βρίσκεται σήμερα η εταιρεία;
BERLING σημαίνει διαχρονική πρωτοπορία, καινοτομία, ποιότητα.

Είναι η πρώτη που:
  • Εφάρμοσε πρώτη στην Ελλάδα τη χρήση μηχανών χρωματισμού.
  • Σφραγίζει τα premium υλικά της, με μεμβράνη ασφαλείας.
  • Της απονεμήθηκε το πρώτο οικολογικό σήμα στην Ελλάδα για την παραγωγή του 1ου ελληνικού οικολογικού προϊόντος PETITE από όλους τους κλάδους παραγωγής.
  • Εφάρμοσε καθολικό σύστημα διαχείρισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης και σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφαλείας στην εργασία.
  • Έφερε στην ελληνική αγορά προϊόντα Α+
  • Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη έδωσε την εμπειρία στους χρήστες του λειτουργικού χρώματος.
Εμείς στην Berling κάθε χρόνο προσφέρουμε νέες εμπειρίες στους συνεργάτες μας και αυτό κάθε χρόνο το καταφέρνουμε, προσφέροντας νέα τεχνολογικά καινοτόμα προϊόντα. Τον περιβαλλοντικό μας προσανατολισμό και την υπεροχή των προϊόντων μας, την εμπιστεύονται εκτός από την ελληνική Αγορά και άλλες 23 χώρες του εξωτερικού.
  1. Πώς εξελίχθηκε η αγορά, μα και η ζήτηση για τη Θερμομόνωση, στις μέρες μας;
Η μείωση του ενεργειακού κόστους αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για κάθε νοικοκυριό. Είναι γεγονός ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση των ενεργειακών πόρων σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιείται από το κτηριακό απόθεμα της κάθε χώρας. Σήμερα ένα κτήριο καταναλώνει το 30% σε ενέργεια για το φωτισμό, τις ηλεκτρικές συσκευές κλπ., ενώ το υπόλοιπο 70% χρησιμοποιείται για την ψύξη και τη θέρμανση του κτηρίου.

Η εξωτερική θερμομόνωση των κτηρίων είναι πάρα πολύ σημαντική για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης καθώς και στην μείωση των εξόδων για την κατανάλωση ενέργειας. Είναι επίσης δεδομένο ότι τα επιδοτούμενα προγράμματα «Εξοικονομώ» βοήθησαν ώστε το ευρύ καταναλωτικό κοινό να μάθει και να κατανοήσει την έννοια της ενεργειακή αναβάθμισης των κτηρίων και φυσικά τη μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων. Η BERLING και σε αυτόν τον τομέα καινοτομεί με το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης  Berling Insulation System (BIS) προσφέροντας λύσεις για κάθε ανάγκη και για κάθε κατασκευή.

Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποιούνται πιστοποιήσεις τεχνικών εφαρμογής εξωτερικής θερμομόνωσης κατά ΕΣΥΔ, πιστοποίηση απαραίτητη για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις οι οποίες απαιτούν συνδυασμό άριστων υλικών και ορθών εφαρμογών.
  1. Ποιο (ή ποια) είναι τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι υπηρεσίες σας (Β2C ή Β2Β);
H BERLING διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο έμπειρων συνεργατών, το οποίο καθημερινά επεκτείνεται, μέσα από το οποίο εξυπηρετείται η ζήτηση. Το δίκτυό μας είναι άρτια καταρτισμένο, παρέχει οποιαδήποτε εμπορική αλλά και τεχνική πληροφορία για όλα μας τα προϊόντα. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει και να λάβει πληροφορίες, να καθοδηγηθεί σχετικά με το προϊόν και τη συσκευασία που αναλογεί στις ανάγκες του, να μάθει ποια είναι η σωστή εφαρμογή ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας που επιθυμεί είτε να χρωματίσει , είτε να μονώσει (BIS), είτε να διακοσμήσει επιλέγοντας χρωματισμούς μέσα από χιλιάδες φανταστικές αποχρώσεις και τη νέα μας βεντάλια FEEL & DESIGN.
  1. Χρωματίζοντας φρεσκάρουμε και ομορφαίνουμε το σπίτι και την επιχείρηση. Τα νέα χρώματα όμως είναι και θερμομονωτικά; Πόσο συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας το χειμώνα και το καλοκαίρι;
Η αίσθηση άνεσης σε έναν εσωτερικό χώρο εξαρτάται τόσο από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία όσο και από την επιφανειακή θερμοκρασία των εσωτερικών επιφανειών που τον συγκροτούν. Η διαφορά που υπάρχει μεταξύ της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας και της επιφανειακής θερμοκρασίας των δομικών στοιχείων του χώρου σας, μπορούν να επηρεάσουν την αίσθηση αυτή και να σας κάνουν να αισθάνεστε διαφορετικά από την πραγματική ατμοσφαιρική θερμοκρασία. 

