Εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων. Ιδανική λύση για την Ελλάδα. Max εξοικονόμηση σε ζεστό νερό και θέρμανση.

Εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων. Ιδανική λύση για την Ελλάδα. Max εξοικονόμηση σε ζεστό νερό και θέρμανση.

Τα ηλιοθερμικά συστήματα χαρίζουν max εξοικονόμηση σε ζεστό νερό & θέρμανση

  • Εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων. Ιδανική λύση για την Ελλάδα. Max εξοικονόμηση σε ζεστό νερό και θέρμανση.
  • Τα ηλιοθερμικά συστήματα χαρίζουν max εξοικονόμηση σε ζεστό νερό & θέρμανση

Τα ηλιοθερμικά συστήματα χαρίζουν max εξοικονόμηση σε ζεστό νερό & θέρμανση

7.739 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Συνδυάζονται με όλα τα συστήματα θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης. Καλύπτουν το 40-60% του συνολικού θερμικού φορτίου για θέρμανση & ζεστό νερό. Έχουμε 50% ως 100% λιγότερα έξοδα για πετρέλαιο, λίγα έξοδα συντήρησης, γρήγορη απόσβεση της επένδυσης.

CALPAK Α.Ε.
ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Η ηλιοθερμία αποτελεί έναν από τους πιο οικονομικούς και «πράσινους» τρόπους θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού. Ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με ηλιοφάνεια σχεδόν όλο το χρόνο, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα από τα έξοδα του σπιτιού ακόμα και το χειμώνα! Η ενεργειακή κρίση, την καθιστά ως μία από τις πιο οικονομικές, αποδοτικές και μόνιμες λύσεις.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Top ηλιοθερμικά συστήματα, max εξοικονόμησης!
  • Συνδυάζονται με συστήματα θέρμανσης & ζεστού νερού χρήσης
  • Καλύπτουν 40-60% του συνολικού θερμικού φορτίου (θέρμανση & ζεστό νερό)
  • 50% ως 100% λιγότερα έξοδα για πετρέλαιο, ανάλογα με την περιοχή
  • Λίγα έξοδα συντήρησης, γρήγορη απόσβεση της επένδυσης
Τι κερδίζω από τα ηλιοθερμικά συστήματα στην υφιστάμενη θέρμανση;

Ο βαθμός συνεισφοράς των ηλιοθερμικών συστημάτων και κατ επέκταση μείωσης της χρήσης καυσίμων, εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, το υψόμετρο, τη γεωγραφική θέση, το μέγεθος της εγκατάστασης και άλλους παράγοντες.

Ανάλογα με το τοπικό κλίμα και τη θέση του κτιρίου, το ηλιακό πάνελ μπορεί να αιχμαλωτίσει περισσότερη ή λιγότερη ενέργεια. Ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης, τα ηλιοθερμικά καλύπτουν από πολύ μικρό, έως και ποσοστό μεγαλύτερο από το 80% των ετήσιων αναγκών θέρμανσης. Η ιδανική σχέση κόστους - απόδοσης είναι η επίτευξη μιας κάλυψης της τάξης του 40-60% του συνολικού θερμικού φορτίου (ΖΝΧ και ΘΧ).

Παράδειγμα εφαρμογής σε βόρεια και νότια Ελλάδα
 
Ένα ηλιοθερμικό σύστημα εφαρμοσμένο και συνδυασμένο με θέρμανση δαπέδου στην Κρήτη, θα μπορεί να αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου τα θερμικά φορτία μηδενίζοντας τη χρήση πετρελαίου. Το ποσοστό συνεισφοράς θα είναι σαφώς μικρότερο σε αντίστοιχη περιοχή της Μακεδονίας, όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι μειωμένη, σίγουρα όμως θα ξεπερνά το 50%, μείωση που είναι πολύ σημαντική για τις καταναλώσεις καυσίμων και την καθημερινή οικονομία.

