Eγκατάσταση φωτοβολταϊκού έργου net metering, συνολικής ισχύος 124,8 kW, στον Παραπόταμο Τρικάλων.

Εγκατάσταση 124,8 kW για αυτοπαραγωγή

Διαβάστηκε από 2583 αναγνώστες -

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου net metering στην Ελλάδα, με φωτοβολταϊκά πλαίσια Hansol, από τη Θάρρος Ενεργειακή και την Prime Solar.

 
Η ελληνική εταιρεία Θάρρος Ενεργειακή, σε συνεργασία με την Prime Solar, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού έργου net metering (αυτοπαραγωγή) συνολικής ισχύος 124,8 kW, στο χωριό Παραπόταμος του Νομού Τρικάλων.
H εγκατάσταση έγινε στη στέγη εταιρείας που εδρεύει στον Παραπόταμο και δραστηριοποιείται στην παραγωγή παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων. H Θάρρος Ενεργειακή ανέλαβε την αδειοδότηση, τη μελέτη και την εγκατάσταση του έργου.
Η Prime Solar προμήθευσε 480 πολυκρυσταλλικά πλαίσια από τον οίκο Hansol, κατασκευασμένα στη Νότια Κορέα, υψηλής απόδοσης και ονομαστικής ισχύος 260Wp, καθώς και αντιστροφείς του οίκου SMA. Με  την εγκατάσταση του συστήματος, η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να παράγει «πράσινη» ενέργεια και να μειώσει έτσι δραστικά τα λειτουργικά της έξοδα και το ενεργειακό της «αποτύπωμα».

Η Hansol είναι ένας όμιλος εταιρειών με δραστηριότητα στους κλάδους των κατασκευών, των ηλεκτρονικών, του τουρισμού, των χημικών και των τηλεπικοινωνιών με συνολικό ετήσιο τζίρο 5 δισ. ευρώ. Ήταν μέλος του ομίλου Samsung και ακόμα ανήκει στην οικογένεια Samsung και Shinsegae. Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστάσιου της Hansol είναι 400MW και παράγει φωτοβολταϊκά πλαίσια υψηλής απόδοσης και ελεύθερα δασμών (antidumping free), δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου στη Νότια Κορέα. Με 25ετη γραμμική εγγύηση απόδοσης και θερμοκρασιακό συντελεστή 0,41, αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές για την ελληνική αγορά. 

H Θάρρος Ενεργειακή με μία ματιά

H Θάρρος Ενεργειακή, μια εταιρεία του ομίλου Θάρρος, δραστηριοποιείται από το 2007 στην υλοποίηση ενεργειακών έργων και επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ιδιαίτερα σε φωτοβολταϊκά συστήματα. Η Θάρρος Ενεργειακή με σταθερή και αδιάλειπτη παρουσία στην εγκατάσταση μονάδων Α.Π.Ε. κατάφερε να παραμείνει μεταξύ των καλύτερων στον τομέα εν μέσω των δύσκολων καιρών της οικονομικής κρίσης υλοποιώντας πάνω από 70 έργα σε όλη την Ελλάδα. Δεδομένων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ, τα οποία ενθαρρύνουν δράσεις και έργα που κινούνται στην κατεύθυνση της προστασίας του κλίματος αλλά και στην αύξηση της χρήσης πηγών ανανεώσιμης ενέργειας από νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, η Θάρρος Ενεργειακή συνεχίζει την υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών, μέσω του προγράμματος Net Metering, με γνώμονα την πολυετή εμπειρία των υπευθύνων υλοποίησης έργου, στην αποτελεσματική διαχείριση και στην υλοποίηση ενεργειακών έργων και επενδύσεων.

Λίγα λόγια για την Prime Solar

Η Prime Solar ειδικεύεται στην πώληση φωτοβολταϊκού εξοπλισμού (κυρίως φωτοβολταϊκά πλαίσια και αντιστροφείς). Μητρική εταιρεία είναι η Komex, που εδρεύει στη Νότια Κορέα και δραστηριοποιείται από το 2005 στο εμπόριο πυριτίου (silicon), προμηθεύοντας απευθείας τους σημαντικότερους παραγωγούς φωτοβολταϊκών πλαισίων (Trina,Yingli,Renesola,Jinko,Eging και άλλους). Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Komex είναι η παροχή ανταγωνιστικών τιμών στα φωτοβολταϊκά πλαίσια μέσω συμφωνιών (commodity swaps), που στηρίζονται στην ανταλλαγή πυριτίου με φωτοβολταϊκά πλαίσια, wafers ή cells.
Βασισμένη στη μακρά εμπειρία της Komex σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων (silicon,ingot,wafer,cell,module), η Prime Solar εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα υψηλής ποιότητας φωτοβολταϊκών πλαισίων σε ανταγωνιστικές τιμές. Μέσω της αποθήκης της Prime Solar στη Γερμανία, έχουν διατεθεί από το 2013 πάνω από 80MW φωτοβολταϊκών πλαισίων.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