Η BERLING καινοτομώντας ακόμα μία φορά προσφέρει προϊόντα όπως το 3G Thermo Interior με βάση την τεχνολογία χρωμάτων της 3ης γενιάς , το οποίο προσαρμόζει φυσικά τη θερμοκρασία των επιφανειών και δημιουργεί το αίσθημα της θερμικής άνεσης.

Αναβαθμίζει ενεργειακά τον εσωτερικό χώρο όπου εφαρμόζεται καθώς μειώνει την απώλεια θερμότητας από την επιφάνεια έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων. Συνεπώς βελτιώνει την αποδοτικότητα των μέσων ψύξης και θέρμανσης και συμβάλλει στη μείωση του κόστους ενέργειας.

Επιτυγχάνει καλύτερη θερμική άνεση στο χώρο όπου εφαρμόζεται χωρίς πολλές και απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές. Αποτρέπει τη συμπύκνωση και υγροποίηση των υδρατμών στην επιφάνεια λειτουργώντας ανασταλτικά στη δημιουργία μυκήτων και μούχλας Βελτιώνει την ακουστική στο χώρο όπου εφαρμόζεται, έχει ηχομονωτικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στη μειωμένη μετάδοση ήχου και στην ηχώ. Επιτρέπει στην επιφάνεια να αναπνέει. Συμβάλλει στην καλύτερη διάχυση του φωτός στον εσωτερικό χώρο δημιουργώντας πιο ξεκούραστο και πιο φωτεινό περιβάλλον χαμηλής περιεκτικότητας VOC χωρίς επιβλαβείς εκπομπές ή επιδράσεις στον άνθρωπο ή το περιβάλλον.
  1. Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα ενεργειακά-θερμομονωτικά και στα οικολογικά χρώματα; Γίνεται να έχω και τα 2 σε 1 χρώμα;
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οικολογικά χρώματα πρέπει να βασίζονται σε συστατικά τα οποία δεν παρουσιάζουν επικίνδυνες ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προσδίδουν στο υλικό όλες τις επιθυμητές ιδιότητες , δηλαδή καλυπτικότητα, ευκολία στην εφαρμογή, αντοχή στο συχνό πλύσιμο, υψηλή απόδοση, πολύ καλή πρόσφυση, υψηλή λευκότητα και πολύ χαμηλό ποσοστό εκπομπής πτητικών οργανικών ουσιών.

Επιπλέον, το προϊόν δεν θα πρέπει να περιέχει αμμωνία, μόλυβδο, υδράργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα.
Το οικολογικό πλαστικό χρώμα PETITE extra mat της BERLING προτείνεται για χρήση σε όλους τους κλειστούς χώρους γενικά και ιδιαίτερα σε παιδικά δωμάτια, νοσοκομεία, σχολεία κλπ., ικανοποιώντας και τους πλέον απαιτητικούς χρήστες, συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα άριστο και οικονομικό αποτέλεσμα.

Ενεργειακά – θερμομονωτικά χρώματα είναι οι λεγόμενες και «ψυχρές βαφές». Στην BERLING αναπτύξαμε το Monostop Thermo, κορυφαίας ποιότητας 100% ακρυλικό θερμομονωτικό χρώμα. Λόγω της ειδικής του σύνθεσης δημιουργεί μια ελαστική μεμβράνη η οποία εμφανίζει εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας όλο τον χρόνο (χειμώνα-καλοκαίρι). Συγχρόνως, εξασφαλίζει άριστη στεγάνωση του τοίχου από την υγρασία και τον παγετό ενώ έχει επίσης και αντιμουχλικές ιδιότητες. Το Monostop Thermo είναι πιστοποιημένο ψυχρό χρώμα από το Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει υψηλή ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία (Solar Reflectance) και υψηλό συντελεστή εκπομπής υπέρυθρης ακτινοβολίας (e)*.

