Οι λάμπες led είναι μία πολύ οικονομική λύση. Αν τις επιλέξεις, δεν θα σου αλλάξει ποτέ τα φώτα ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι λάμπες led είναι μία πολύ οικονομική λύση. Αν τις επιλέξεις, δεν θα σου αλλάξει ποτέ τα φώτα ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.

Λάμπες LED για να μη σου ...αλλάζει τα φώτα ο λογαριασμός!

34.272 επισκέψεις στο άρθρο

Θέλεις να έχεις μικρότερους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά έχεις τη συνήθεια να αφήνεις όλα τα φώτα ανοιχτά στο σπίτι, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος να «χτυπά κόκκινο».

ΛΕΝΤΒΑΝΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Επειδή οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα, άλλαξε τουλάχιστον τις λάμπες που χρησιμοποιείς και βάλε LED. Θα δεις μεγάλη –προς τα κάτω- διαφορά στο λογαριασμό σου.

Kοινοποίησε το »


LED Vs Οικονομίας

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για το πως μπορεί κάποιος να κάνει οικονομία στη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μόνο από τις λάμπες. Υπάρχουν οι λεγόμενες λάμπες οικονομίας και οι περίφημες LED, για τις οποίες πλέον ακούς, αλλά και τις βλέπεις παντού (ακόμα και στα super markets).

Το ερώτημα που έρχεται πρώτο στο μυαλό, αν δεν είσαι ηλεκτρολόγος, είναι απλό και συνοψίζεται στο «ποιες λάμπες με συμφέρει να διαλέξω;» και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ποιες είναι οι καλύτερες και γιατί;

Οι λάμπες led είναι καλύτερες, αλλά ακόμα κυριαρχεί στο μυαλό το «λάμπες οικονομίας» ως συνήθεια. Για αυτό και πολλοί επιλέγουν ακόμα τις λάμπες οικονομίας –φθορισμού. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της φωτεινότητας. Πολλές λάμπες led που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν αρκετά πιο ασθενή φωτισμό σε σχέση με τις άλλες και η τιμή είναι πάντα μία ένδειξη του «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Με απλά λόγια, για να μην πάνε τα λεφτά σου χαμένα, πρόσεχε τι Led λάμπες θα πάρεις!

Ας τα πάρουμε από την αρχή!

Για να «μετρήσουμε» τη φωτεινότητα μιας λάμπας ή γενικά του φωτός, χρησιμοποιούμε μία μονάδα μέτρησης που ονομάζεται lumen. Όσο περισσότερα τα lumens ανά watt, τόσο μεγαλύτερη η φωτεινότητα.

Αντίστοιχα, όσο περισσότερα τα watt, τόσο μεγαλύτερη η φωτεινότητα, αλλά και η κατανάλωση ρεύματος. Μία λάμπα πυρακτώσεως ξοδεύει το 90% περίπου της ενέργειας (ρεύμα) για παραγωγή ζέστης και μόνο το 10% περίπου για παραγωγή φωτός και παράγει μόνο 14 lumens / watt. Οι λάμπες οικονομίας -φθορίου, φθορισμού- παράγουν περίπου 70 lumens / watt και οι λάμπες led ακόμα περισσότερα.

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, φαντάσου ό,τι μία λάμπα πυρακτώσεως 40 watt έχει περίπου την ίδια απόδοση φωτός με έναν λαμπτήρα φθορισμού 11 περίπου watt και την ίδια απόδοση με μία λάμπα led 4 περίπου watt!

Led Vs Οικονομίας: Το crash test!

Οι λάμπες led, συγκρινόμενες με τις λάμπες οικονομίας:

1) είναι πιο οικονομικές σε κατανάλωση ρεύματος, αν συγκριθούν με μία φθορισμού ίδιας φωτεινότητας.
2) έχουν 5-10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
3) άμεση maximum φωτεινότητα με το που την ανάψεις, ενώ στις φθορισμού μερικές φορές στην αρχή αργεί να πιάσει τη maximum φωτεινότητα.
4) δεν ζεσταίνονται καθόλου.
5) δεν είναι ευαίσθητες σε κραδασμούς - χτυπήματα – καταπονήσεις.
6) δεν τρεμοπαίζουν ποτέ.
7) είναι πιο ακριβές, αλλά θα κάνεις απόσβεση σταδιακά, λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος.
8) μπορείς να τις χειρίζεσαι με dimmer (ροοστάτη), ενώ τους λαμπτήρες φθορισμού όχι.
9) δεν περιέχουν μέσα διάφορες τοξικές και επικίνδυνες για την υγεία ουσίες, ενώ οι λαμπτήρες φθορισμού αν σπάσουν μπορούν να γίνουν επικίνδυνες.

Συμπέρασμα

Οι λάμπες led είναι μία πολύ οικονομική λύση που θα σου δώσει μεγάλη ανάσα στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, έστω και αν δεν μπορείς να κόψεις τη συνήθεια του να αφήνεις όλα τα φώτα ανοιχτά στο σπίτι. Επίλεξε τις λάμπες LED και δεν θα σου αλλάξει ποτέ τα φώτα ο λογαριασμός του ρεύματος.

Δες περισσότερα και ενημερώσου με ένα κλικ στη Digital Έκθεση Προϊόντων και Υπηρεσιών Εξοικονόμησης 2021!
 
 
 

Kοινοποίησε το »