Παρακολούθηση κατανάλωσης σε συστήματα net-metring

Διαβάστηκε από 2950 αναγνώστες -

Με το νέο προηγμένο μετρητή της Fronius δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της κατανάλωσης του κτιρίου, σε κτίρια που εγκαθίστανται συστήματα net-metering.

 
Όλοι οι μετατροπείς Fronius σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του έξυπνου μετρητή Fronius Smart Meter παρέχουν την δυνατότητα για ταυτόχρονη παρακολούθηση της κατανάλωσης του κτιρίου μαζί με την φ/β παραγωγή, σε κτίρια που εγκαθίστανται συστήματα net-metering. Η δωρεάν αυτή δυνατότητα περιλαμβάνει τόσο τη real time οπτικοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης του κτιρίου 24 ώρες το 24ωρο όσο και την ετήσια επισκόπησης αυτής μέσω αναλυτικών γραφημάτων παραγωγής – κατανάλωσης, μέσα από το προηγμένο internet portal Fronius Solar.web.

Τα γραφήματα παρέχουν αναλυτικές πληροφορίες ταυτόχρονα για την παραγωγή του φ/β και την κατανάλωση του κτιρίου σε επίπεδο ημέρας, μήνα & έτους, αλλά και για το ποσοστό της κατανάλωσης που καλύφθηκε κατευθείαν από την παραγωγή του φ/β συστήματος την ίδια στιγμή (ποσοστό ταυτοχρονισμού).

Κάντε κλικ στο ακόλουθο Link για να περιηγηθείτε ζωντανά σε ένα πραγματικό σύστημα.

LIVE Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑ

Και όχι μόνο αυτό. Όλα τις δυνατότητες μπορείτε να τα παρακολουθείτε από οπουδήποτε και αν βρίσκεσται μέσω smartphone ή tablet μέσω της εφαρμογής Fronius Solar.web Pro.

Λύσεις για κάθε είδους κτίριο και παροχή ισχύος

Η παρακολούθηση της κατανάλωσης μπορεί να γίνει σε κάθε είδους κτίριο που εγκαθίσταται σύστημα net-metering, είτε πρόκειται για σπίτι με μονοφασική ή τριφασική παροχή, είτε πρόκειται για μεγάλο εμπορικό σύστημα με τριφασική παροχή. Η μέτρηση της καταναλώμενης ενέργειας του κτιρίου γίνεται με την χρήση του προηγμένου μετρητή ενέργειας διπλής κατεύθυνσης Fronius Smart Meter. Ο Fronius Smart Meter μπορεί να τοποθετηθεί είτε στον κλάδο των καταναλώσεων του κτιρίου (Θέση Α), είτε στον κοινό κλάδο μετά την σύνδεση του φ/β (Θέση Β), όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα της 2ης φωτογραφίας.

Ο «έξυπνος» μετρητής Fronius Smart Meter

Ο μετρητής Fronius Smart Meter βγαίνει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις:
• Μονοφασικός 63 Α
• Τριφασικός 63 Α
• Τριφασικός 50 kA (με σύνδεση Μ/Σ έντασης 1-5 Α στο δευτερεύον. Οι Μ/Σ έντασης δεν περιλαμβάνονται. Αγοράζονται ξεχωριστά από το εμπόριο).

Τοποθετείται πολύ εύκολα σε πίνακα σε ράγα DIN όπως ένα τυποποιημένο ραγο-υλικό, ενώ η επικοινωνία του με τον inverter γίνεται μέσω του πρωτοκόλλου επικοινωνίας Modbus RTU (RS 485) με σύνδεση ενός καλωδίου επικοινωνίας (η απόσταση του Fronius Smart Meter με τον Inverter μπορεί να είναι μέχρι και 1km)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