Στην BERLING έχουμε τις λύσεις για οποιαδήποτε εφαρμογή, μπορούμε να μελετήσουμε τις ανάγκες & τις ιδιαιτερότητες του κάθε έργου ξεχωριστά, να καθοδηγήσουμε στην ορθή επιλογή των προϊόντων με τα οποία θα επιτύχουμε άρτιο αποτέλεσμα.
  1. Τι χρώματα να χρησιμοποιήσω για να λύσω προβλήματα σκουριάς; Θα κρατήσει το χρώμα ή θα πιάσει πάλι σκουριά; Θέλει συντήρηση; Τι πρέπει να προσέξω;
Στη σκουριά βάζουμε φραγμό με το ειδικό αντισκωριακό χρώμα ANTIRUST LAC. Εξαιρετικής ποιότητας, ειδικό, αντισκωριακό χρώμα για τη βαφή νέων, καθώς και ήδη σκουριασμένων μεταλλικών επιφανειών, το οποίο λειτουργεί ταυτοχρόνως σαν υπόστρωμα και τελείωμα μαζί. Η τριπλή του αυτή ιδιότητα (αντισκωριακό - αστάρι - τελείωμα), συνεπάγεται σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους υλικών συνοδευόμενη από ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Το Antirust Lac δεσμεύει την εναπομείνουσα σκουριά του μετάλλου μετά τον αρχικό καθαρισμό της, ενώ οι ειδικές ρητίνες του δημιουργούν ένα ισχυρό φράγμα απέναντι στην υγρασία και τον αέρα, προσφέροντας προστασία στα μέταλλα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον το χρώμα διατηρεί τη στιλπνότητα και τις αποχρώσεις του αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου.

Προσοχή: Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι πως για αποτελεσματική αντισκωριακή προστασία το τελικό πάχος του στεγνού φιλμ πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 110μm και για αυτό χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 επιστρώσεις.
  1. Τι χρώματα να χρησιμοποιήσω για εσωτερικό χώρο και τι σε εξωτερικό;
Η επιλογή για τις εξωτερικές τοιχοποιίες θα πρέπει να έχει ως κύριο γνώμονα την προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες. Η BERLING αξιοποιώντας την τεράστια τεχνογνωσία του Monostop καινοτομεί και εξελίσσει τα ελαστομερή ακρυλικά επιχρίσματα με το μοναδικό ακρυλικό, αναπνέον και ελαστομερές επίχρισμα για κάθετες εξωτερικές επιφάνειες, Monostop VAPOR elastic, το οποίο προστατεύει την τοιχοποιία από τις εξωτερικές συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τη διαπνοή της, καθώς και την αποβολή της εγκλωβισμένης υγρασίας. Δηλαδή εκτός από την εξαιρετική του αντοχή και ελαστικότητα, το φιλμ που δημιουργείται με τη βαφή: Μπορεί και αποβάλει μεγάλα ποσά υγρασίας σε μορφή ατμών έτσι ώστε να εξαλείφετε το γνωστό φαινόμενο, όλων των ελαστομερων υλικών, της διόγκωσης του φιλμ με ταυτόχρονη κατακράτηση ύδατος στο εσωτερικό του. Εμφανίζει πολύ χαμηλές τιμές διαπερατότητας διοξειδίου του άνθρακα, οπότε αποτρέπεται η ενανθράκωσή του σκυροδέματος και η διάβρωση του οπλισμού. Προστατεύει τον τοίχο από την εξωτερική υγρασία, ενώ διατηρεί την ελαστικότητά του και σε χαμηλές θερμοκρασίες αποτρέποντας σκασίματα στο σοβά που προκαλεί ο παγετός. Έχει κορυφαία αντίσταση στη δημιουργία λεκέδων και γραμμών από βροχή ακόμα και σε περιβάλλον αυξημένης υγρασίας. Σταματάει τη «μετανάστευση» αλάτων από το εσωτερικό στην εξωτερική επιφάνεια της τοιχοποιίας.

Για τις εσωτερικές επιφάνειες η επιλογή εξαρτάται κυρίως από τη χρήση του χώρου. Μπορούμε να επιλέξουμε οικολογικά χρώματα όπως το Petite extra mat, όπως μπορούμε να επιλέξουμε άοσμα χρώματα όπως το Petite classic ή το Forma Free. Επίσης μπορούμε να επιλέξουμε χρώματα εσωτερικής ενεργειακής αναβάθμισης όπως το 3G Thermo Interior.

Στην BERLING έχουμε τη λύση για κάθε απαίτηση για κάθε εφαρμογή!
  1. Θέλω να βάψω ξύλινες επιφάνειες (ταβάνι, φράκτες, έπιπλα). Θα χρησιμοποιήσω βερνίκι για όλα; Χρειάζεται κάποια προεργασία;
Θέλοντας κανείς να βάψει οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια ίσως διαπιστώσει ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να φτάσει στο τέλειο αποτέλεσμα που είχε στο νου του αν δεν προσέξει τρία πράγματα: κατάλληλη προετοιμασία , σωστή επιλογή προϊόντος και σωστή τεχνική εφαρμογής.
Με λίγα λόγια, πρέπει να τρίψουμε σωστά την επιφάνεια, να την καθαρίσουμε από τα υπολείμματα, να την ετοιμάσουμε για τον χρωματισμό. Το βάψιμο δεν γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για την προστασία των ξύλινων επιφανειών.

