Μιλάμε με τον Κύριο Ζώη Σιδηροκαστρίτη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΕΜΠ & Διευθύνων Σύμβουλο της Olympic Engineering & Consulting

Top στις after sales υπηρεσίες φωτοβολταϊκών

2.915 επισκέψεις στο άρθρο

Η εταιρεία βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ειδικεύεται στις after sales υπηρεσίες και αυτό φαίνεται κυρίως σε έργα που δεν είναι δικής τους κατασκευής, τα οποία αναλαμβάνουν. Μιλάμε με τον Κύριο Ζώη Σιδηροκαστρίτη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΕΜΠ & Διευθύνων Σύμβουλο της Olympic Engineering & Consulting.

 
Ειδική θεματολογίαδιαγωνισμοί, δώρα για τους αναγνώστες μας μα και αλληλεπίδραση με εταιρείες και στελέχη που πρωταγωνιστούν σε διάφορους κλάδους της αγοράς Εξοικονόμησης και Ενέργειας στην Ελλάδα. Όλα με αφορμή την επέτειο του 4green.gr το οποίο “εντός ολίγου” συμπληρώνει 10 χρόνια στην δημοσιογραφική κάλυψη μιάς σημαντικής αγοράς (τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για κάθε πολίτη που ψάχνει λύσεις εξοικονόμησης στην καθημερινότητα του είτε στο σπίτι-είτε στο γραφείο) !

Μιλάμε (και ρωτάμε) με τον τον Κύριο Ζώη Σιδηροκαστρίτη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΕΜΠ & Διευθύνων Σύμβουλο της Olympic Engineering & Consulting . Θέμα μας, οι προκλήσεις, τα “στοιχήματα” και οι ευκαιρίες της αγοράς “μέσα από τα μάτια του”
 
Η Olympic Engineering & Consulting είναι εξειδικευμένη σε εγκαταστάσεις, συντηρήσεις και μελέτες φωτοβολταϊκών. Διαθέτουν εξειδικευμένα ιδιόκτητα συνεργεία, με καταρτισμένο και πολύπειρο προσωπικό, καθώς και όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό. Το προσωπικό της Olympic Engineering & Consulting εκπαιδεύεται διαρκώς τόσο με ενδοεταιρική εκπαίδευση όσο και με εξωτερικά σεμινάρια. Τα συνεργεία απαρτίζονται από εξειδικευμένους τεχνίτες, αδειούχους ηλεκτρολόγους και διπλωματούχους μηχανικούς.

Aς δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Ποιοι και πώς καθόρισαν το πού βρίσκεται σήμερα η εταιρεία;

Το ταξίδι είναι μακρύ και ανηφορικό. Το καλό είναι ότι είμαστε σε ανοδική πορεία, πολύ παράγοντες επηρέασαν, πελάτες, συνεργάτες, συνάδελφοι, η αγορά, η τεχνολογία, η εκπαίδευση είναι πολυσύνθετο.

Πώς εξελίχθηκε η αγορά, μα και η ζήτηση στην αγορά των Φωτοβολταϊκών, στις μέρες μας;
Υπάρχει κάθε χρόνο αύξηση στην αγορά, ειδικά στα συστήματα αυτοπαραγωγής ενέργειας net metering. Όλοι θέλουν να μειώσουν το λογαριασμό ρεύματος !

Ποιο (ή ποια) είναι τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι υπηρεσίες σας (Β2C ή Β2Β);
Το γραφείο μας ασχολείται κυρίως με χονδρική B2B. Περιφερειακά, γύρω από την περιοχή μας κάνουμε και παροχή προς τελικούς πελάτες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουμε δίκτυο συνεργατών, εγκαταστατών, μηχανικών και ηλεκτρολόγων και μέσω του δικτύου καλύπτουμε και λιανικούς πελάτες πανελλαδικά.

Πόσο καλά «διαβασμένο» είναι το κοινό-πελάτης στις μέρες μας;
Γενικά αυτοί που προχωρούν σε εγκατάσταση συστήματος ΑΠΕ είναι αρκετά καλά ενημερωμένοι. Το περιοδικό σας έχει συντελέσει στη σωστή ενημέρωση.  Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί και το έχουν ψάξει. Όμως εντοπίζουμε πρόβλημα στην κατάρτιση ορισμένων «ειδικών» που είναι ημιμαθείς και παραπληροφορούν το κοινό !

Ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σας όσον αφορά “sales” και “after sales” υπηρεσίες σας ;
Στο καθαρό κομμάτι του sales δεν είμαστε τόσο καλοί ! Είμαστε τεχνική εταιρεία και δεν έχουμε αμιγώς πωλητές αλλά απαρτιζόμαστε τεχνικούς και μηχανικούς πωλήσεων. Στο after sales είμαστε καλύτεροι και αυτό φαίνεται κυρίως σε έργα που δεν είναι δικής μας κατασκευής, διότι τα έργα δικής μας κατασκευής είναι αξιόπιστα.

Τεχνικές και προϊόντα-υλικά που χρησιμοποιείτε και δημιουργούν Ικανοποίηση πελάτη (και word of mouth συστάσεις σας);
Με λίγα λόγια προσπαθούμε να είμαστε σωστοί και υπεύθυνοι επαγγελματίες.

Τι πιστοποιείται, τι καλύπτεται από εγγύηση;
Οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι πιστοποιημένες όπως και ο τρόπος εγκατάστασης είναι σύμφωνα με διεθνή πρότυπα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για να εξασφαλίσουμε λειτουργικότητα και ασφάλεια. Παρέχουμε εγγύηση καλής λειτουργίας  για τα έργα και τις εργασίες μας. Αντίστοιχα τα υλικά και ο εξοπλισμός καλύπτονται από εγγυήσεις των εργοστασίων . Το ζητούμενο είναι να γίνει έτσι η δουλειά και να μπει ό κατάλληλος εξοπλισμός ώστε η κάλυψη από εγγύηση να μη χρειαστεί, δηλαδή όλα να δουλεύουν ρολόι .

Ποια είναι τα «στοιχήματα της χρονιάς» (που πρέπει να κερδηθούν)
- για τον κλάδο

Καλύτερη ενημέρωση μαζικά του κοινού, τα φωτοβολταϊκά συμφέρουν ως έχουν, δεν χρειάζεται κάποια επιδότηση. Αξίζει να εγκατασταθούν στα πιο πολλά σπίτια και επιχειρήσεις, προς το παρόν όμως τα βάζει μια μειοψηφία  που έχει οικονομική άνεση και επενδύει.

- και για την Olympic Engineering & Consulting;
Έχουμε πολλά έργα να εκτελέσουμε και πρέπει να τα κάνουμε σωστά και έγκαιρα γιατί το κόστος των υλικών έχει πάρει την ανηφόρα.

Με αφορμή τα 10 χρόνια  Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και  4green.gr.
Να τα εκατοστίσετε!  Και να συνεχίσετε να παρέχετε αξιόπιστη και ευχάριστη ενημέρωση. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!