Ήρθε η ώρα: Έτσι θα καθαρίσεις τα φίλτρα του αφυγραντήρα (video)

Ήρθε η ώρα: Έτσι θα καθαρίσεις τα φίλτρα του αφυγραντήρα (video)

  • Ήρθε η ώρα: Έτσι θα καθαρίσεις τα φίλτρα του αφυγραντήρα (video)
  • Ήρθε η ώρα: Έτσι θα καθαρίσεις τα φίλτρα του αφυγραντήρα (video)

Ήρθε η ώρα: Έτσι θα καθαρίσεις τα φίλτρα του αφυγραντήρα (video)

11.479 επισκέψεις στο άρθρο (16/04/2024)
Σχολιάστε

- Φίλτρα πλαστικά άνθρακα απαιτούν άλλη αντιμετώπιση
- Ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή-τα καθαρίζεις ή τα αντικαθιστάς
- Καθαρισμός στοιχείου (ακριβώς όπως στα κλιματιστικά), τακτικό πλύσιμο δοχείου
- Με «υγιή» αφυγραντήρα θα απαλλαγείς από την υγρασία.

Οι αφυγραντήρες έχουν ειδικά φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού. Κάποια στιγμή όμως θέλουν και αυτοί, όπως όλα τα πράγματα, συντήρηση και καθαρισμό για να λειτουργούν σωστά και υγιεινά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Μία από τις πιο αποδοτικές λύσεις για τη μείωση των εξόδων θέρμανσης και την υγρασία στο σπίτι σας είναι ο αφυγραντήρας. Σύμφωνα με μετρήσεις των ειδικών, έχει εκτιμηθεί ότι με τη χρήση αφυγραντήρα το κόστος θέρμανσης μπορεί να μειωθεί έως και 15-20%.

Φίλτρα πλαστικά, HEPA, άνθρακα απαιτούν άλλη αντιμετώπιση 
  • Πλαστικό φίλτρο κρατά τις σκόνες (αυτή είναι η δουλειά του)
  • Φίλτρο HEPA (με μικρούς πόρους) δεν αφήνει ούτε τα μικρά σωματίδια να περνούν
  • Φίλτρο άνθρακα, εξουδετερώνει τους ρύπους, μα θέλει & αλλαγή
Στην πίσω πλευρά του αφυγραντήρα, υπάρχουν τα φίλτρα του. Συνήθως υπάρχουν 3 φίλτρα. Το πλαστικό που κρατά εκτός σκόνη και μεγάλα σωματίδια. Το φίλτρο HEPA που έχει πολύ μικρούς πόρους και δεν αφήνει ούτε τα πολύ μικρά (αόρατα με γυμνό μάτι) να περάσουν μέσα στον αφυγραντήρα. Και τρίτο φίλτρο αυτό του άνθρακα, το οποίο εξουδετερώνει τους ρύπους.

Ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή-τα καθαρίζεις ή τα αντικαθιστάς

Όλα αυτά τα φίλτρα αφαιρούνται πολύ εύκολα και μπορούμε να τα καθαρίσουμε βιολογικά μόνοι μας. Κάποια μπορεί να χρειαστούν και αντικατάσταση, όπως αυτό του άνθρακα. Δεν είναι κοστοβόρο και μπορείτε να έχετε ένα μικρό ρολό, να κόβετε ένα κομμάτι στο μέγεθος του προηγούμενου και να το αντικαθιστάτε κάθε 6 μήνες ή καλύτερα όποτε το συνιστά ο κατασκευαστής (στο εγχειρίδιο χρήσης).

Καθαρισμός στοιχείου (ακριβώς όπως στα κλιματιστικά), τακτικό πλύσιμο δοχείου

Όταν αφαιρεθούν τα φίλτρα θα διακρίνετε το στοιχείο του αφυγραντήρα. Είναι παρόμοιο με αυτό που έχουν τα κλιματιστικά. Το καθαρίζετε, γιατί και αυτό μαζεύει βρωμιά. Πριν βγάλετε τα φίλτρα, μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε και το δοχείο νερού του αφυγραντήρα και να το πλύνετε, ειδικά αν δείτε ότι έχει συγκεντρώσει μούχλα (δηλαδή μύκητες επικίνδυνους για την υγεία).

Μπορείτε να κάνετε και βιολογικό καθαρισμό του αφυγραντήρα (αν θέλετε) και πολύ εύκολα μπορείτε να βρείτε στην αγορά ένα ειδικό υγρό με βιοένζυμα (αναμειγνύετε μία μικρή ποσότητα μέσα σε ψεκαστήρα με νερό).

Με «υγιή» αφυγραντήρα θα απαλλαγείς από την υγρασία

Μην αφήνετε τον αφυγραντήρα σας στην τύχη του. Θέλει προσοχή και φροντίδα και αυτός για να κάνει σωστά τη δουλειά του, να μη βγάζει προβλήματα. Η συντήρηση που θα του κάνετε θα αποδώσει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της υγρασίας.

Δείτε το VIDEO