Το σύστημα Cerberus PACE Compact της Siemens διευρύνει τις δυνατότητες αναγγελίας και φωνητικού συναγερμού

1.285 επισκέψεις στο άρθρο

Το Cerberus PACE καλύπτει όλες τις ανάγκες, ανεξάρτητα από τον βαθμό πολυπλοκότητας, σε κτήρια όλων των μεγεθών από μικρά έως πολύ μεγάλα

  • Ήχος υψηλής πιστότητας, χωρίς καθυστέρηση
  • Οικονομικά αποδοτική λύση χωρίς τρωτά σημεία
Η Smart Infrastructure της Siemens παρουσίασε μια νέα compactέκδοση του συστήματος Cerberus PACEModular, επεκτείνοντας περαιτέρω το εύρος των εφαρμογών στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία (PA/VA)(φωνητικός συναγερμός δημόσιων αναγγελιών). Από κοινού, το Cerberus PACEModular και το Compactπροσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση PA/VA, που μπορεί να ενοποιηθεί με συστήματα πυροπροστασίας και διαχείρισης κινδύνου. Αυτό επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερη εξατομίκευση που αφορά την προστασία της ζωής, των περιουσιακών στοιχείων και της αδιάλειπτης επιχειρηματικής λειτουργίας.

«Χάρη στα συστήματα Cerberus PACE, ο χρήστης μπορεί να καλύψει όλες τις δημόσιες ανάγκες φωνητικού συναγερμού με μία μόνο λύση. Η τεχνολογία αιχμής του Μodular συστήματος απευθύνεται τώρα και στις μικρές απλές εφαρμογές και το Cerberus PACE Compact επιτρέπει εκτεταμένη προσαρμογή και αποτελεί μια οικονομική λύση για τους πελάτες», δήλωσε ο Mario Kahlert, Επικεφαλής της Πυροπροστασίας στη Smart Infrastructure της Siemens.

Το εύρος των δυνατών εφαρμογών καλύπτει οποιαδήποτε κατάσταση απαιτεί υψηλή απόδοση και αξιόπιστο PA/VA, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων, ξενοδοχείων, αεροδρομίων, εμπορικών εγκαταστάσεων και εκπαιδευτικών κτηρίων. Όπως με το Modular σύστημα, το Cerberus PACE Compact ενσωματώνει πολλαπλά επίπεδα εφεδρείας και είναι επίσης κατάλληλο για σταδιακό εκσυγχρονισμό παλαιότερων συστημάτων. Η επαγγελματική ποιότητα ήχου του συστήματος και η ταχεία απόκριση επιτρέπουν ευκρινή επικοινωνία, τόσο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όσο και για καθημερινές ανακοινώσεις ή μουσική.

Μέγιστη απόδοση για μέγιστη ασφάλεια
Τα συστήματα PA/VA είναι καίριας σημασίας για την ειδοποίηση του κοινού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπου η επικοινωνία απαιτείται να είναι ξεκάθαρη για την ενεργοποίηση και κατόπιν διαχείριση μιας γρήγορης εκκένωσης. Το Cerberus PACE Compact διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Compact 400 και Compact 1000. Παρά το σχετικά μικρό του μέγεθος, το επίτοιχο Cerberus PACE Compact προσφέρει ισχύ έως 2000 wattsκαι έναν πρόσθετο εφεδρικό ενισχυτή, καθώς και έναν ενισχυτή για τον τόνο πιλότο– είδος λειτουργίας που συνήθως  διατίθεται μόνο σε πολύ μεγαλύτερα rackmountedσυστήματα.

Τα συστήματα Cerberus PACE συμμορφώνονται πλήρως με το πρότυπο EN 54-16 και τους τοπικούς κώδικες πρακτικής των ευρωπαϊκών χώρων. Τα συστήματα μπορούν να καλύψουν κάθε πρόσθετη ανάγκη για ασφαλή, αδιάληπτη λειτουργία διαθέτοντας επαρκείς εφεδρείες. Χάρη στην κατανεμημένη νοημοσύνη, κάθε περιφερειακή μονάδα που είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο διαθέτει τον δικό της επεξεργαστή CPU (που επιτρέπει στη μονάδα να λειτουργήσει αυτόνομα).

Εξασφαλισμένη αδιάλειπτη λειτουργία δραστηριοτήτων
Για εύκολη εγκατάσταση και διαχείριση όλων των μονάδων, το Cerberus PACE συνοδεύεται από ειδικό λογισμικό με το οποίο ο μηχανικός μπορεί να επέμβει στο σύστημα χωρίς αυτό να τεθεί εκτός λειτουργίας. Το σύστημα μπορεί προγραμματιστεί σε πραγματικό χρόνο, ενώ λειτουργεί, χωρίς να προκληθεί διακοπή στις καθημερινές δραστηριότητες του κτηρίου.

Για τη συντήρηση ή την αλλαγή ρυθμίσεων δεν απαιτείται διακοπή της λειτουργίας, κάτι που μπορεί να γίνει με απομακρυσμένη πρόσβαση εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη συνέχεια των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ σημαντική σε εγκαταστάσεις όπου απαιτείται λειτουργία του συστήματος 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ευελιξία και συμβατότητα
Η τεχνολογία αιχμής και η αρθρωτά επεκτάσιμη αρχιτεκτονική του συστήματος διασφαλίζουν ότι το Cerberus PACE μπορεί να προσαρμοστεί σε κτήρια όλων των τύπων και απαιτήσεων. Το Cerberus PACE Compact μπορεί να συνδυαστεί με το Modular σύστημα, χρησιμοποιώντας τα ίδια εξαρτήματα δικτύου και εργαλεία παραμετροποίησης, ώστε να προσφέρει μια ευρύτερη επιλογή βοηθητικών υλικών (για παράδειγμα, ενισχυτές ή audio matrix) ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τη βελτιστοποίηση του κόστους.

Επιπλέον και τα δύο συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σταδιακό εκσυγχρονισμό παλαιότερων συστημάτων αναγγελίας και φωνητικού συναγερμού για την εκκένωση χώρων (συχνά με την χρήση υφιστάμενης καλωδίωσης), παρέχοντας διάρκεια στον χρόνο, ώστε να ικανοποιεί τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Οι διάφορες επιλογές στην καλωδίωση (βρόχο, κλάδο, διπλό κλάδο ακόμη και δυνατότητα καλωδίωσης σε αστέρα ή διακλαδώσεις) προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Siemens Smart Infrastructure θα βρείτε εδώ:
www.siemens.com/smart-infrastructure
Περισσότερες πληροφορίες για το Cerberus PACE θα βρείτε εδώ:
www.siemens.com/cerberus-pace