Το σύστημα πυροπροστασίας της Siemens παρέχει αποτελεσματική προστασία σε μικρά και μεσαία κτήρια

1.542 επισκέψεις στο άρθρο

Με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του συστήματος πυροπροστασίας Cerberus FIT, η Smart Infrastructure της Siemens διευρύνει την προσφορά της στον τομέα των κτηρίων μικρού έως μεσαίου μεγέθους.

    Kοινοποίησε το »

  • Πίνακας πυρανίχνευσης 2 βρόχων με δυνατότητα σύνδεσης έως και 252 συσκευών
  • Συσκευές συναγερμού που πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου EN54-23 και περιφερειακές συσκευές
  • Εργαλεία που παρέχουν εξοικονόμηση χρόνου, αυτόματη παραμετροποίηση και ενσωματωμένος Web Server
  • Πρόγραμμα παραμετροποίησης χωρίς την απαίτηση άδειας χρήσης

Με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του συστήματος πυροπροστασίας Cerberus FIT, η Smart Infrastructure της Siemens διευρύνει την προσφορά της στον τομέα των κτηρίων μικρού έως μεσαίου μεγέθους. Τώρα, τα διάφορα κτήρια μικρού έως μεσαίου μεγέθους μπορούν να προστατευθούν με μια απλή και οικονομική λύση. Το σύστημα CerberusFIT μεγιστοποιεί την πυρασφάλεια, χάρη στην ενισχυμένη λειτουργικότητα και τη βελτιωμένη παραγωγικότητα για όσους εργάζονται στον τομέα της προστασίας των κτηρίων. Το διαισθητικό περιβάλλον εργασίας, σε συνδυασμό με το λογισμικό παραμετροποίησης επιτρέπει στον τεχνικό να εγκαταστήσει, να θέσει σε λειτουργία και να συντηρεί το σύστημα γρήγορα, εύκολα και αξιόπιστα. Με τη λειτουργία καθυστέρησης του συναγερμού το προσωπικό θα ειδοποιείται πρώτο, προκειμένου να προσδιορίσει το τι αφορά ο εκάστοτε συναγερμός, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση. Κατ` αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και περιορίζεται η αναστάτωση των ενοίκων μικρότερων κτηρίων, όπως ξενοδοχείων μικρού έως μεσαίου μεγέθους, νηπιαγωγείων ή οίκων ευγηρίας.

 

Ασφάλεια και συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κάθε περίσταση

Η σειρά Cerberus προσφέρει μια πλούσια γκάμα συσκευών πυρανίχνευσης και συναγερμού, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η προδιαμορφωμένη συσκευή CerberusFIT, για να επιλέξουν οι χρήστες ανάλογα με τις ανάγκες τους: από γρήγορους και αξιόπιστους πυρανιχνευτές μέχρι ρυθμιζόμενες συσκευές συναγερμού (συμπεριλαμβανομένων των συμβατών κατά EN 54 συσκευών ειδοποίησης με ηχητικό σήμα και φωνητική αναγγελία), οι οποίες επιτρέπουν την έξυπνη εκκένωση κτηρίων. Το νεότερο «μέλος» της προϊοντικής σειράς, το αναβαθμισμένο σύστημα πυροπροστασίας Cerberus FIT, τώρα, μπορεί να δεχτεί και δεύτερο βρόχο, υποστηρίζοντας έναν μέγιστο αριθμό 252 διευθυνσιοδοτούμενων περιφερειακών και άλλων συσκευών, όπως π.χ. ανιχνευτές και συσκευές συναγερμού. Σε σύγκριση με τους πίνακες πυρανίχνευσης ενός βρόχου, που υποστηρίζουν μόνο έως 126 διευθυνσιοδοτούμενων περιφερειακά, ο δεύτερος βρόχος προσφέρει λύση για σύνδεση περισσότερων περιφερειακών και άλλων συσκευών. Όλοι οι ανιχνευτές και οι περιφερειακές συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένο απομονωτή γραμμής. Σε περίπτωση διακοπής, ο βρόχος μετατρέπεται σε δύο ανεξάρτητα τμήματα γραμμών, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί. Αυτό αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια των ενοίκων του κτηρίου και εξασφαλίζει τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επειδή κάθε συσκευή τροφοδοτείται με ρεύμα από το βρόχο, απαιτείται λιγότερη καλωδίωση, επιτρέποντας στον πελάτη να επιτύχει οικονομική αποδοτικότητα.

Διαισθητική και εύκολη λειτουργία

Η νέα έκδοση του πίνακα πυρανίχνευσης CerberusFIT είναι εξοπλισμένη με διαισθητικό περιβάλλον εργασίας το οποίο περιλαμβάνει φωτεινές ενδείξεις LED με επεξηγηματικά εικονίδια, καθώς και ευανάγνωστη οθόνη. Κατ` αυτόν τον τρόπο, δεν απαιτείται χρονοβόρα εκπαίδευση, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στο προσωπικό της εγκατάστασης να εκτελεί απλούς χειρισμούς λειτουργίας από μόνο του, χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Χάρη στη δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης παραμέτρων, ο πίνακας πυρανίχνευσης Cerberus FIT ανιχνεύει και διαβάζει αυτόματα όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, εξασφαλίζοντας άμεση και απλή λειτουργία. Η ενσωματωμένη εφαρμογή παραμετροποίησης του πίνακα «Panel Configurator» επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη αλλαγή της παραμετροποίησης από επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή, χωρίς την ανάγκη χρήσης πρόσθετου λογισμικού.

Το Cerberus FIT είναι ένα σύστημα πυροπροστασίας συμβατό κατά EN. Είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης LPCB και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο εφαρμογών DINVDE V 0826-2. Η νέα έκδοση του συστήματος Cerberus FIT θα διατεθεί παγκοσμίως, μεγιστοποιώντας την πυρασφάλεια των μικρότερων κτηρίων και βελτιώνοντας την παραγωγικότητα όλων των εμπλεκόμενων στην προστασία τους.
 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Siemens Smart Infrastructure μπορείτε να βρείτε εδώ: www.siemens.com/smart-infrastructure

Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα Cerberus Fit μπορείτε να βρείτε εδώ: www.siemens.com/cerberus-fit

Kοινοποίησε το »