Στην BERLING έχουμε αναπτύξει πλήρη γκάμα προϊόντων για τη βαφή και την προστασία των ξύλινων επιφανειών όπως το GEL νερού ad Aqua, το οποίο είναι βερνίκι εμποτισμού νερού, μείγματος ακρυλικών ρητινών και κεριών σε μορφή gel, με το οποίο επιτρέπουμε στο ξύλο να αναπνέει.
Επίσης, διαθέτουμε το SILICON σιλικονούχο βερνίκι υψηλού εμποτισμού με ειδικά κεριά, το οποίο προστατεύει το ξύλο από την υγρασία και απωθεί το νερό. Απορροφάται πλήρως από το ξύλο, ενώ παράλληλα του επιτρέπει να αναπνέει και να αποβάλει την υγρασία. Σε γερό ξύλο αποτρέπει το ξεφλούδισμα, ενώ περιέχει ειδικά πρόσθετα που εμποδίζουν την ανάπτυξη μούχλας στο φιλμ του βερνικιού.

Τέλος, το PERGOLA NATURE υδατοδιάλυτο, ακρυλικό, ημιδιαφανές υπόστρωμα και τελείωμα, ιδανικό για τη βαφή ξύλινων επιφανειών. Έχει την ιδιότητα να βάφει το ξύλο και ταυτόχρονα να αφήνει διαφάνεια στα «νερά» του. Είναι σχεδόν άοσμο, με υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την υπεριώδη ακτινοβολία. Αναπτύσσει πολύ καλή πρόσφυση σε ξύλινες επιφάνειες, ενώ συγχρόνως επιτρέπει σε αυτές να αναπνέουν.
  1. Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να βάψω; Χειμώνα ή καλοκαίρι;
Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα της οποίας το κλίμα ευνοεί τις εργασίες διότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ο υπέροχος ήλιος μας χαρίζει ιδανικές συνθήκες.

Σίγουρα οι χρωματισμοί πρέπει να γίνονται σε περιόδους κατά τις οποίες μειώνονται οι πιθανότητές για ακραία καιρικά φαινόμενα όπως έντονες βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες, παγετοί, συνθήκες που αυξάνουν τις αστοχίες.

Επομένως, πρέπει το συνεργείο να κάνει ορθή επιλογή εποχικότητας και φυσικά με τα κατάλληλα όργανα να γίνονται μετρήσεις υγρασιών των υποστρωμάτων.

Ακολουθούμε πιστά τα εξής: 
  • Αποφεύγουμε το βάψιμο σε πολύ κρύες ή σε πολύ καυτές ημέρες!
  • Αποφεύγουμε το βάψιμο όταν έχουμε πολύ υψηλή υγρασία!
  • Φροντίζουμε τον καλό αερισμό του χώρου!
Επιπλέον όμως της εποχιακής καταλληλότητας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και η συχνότητα επαναβαφής, η οποία πρέπει να είναι μεταξύ 3 και 5 ετών, ανάλογα των χώρων και της χρήσης τους.
  1. Θέλω να βάψω μόνος μου για να μειώσω τα έξοδα. Τι συμβουλές έχετε να μου δώσετε; Τι πρέπει να προσέξω για να έχω το ιδανικό αποτέλεσμα;
Αν έχει έρθει η ώρα για ανανέωση τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα εξής:
  • Αρχικά πρέπει να υπολογίσουμε σωστά την ποσότητα του χρώματος που θα χρειαστούμε. Αυτό γίνεται εύκολα υπολογίζοντας τετραγωνικά του χώρου και καταναλώσεις των υλικών.
  • Επίσης, θα πρέπει να επιλεχθούν σωστά οι αποχρώσεις των χώρων. Ακόμα πιο εύκολο γιατί με την βεντάλια FEEL & DESIGN by  BERLING έχουμε απεριόριστες επιλογές.
  • Διαλέγουμε επίσης τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες μας, που ακόμα και σε αυτό με την BERLING πάμε στα σίγουρα αφού διαθέτουμε πληθώρα επιλογών για όλες τις ανάγκες μας.
Μην ξεχνάμε ότι διαθέτουμε επίσης ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών, οι οποίοι μπορούν να καθοδηγήσουν τον καθένα μας να επιλέξουμε σωστά και να επιτύχουμε το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

Αν θέλεις σίγουρα και άρτια αποτελέσματα χωρίς εκπλήξεις εμπιστεύσου την BERLING γιατί είναι γνωστό ότι «το χρώμα έχει όνομα»!

BERLING ΑΒΕΕ  
Οινόφυτα Βοιωτίας , 32011
Δείτε περισσότερα στο: www.berling.gr

Κάπου εδώ η συνέντευξή μας τον κύριο Καρατζή από την Εμπορική & Τεχνική Διεύθυνση της BERLING έφτασε στο τέλος της. Τον ευχαριστούμε θερμά. Ήταν γεμάτη από πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες και είμαστε σίγουροι ότι την απολαύσατε όσο κι εμείς!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »