Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης, άνοδος τιμών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Τι εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς.

Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης, άνοδος τιμών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Τι εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς.

«Καρδιογράφημα» οι τιμές σε καύσιμα, ενέργεια & εφοδιαστική αλυσίδα!

1.396 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία περιγράφονται ως ένα «εκρηκτικό μείγμα» για την αγορά, την οικονομία και τους καταναλωτές, με τις τιμές της βενζίνης να παραμένουν σε επίπεδα άνω των 2 ευρώ/λίτρο.

Το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Πρατηριούχων Θεσσαλονίκης, Γιώργος Γαβριηλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε τις τιμές των καυσίμων ως «καρδιογράφημα», σημειώνοντας ό,τι σήμερα καταγράφεται μία πτώση της τιμής/βαρέλι πετρελαίου, ωστόσο από ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να αυξηθεί εκ νέου. Εκτίμησε ό,τι θα υπάρξει μια μικρή πτώση των τιμών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μείωση κατανάλωσης ως 40%, έχουν αυξηθεί τα πάντα!

Ο κ. Γαβριηλίδης υπογράμμισε ό,τι η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 40% περίπου, επισημαίνοντας, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress ό,τι δεν έχουν ακριβύνει μόνο τα καύσιμα. Έχει ακριβύνει και το ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα προϊόντα στα σουπερμάρκετ και πραγματικά δεινοπαθεί ο κόσμος.

Πρέπει να υπάρξουν έλεγχοι στην αγορά!

Παράλληλα, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Πρατηριούχων Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε και στους ελέγχους που πρέπει να γίνουν από τις αρμόδιες αρχές στην αγορά, σημειώνοντας ό,τι είναι ανεξήγητο το φαινόμενο ένα πρατήριο να πουλάει με τιμές χαμηλότερες από τις τιμές του διυλιστηρίου. Το γιατί συμβαίνει αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι θεσμοί. Να το ελέγξει η Διεύθυνση Εμπορίου του υπουργείου.

Τέλος, ο κ. Γαβριηλίδης, υπογράμμισε ό,τι έχουν επιβληθεί πρόστιμα, αλλά υπάρχουν αστοχίες, καθώς όπως υποστήριξε, το ίδιο πρατήριο βλέπουμε να ανοίγει ξανά από τον ίδιο ιδιοκτήτη, αλλά με άλλο ΑΦΜ.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »