Ενεργειακά Κουφώματα: Τι θα κερδίσεις από την τοποθέτησή τους;

27.414 επισκέψεις στο άρθρο

Η νέα γενιά κουφωμάτων μειώνει τις ενεργειακές απώλειες και αυξάνει την ενεργειακή εξοικονόμηση, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση, καθώς χρηματοδοτείται και από το «Εξοικονομώ - Αυτονομώ».

REHAU

Ακούς πολλά για τα ενεργειακά κουφώματα και αναρωτιέσαι μήπως ήρθε η ώρα να το σκεφτείς λίγο παραπάνω; Τα ενεργειακά κουφώματα είναι μια εξαιρετική επιλογή και δικαιολογημένα επιλέγονται από όλο και περισσότερο κόσμο.

Kοινοποίησε το »


Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας φέρνει αλλαγές παντού και η τοποθέτηση κουφωμάτων δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν ετοιμάζεσαι να διαλέξεις τα νέα κουφώματα του σπιτιού σου, πρέπει να σκεφτείς καλά την επιλογή σου και να προχωρήσεις με την τοποθέτηση εκείνου που θα σου προσφέρει τα περισσότερα πλεονεκτήματα.

Στη διάθεση σου έχεις μεγάλη ποικιλία που καλύπτει όλες τις ανάγκες και προϋπολογισμούς. Όποια και αν είναι τα κριτήρια επιλογής σου στα κουφώματα, δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσεις τα ενεργειακά ή όπως ονομάζονται αλλιώς θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα.
  • Πλεονεκτήματα των Ενεργειακών Κουφωμάτων Αλουμινίου & Pvc

Τα στοιχεία που κάνουν τα ενεργειακά κουφώματα να ξεχωρίζουν είναι πολλά και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για μετατροπή των κουφωμάτων σε ενεργειακά. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις τα οφέλη που συνοδεύουν την τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων και θα καταλάβεις τη σπουδαιότητά τους:
 

Ηχομόνωση
Τα ενεργειακά κουφώματα με τις σύγχρονες διατάξεις στεγάνωσης, προστατεύουν στο μέγιστο βαθμό το προσωπικό σας χώρο από φασαρία και ενοχλητικούς θορύβους. Σας εξασφαλίζουν έτσι την πολυπόθητη ησυχία που λείπει από τη σύγχρονη καθημερινότητα.

Θερμομόνωση και εξοικονόμηση χρημάτων
Τα σύγχρονα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα μπορούν να εξοικονομήσουν εντυπωσιακά ποσοστά ενέργειας και να προστατέψουν το σπίτι σας από διαρροές θερμότητας. Έτσι, βοηθούν σημαντικά στη μείωση των εξόδων θέρμανσης και ψύξης και βοηθούν να αποφύγεις περιττά έξοδα και σπατάλες.

Ασφάλεια
Η τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων αυξάνει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας του σπιτιού σας. Οι σύγχρονες κατασκευαστικές προδιαγραφές αποτελούν εγγύηση για τη μέγιστη αντιδιαρρηκτική προστασία. Σε κάθε περίπτωση τα ενεργειακά κουφώματα θα προσφέρουν το αίσθημα ασφάλειας που επιθυμείς.

Αντοχή και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης
Τα ενεργειακά κουφώματα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες. Η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μεγάλη και σπάνια παρουσιάζουν βλάβες. Ακριβώς λόγω της αντοχής αυτής δε χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και έχουν μηδαμινό κόστος συντήρησης.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνεις εύκολα ότι η τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων έχει να προσφέρει πολλά στο χώρο, αλλά και στην τσέπη σου. Η τελική επιλογή για την εγκατάσταση ενεργειακών κουφωμάτων αλουμινίου και ενεργειακών κουφωμάτων pvc, μπορεί να γίνει μία απλή διαδικασία με την κατάλληλη καθοδήγηση. Προτού όμως αποφασίσεις, πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων κουφωμάτων.


 Επιλέξτε τα κουφώματα σας βάσει: Θερμομόνωσης, ασφάλειας, εξοικονόμησης χώρου ή ηχομόνωσης. Επιλέξτε τα κουφώματα σας βάσει: Θερμομόνωσης, ασφάλειας, εξοικονόμησης χώρου ή ηχομόνωσης.
 
  • Ενεργειακά Κουφώματα Αλουμινίου & PVC: Σε τι διαφέρουν από τα συμβατικά κουφώματα;

Τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου σε σχέση με τα συμβατικά κουφώματα διαφέρουν στην ύπαρξη ενός ειδικού θερμομονωτικού υλικού. Το πολυαμίδιο, αποτελεί ένα ειδικό υλικό, κακός αγωγός της θερμότητας,  το οποίο διαχωρίζει το εσωτερικό προφίλ του αλουμινίου από το εξωτερικό, προσφέροντας μέγιστη θερμομόνωση και ηχομόνωση.Τα ενεργειακά κουφώματα pvc, αποτελούν την σύγχρονη αναβαθμισμένη μορφή των κουφωμάτων pvc, τα οποία εξοπλίζονται με ενεργειακούς υαλοπίνακες, επιτυγχάνοντας υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες.
Όποια επιλογή και να κάνεις, είναι βέβαιο ότι η αντικατάσταση των παλιών σου κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα, αποτελεί επένδυση για τον οικιακό ή τον επαγγελματικό σου χώρο και σε βάθος χρόνου θα σου αποφέρει πολλαπλά οικονομικά αλλά και πρακτικά οφέλη.
  • Χρηματοδότηση κουφωμάτων
Η αντικατάσταση κουφωμάτων βρίσκεται μεταξύ των παρεμβάσεων που είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ» και ως εκ τούτου χρηματοδοτείται από το κράτος. Λόγω της απαίτησης του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, η παρέμβαση αφορά κατά βάση, αλλά όχι αποκλειστικά, σε θερμομονωτικά/ θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες. Επιλέξιμη είναι και η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα με την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται ενεργειακή αναβάθμιση. Επιλέξιμη, επίσης, είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία. Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτιρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων και κινητών προστατευτικών εξωφύλλων στα ανοίγματα (παντζούρια, ρολά
  • TIPS για την επιλογή κουφωμάτων
1. Ιεράρχηση αναγκών. Επιλέξτε βάσει: θερμομόνωσης, ασφάλειας, εξοικονόμησης χώρου ή ηχομόνωσης.
2. Επιλογή κατασκευαστή και τεχνικού. Σιγουρευτείτε ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στον εκάστοτε χώρο, πιστοποιητικά για τα κουφώματα (σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους 
3. Τοποθέτηση κουφώματος. Δώστε προσοχή στη θέση του κουφώματος, καθώς, η έκθεση στον ήλιο, τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
4. Γέμισμα τζαμιών. Η χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών είναι απαραίτητη για τη σωστή θερμομόνωση. Το διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα τους, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) πρέπει να προβλεφθούν.
 
Εσύ τι κουφώματα έχεις στο σπίτι σου;

Kοινοποίησε το »