Μόνωσε σωστά!

Διαβάστηκε από 6823 αναγνώστες -

Πάρε τις σωστές αποφάσεις για την μόνωση του σπιτιού σου. Μην πας όπου να ναι και σου πουλήσουν ντολμαδάκια γιαλαντζί. Καλύτερα να επιλέξεις το καλό αντί το φτηνό.

 
Τα νέα δεδομένα στην αγορά των μονώσεων τα τελευταία χρόνια, μας δίνουν αρκετές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε το σπίτι μας, ειδικά δε όσον αφορά το σχετικό κόστος.
Για δες λοιπόν μερικές συμβουλές για να κινηθείς σωστά και να μονώσεις το σπίτι σου. Είναι η κατάλληλη εποχή!
 
  • Μην πας όπου να ναι για να κάνεις μόνωση. Δεν μπορείς να ζητήσεις τα ρέστα αν γίνει κάποιο λάθος
 Να απευθύνεσαι σε έμπειρες εταιρείες του κλάδου και μάλιστα με πολύχρονη παρουσία στο χώρο. Αν και η πολύχρονη εμπειρία δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση, σε συνδυασμό όμως με τα υπόλοιπα που σου προτείνουμε αποτελεί μία σχετική δικλείδα ασφαλείας.
Απέφυγε τους ελεύθερους μαστόρους που «γνωρίζουν» ή κάνουν μονώσεις. Κάτι δεν πάει καλά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Καθώς ούτε χαμηλές προμήθειες έχουν σε σχέση με τις εταιρείες, ούτε κατάλληλο-έμπειρο βοηθητικό προσωπικό (αφού για να διατηρούν τέτοιο απαιτείται να έχουν συστήσει εταιρεία) αλλά και εσύ δεν θα έχεις την δυνατότητα να ζητήσεις αποκαταστάσεις όταν κάτι δεν πάει καλά.
  • Μην επιλέγεις το φτηνό. Θα γυρίσει μπούμερανγκ στην τσέπη σου και μάλιστα πολύ σύντομα
Καλό είναι να μην παίρνεις αποφάσεις για τεχνικά ζητήματα με βάση το χαμηλότερο κόστος. Αυτό συνήθως γυρίζει ως μπούμερανγκ στην τσέπη σου και μάλιστα πολύ σύντομα. Επέλεξε αυτό που θεωρείς καλύτερο και δες αν μπορείς να επιτύχεις κάποιες καλύτερες τιμές.
  • Ζήτα αναλυτική προσφορά και ψάξε στο ίντερνετ για τις χρήσεις και τον τρόπο εφαρμογής του κάθε υλικού
 Ζήτα αναλυτική προσφορά και ενημερώσου από το διαδίκτυο για τις χρήσεις και τον τρόπο εφαρμογής του κάθε υλικού. Αυτή την έρευνα μέσω διαδικτύου για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου μπορείς και γενικότερα να την έχεις κάνει πριν την συλλογή τεχνικών λύσεων-προσφορών. Αλλά μην κάνεις το λάθος να πάρεις κάποια τιμή για μία τεχνική λύση και να προσπαθήσεις να την επιβάλλεις σε κάποια άλλη εταιρεία. Αν τη γνώριζε ή την πίστευε θα σου την έλεγε, και στις περισσότερες περιπτώσεις οι λεπτομέρειες σε μία μόνωση είναι που κάνουν τη διαφορά.
|Όπως επίσης μην πάρεις κάποια προσφορά και τη δείξεις σε άλλη εταιρεία. Είναι σίγουρο πως θα πάρεις χαμηλότερη τιμή αλλά και σχεδόν το ίδιο σίγουρο ότι θα έχεις και χαμηλότερης ποιότητας εργασία.
  • Ζήτα πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν τις αντίστοιχες δεξιότητες, όπως εκπαίδευση μέσω σεμιναρίων
Ζήτα πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν τις αντίστοιχες δεξιότητες, για παράδειγμα εκπαίδευση μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων ή πιστοποιήσεις κατά DIN ή ISO.

Μπορείς ακολουθώντας αυτές τια απλές συμβουλές και να μην χάσεις τσάμπα τα λεφτά σου, αλλά και να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
 

Πως σου φαίνονται οι συμβουλές;
Πιστεύεις πως ξεκαθαρίζουν το τοπίο;
Είχες σκεφτεί να πράξεις ανάλογα;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

  • Προηγμένες λύσεις βιώσιμης δόμησης από την Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ)

    Με επίκεντρο τη βιώσιμη δόμηση, η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας – ΚΕΒΕ παράγει και διαθέτει στην εγχώρια και διεθνή αγορά άριστης ποιότητας, καινοτόμα και «πράσινα» δομικά κεραμικά προϊόντα και ολοκληρωμένες λύσεις κατασκευής, αξιοποιώντας μία παράδοση 90 ετών στο χώρο της κεραμοποιίας. τηλ: 23410 75570 Περισσότερα
  • FIBRAN, η παγκόσμια ελληνική βιομηχανία μονωτικών υλικών

    Η FIBRAN είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μονωτικών υλικών στη χώρα μας και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Αποτελεί επιλογή των μεγαλύτερων μελετητικών αρχιτεκτονικών γραφείων και τεχνικών εταιρειών, συμμετέχοντας σε μεγάλα έργα και σε εκατομμύρια κατοικίες σε όλη την υφήλιο. τηλ: 2310 682425, 2310 692700 Περισσότερα
  • Χρωματίστε με οικολογικά χρώματα VECHRO

    Τα οικολογικά, άοσμα και ανθεκτικά χρώματα της Vechro είναι κατάλληλα για κάθε εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια! Η Vechro προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας & αισθητικής με άριστη αντοχή στο χρόνο και συμμορφωμένα με τα πιο αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια! τηλ: 210-4816101-3 Περισσότερα
  • Η θερμομόνωση έχει όνομα.

    Η Knauf Insulation από τους πιο μεγάλους παραγωγούς μονωτικών υλικών, παγκοσμίως. Τοp προϊόντα της: Πετροβάμβακας, Φυσικός Ορυκτοβάμβακας, πλάκες από ξυλόμαλλο, διαπνέουσες μεμβράνες. τηλ: 211 7107007 Περισσότερα
  • MAPEI HELLAS S.A.

    Mapetherm System : Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης από τη Mapei Tα Mapetherm System είναι πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης που αναβαθμίζουν ενεργειακά και αισθητικά τα κτήρια, έχουν εξαιρετική σχέση απόδοσης τιμής και είναι ανθεκτικά στο χρόνο. τηλ: 2262071906, 2262440561 Περισσότερα
  • Maliouris Group: Από τη βάση στην κορυφή!

    Η Μαλιούρης Group αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων στέγασης και δόμησης στην Ελλάδα, με ιστορία 90 χρόνων στο χώρο των κατασκευών. τηλ: 2310792205 Περισσότερα