Βάλε κέλυφος

Διαβάστηκε από 13791 αναγνώστες -

Με το εξωτερικό κέλυφος έχεις τέλεια θερμομόνωση και ηχομόνωση όσο παλιό και να ναι το σπίτι σου

 
Ζω στο 2ο όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας με την οικογένειά μου στο κέντρο της Αθήνας και είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τα έξοδα για την θέρμανση και τον κλιματισμό. Είχαμε κεντρική θέρμανση και πληρώναμε περίπου 300 ευρώ το μήνα για να βάλουμε πετρέλαιο και ένα παλιό air condition που για να μας δροσίζει πρέπει να δουλεύει όλη μέρα.
 
Βάζεις κέλυφος γύρω από το σπίτι και έχεις την τέλεια θερμομόνωση
Είναι δυνατόν να ξοδεύω τόσα λεφτά στη ΔΕΗ και να ψήνομαι στο σπίτι μου;
Ήξερα πολύ καλά ότι οι παλιές πολυκατοικίες δεν έχουν μόνωση. Αυτό φαινόταν και στο ότι το σπίτι δεν μπορούσε να δροσιστεί αλλά και να ζεσταθεί με τίποτα και στο ότι ακουγόντουσαν τα πάντα και από τους γείτονες και από το δρόμο. Τρομερή φασαρία!
Τί να κάνεις όμως;
Για να δροσιστούμε το καλοκαίρι είχαμε ένα κλιματιστικό που δούλευε 12 ώρες την ημέρα αλλά και για να ζεσταθούμε τον χειμώνα χρησιμοποιούσαμε άλλα μέσα όπως ηλεκτρικό καλοριφέρ, αερόθερμα, τα οποία όμως είναι πολύ δαπανηρά με αποτέλεσμα να πληρώνουμε τελικά τα διπλάσια το μήνα και στη ΔΕΗ.
Έβαλα Κέλυφος!
Τελικά έμαθα για το εξωτερικό κέλυφος. Δηλαδή:
Σκεπάζεις τους τοίχους του σπιτιού σου εξωτερικά με μία στρώση από θερμομονωτικά υλικά όπως ένας άνθρωπος όταν κρυώνει φορά ένα μπουφάν. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και αρκετά φτηνή ειδικά αν σκεφτούμε πόσα λεφτά μας έχει σώσει.
 
H θερμομόνωση κάνει δουλειά το καλοκαίρι
Τελικά το κέλυφος βοήθησε το καλοκαίρι που πέρασε, με τέτοιες θερμοκρασίες που είχαμε, αφού το air-condition μας δρόσιζε πολύ πιο γρήγορα και χωρίς να το βάζουμε στο full όλη τη μέρα. 
 
θα το βάλεις και θα ησυχάσεις από την ηχορύπανση
Ένα μεγάλο bonus μετά την αλλαγή είναι ότι πλέον κοιμόμαστε σαν άνθρωποι τα βράδια αφού το κέλυφος βοήθησε και στην ηχομόνωση και οι ώρες που είμαστε στο σπίτι περνάνε χωρίς φασαρία από την κίνηση του δρόμου.
 
Mε ένα χιλιάρικο καθάρισες για πάντα
Η τιμή που μας δώσανε από την εταιρεία που συνεργαστήκαμε ήταν 20 ευρώ /m2 και τελικά για τους δύο εξωτερικούς τοίχους, ο ένας 5 μέτρα και ο άλλος 10, δώσαμε περίπου 900 ευρώ και για την εργασία και για τα υλικά.
 
 Μικρός τοίχος (3x5=15m2)    300 ευρώ   
 Μεγάλος τοίχος (3x10=30m2)       600 ευρώ
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