Όγκος και επιφάνεια εγκατάστασης

Για την επίτευξη της κάλυψης του 40%-60% του θερμικού φορτίου, με βάση τη μέση ηλιοφάνεια στην Ελλάδα και τη μέση απαιτούμενη ενέργεια θέρμανσης των κτιρίων, η επιφάνεια των συλλεκτών ηλιακής ενέργειας θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 20% της επιφάνειας του θερμαινόμενου χώρου, ενώ ο απαιτούμενος όγκος αποθήκευσης είναι περίπου δεκαπλάσιος, υπολογισμένος σε λίτρα.

Για ένα σπίτι δηλαδή 100 τ.μ., απαιτούνται 20 τ.μ. επίπεδων συλλεκτών και 1000 λίτρα δοχείων αποθήκευσης ζεστού νερού (περίπου 200 λίτρα για το ζεστό νερό χρήσης και 800 λίτρα για το νερό θέρμανσης). Σε περίπτωση δώματος, η απαιτούμενη διαθέσιμη επιφάνεια θα πρέπει να είναι περίπου 1,5 φορά της επιφάνειας των συλλεκτών, δηλαδή περίπου 30 τ.μ., ενώ για την εγκατάσταση των δοχείων αποθήκευσης απαιτούνται περίπου 3-4 τ.μ..

Δεν τελειώσαμε, έχει και άλλα!

Ένα ακόμα πλεονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι ότι, το μέγεθός του (και κατά συνέπεια το κόστος του) μπορεί να είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του χρήστη και να μεταβάλλεται εύκολα.

Για παράδειγμα, μπορεί να τοποθετηθεί αρχικά ένα σύστημα που να αναλαμβάνει κατά 30% το φορτίο της θέρμανσης και μετά από ένα χρόνο να επεκταθεί, με τοποθέτηση επιπλέον ηλιακών συλλεκτών, έτσι ώστε να καλύπτει το 60% της θέρμανσης.

Ιδιαίτερα σε περίπτωση εγκατάστασης ηλιοθερμικών σε νεοανεγειρόμενο κτίριο, η εξοικονόμηση χρημάτων είναι μεγαλύτερη:

Επειδή ένα ποσοστό της θερμικής ισχύος που χρειάζεται το αναλαμβάνει το ηλιοθερμικό σύστημα, το μέγεθος του συμβατικού εξοπλισμού (λέβητας και καυστήρας) που απαιτείται να εγκατασταθεί είναι μικρότερο. Ένα μέρος δηλαδή των χρημάτων που επενδύονται για την ηλιοθερμία, εξοικονομούνται από την πρώτη μέρα, κατά την αγορά του βασικού εξοπλισμού.

Για παράδειγμα, μπορεί να προτιμηθεί η αγορά λέβητα ισχύος 20ΚW αντί για 50ΚW, εάν κατά την αρχική εγκατάσταση (νεοανεγειρόμενη οικοδομή) εγκατασταθεί και ηλιοθερμικό σύστημα με συμμετοχή 60%.

Τα πλεονεκτήματα των ηλιοθερμικών συστημάτων με 1 ματιά!

1. Εξοικονόμηση καυσίμου
2. Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης
3. Μειωμένη συντήρηση
4. Μείωση ρύπων
5. Αισθητικό αποτέλεσμα
6. Δεν καταργείται το υπάρχον σύστημα θέρμανσης
7. Πολύ μικρές επεμβάσεις στις υφιστάμενες κατοικίες

Συμπέρασμα

Αυτό που γίνεται αμέσως αντιληπτό είναι ό,τι πρόκειται για μία επένδυση, η οποία θα σας δικαιώσει από την πρώτη στιγμή και για τα επόμενα πολλά χρόνια. Δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα για να σας πείσουν, Ένα είναι αρκετό: Τα ηλιοθερμικά συστήματα τα προτιμούν χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης που βλέπουν ήλιο λίγες μέρες μέσα στη χρονιά. Στην Ελλάδα ο ήλιος προσφέρεται απλόχερα. Καλό είναι να το εκμεταλλευτούμε.

ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS