Η λειτουργία των αντλιών θερμότητας αέρα-νερού στηρίζεται στην αξιοποίηση του πιο φθηνού ή ακριβέστερα δωρεάν καυσίμου που υπάρχει και δεν είναι άλλο από τον αέρα!

Η λειτουργία των αντλιών θερμότητας αέρα-νερού στηρίζεται στην αξιοποίηση του πιο φθηνού ή ακριβέστερα δωρεάν καυσίμου που υπάρχει και δεν είναι άλλο από τον αέρα!

Οι αντλίες θερμότητας που «καίνε» αέρα...!

4.470 επισκέψεις στο άρθρο

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας: Αντλίες θερμότητας αέρα-νερού. Χρησιμοποιούν τον αέρα ως «τσάμπα καύσιμο» και εξοικονομούν πολλά χρήματα.

ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ
ARISTON

Οι αντλίες θερμότητας είναι γνωστό ό,τι προσελκύουν το μεγάλο ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού παρά το σχετικά υψηλό κόστος απόκτησής τους.

Kοινοποίησε το »


Η αλήθεια είναι βέβαια ό,τι πολλές φορές ισχύει το λαϊκό ρητό, αλλά και ένας άγραφος κανόνας της αγοράς που συνοψίζεται στο «ό,τι πληρώσεις παίρνεις».

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις αντλίες θερμότητας είναι αυτές που συνδυάζουν τη χρήση αέρα/νερού. Με απλά λόγια, η λειτουργία τους στηρίζεται στην αξιοποίηση του πιο φθηνού ή ακριβέστερα δωρεάν καυσίμου που υπάρχει και δεν είναι άλλο από τον αέρα!

Πως τοποθετείται και πως λειτουργεί (με απλά λόγια)!

Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο και χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα. Μπορούν να μετατρέψουν ένα σύστημα θερμαντικών σωμάτων που ήδη έχεις σε ένα πλήρες, αποτελεσματικό σύστημα και πάνω από όλα οικονομικό σύστημα θέρμανσης.

Η θερμότητα, την οποία συσσωρεύει η αντλία μπορεί να διαχυθεί στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού σου, στο ζεστό νερό χρήσης και αν έχεις και στο ενδοδαπέδιο σύστημά σου. Παράλληλα, μπορείς ακόμα να τη χρησιμοποιήσεις και ως μονάδα κλιματισμού (με αντιστροφή σε κύκλωμα ψύξης) για να απολαμβάνεις δροσιά το καλοκαίρι!

Για τους ψαγμένους το τεχνικό κομμάτι (με λίγα λόγια)!


Αν θέλεις να μάθεις και κάποιες πιο τεχνικές λεπτομέρειες, θα σου πούμε πως οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο που λειτουργεί και το ψυγείο σου (ναι, σωστά διαβάζεις), καθώς χρησιμοποιούν ένα κύκλο συμπίεσης ατμού.

Μία μονάδα αποτελείται από ένα συμπιεστή, μία βαλβίδα εκτόνωσης και δύο εναλλάκτες θερμότητας (ένας εξατμιστής και ένας συμπυκνωτής). Μέσω ενός ανεμιστήρα, ο εξωτερικός αέρας κατευθύνεται στην αντλία και συγκεκριμένα στον εξατμιστή, ο οποίος συνδέεται με ένα κλειστό σύστημα με ψυκτικό, το οποίο με τη σειρά του μετατρέπεται σε αέριο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.  Αμέσως μετά, αναλαμβάνει δουλειά ο συμπιεστής και το αέριο φτάνει σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία, στην οποία μπορεί να μεταφερθεί στο συμπυκνωτή του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού.

Τέλος,ο κύκλος επαναλαμβάνεται, καθώς το ψυκτικό μέσο με τη βοήθεια του συμπυκνωτή επανέρχεται στην υγρή μορφή και είναι έτοιμο να μετατραπεί σε αέριο εκ νέου ώστε να συλλέξει νέα θερμότητα.Γιατί είναι μία πολύ αποδοτική και οικονομική λύση!

Επανερχόμαστε στο συμπιεστή της αντλίας θερμότητας, ο οποίος χρησιμοποιεί τον έλεγχο inverter, κάνοντας έτσι το όλο σύστημα να μπορεί να σου παρέχει την ακριβή θερμική ισχύ που απαιτείται κάθε φορά. Αυτό συνεπάγεται ό,τι η αντλία σου θα καταναλώνει μόνο την απαιτούμενη ενέργεια. Αυτό είναι και το «μυστικό» που κάνει την αντλία θερμότητας αέρα/νερού μία πολύ αποδοτική και οικονομική λύση!

Extra info

Στην αγορά θα βρεις αντλίες θερμότητας αέρα/νερού από κορυφαίες εταιρείες όπως η LG, η DAIKIN, η BOSCH και άλλες. Κάνε την έρευνα αγοράς σου, δες τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, τη τιμή, κρίνε, σύγκρινε και αποφάσισε.

Με αυτό το άρθρο πιστεύουμε ό,τι σε βοηθήσαμε αρκετά ώστε να πάρεις μία πρώτη γεύση και να έχεις μία πρώτη επαφή με ένα προϊόν, το οποίο αξίζει τα λεφτά του και θα κάνεις πολύ γρήγορα απόσβεση.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε, καθώς παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!
 
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »

GHP HELLAS
ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)
CLIMATISM
ΤΕΡΚΟΝ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ (TAIRCON ENERGY)