Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, αλλά τουλάχιστον για τον Οκτώβριο το φυσικό αέριο θα είναι πιο φθηνό από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, αλλά τουλάχιστον για τον Οκτώβριο το φυσικό αέριο θα είναι πιο φθηνό από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πιο φθηνό το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο θέρμανσης τον Οκτώβριο!

1.467 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Στα 0,11 ευρώ/κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή του φυσικού αερίου (οικιακή κατανάλωση) για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς.

ENERGY SAVING - ΜΑΡΚΟΣ Π. ΑΛΙΚΑΡΗΣ

Φθηνότερο από το πετρέλαιο θα είναι, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, το φυσικό αέριο (τουλάχιστον τον Οκτώβριο). Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, όπως ακούμε σήμερα, είναι ότι η τιμή του φυσικού αερίου για οικιακή χρήση θα είναι 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Η τιμή αυτή συμπεριλαμβάνει τους φόρους, αλλά και τη  γενναία επιδότηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία ήλθε μετά από συνεννόηση με όλους τους παρόχους φυσικού αερίου και ανέρχεται στα 90 ευρώ/μεγαβατώρα. Αυτό σημαίνει έκπτωση 0,09 ευρώ για 700.000 νοικοκυριά (ανεξάρτητα από τον πάροχο). 

Με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή του φυσικού αερίου είναι πιο φθηνή από το πετρέλαιο θέρμανσης (τουλάχιστον για τον Οκτώβριο).Τις τελευταίες μέρες, οι πληροφορίες για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκαναν λόγο για 1,55 ευρώ/λίτρο αν συνυπολογίσουμε την κρατική επιδότηση των 0,25 ευρώ/λίτρο.

Αύριο ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης!

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι η ζήτηση τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της χειμερινής περιόδου θέρμανσης θα είναι υποτονική λόγω του ύψους των τιμών, αλλά και των ευνοϊκών σχετικά καιρικών συνθηκών τουλάχιστον στη νότια Ελλάδα.

Συμπέρασμα

Η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα είναι ιδιαίτερα ασταθής και χωρίς δυνατότητα ασφαλών προβλέψεων. Με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, το φυσικό αέριο επιστρέφει δυνατά ως ένας οικονομικός τρόπος θέρμανσης. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι όσοι σκέπτονται να ξηλώσουν το λέβητα φυσικού αερίου για να τον μετατρέψουν σε πετρέλαιο, να μη βιαστούν να πάρουν αποφάσεις που θα τους οδηγήσουν σε πολλά έξοδα.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »