Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια αδειάζουν το πορτοφόλι των πολιτών.

Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια αδειάζουν το πορτοφόλι των πολιτών.

Υψηλό κόστος ενέργειας & ακρίβεια προβληματίζουν τους πολίτες!

1.359 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Το υψηλό κόστος για την ενέργεια και η ακρίβεια προβληματίζουν τους Έλληνες, με τη συντριπτική πλειονότητα να κάνει λόγο για υπερβολικές τιμές και για ανεπαρκές εισόδημα.

Πιο συγκεκριμένα, σε νέα έρευνα που παρουσίασε η FocusBari (διάβασε περισσότερα εδώ), το υψηλό κόστος της ενέργειας και γενικότερα της ακρίβειας, λόγω και της ενεργειακής κρίσης, είναι μείζον πρόβλημα για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ειδικότερα, σχεδόν το σύνολο των ερωτηθέντων, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, χαρακτηρίζει ως υπερβολική την αύξηση στις τιμές των καυσίμων (99%), του ηλεκτρικού ρεύματος (97%) και του φυσικού αερίου (85%).

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες, σε ποσοστό 75% απαντούν ό,τι έχουν μειώσει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, το 70% έχει μειώσει την κατανάλωση καυσίμων και το 31% έχει μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την έρευνα της FocusBari, βασικός λόγος για όλες αυτές τις περικοπές είναι το ό,τι δεν επαρκεί το εισόδημά των πολιτών με το 72% να επικαλείται το λόγο αυτό στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 72% στο πετρέλαιο θέρμανσης και το 70% στο φυσικό αέριο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ό,τι ανάμεσα σε άλλα στοιχεία της έρευνας, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, το οποίο ανέρχεται στο 76% δηλώνει ό,τι η γενικότερη ακρίβεια είναι το βασικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »