Έκτακτη είδηση

Έκτακτη είδηση

Τεράστια «φλέβα» φυσικού αερίου στο Σαρωνικό!
  • Έκτακτη είδηση
  • Τεράστια «φλέβα» φυσικού αερίου στο Σαρωνικό!

Τεράστια «φλέβα» φυσικού αερίου στο Σαρωνικό!

4.837 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Έκτακτη είδηση. Ανακοινώθηκε πριν λίγο από το Υπουργείο Ενέργειας! Τεράστια «φλέβα» φυσικού αερίου στο Σαρωνικό! Χαμός στα δημοσιογραφικά στέκια.

Τεράστια ανακάλυψη από τυχαίο γεγονός. Ο μικρο-σεισμός των προηγούμενων ημερών επέκτεινε προ-υπάρχον ρήγμα και πλέον το μυστικό δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο (;).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Χαμός στα δημοσιογραφικά γραφεία και στα κανάλια από την ανακοίνωση που μοιράστηκε πριν από λίγο, από το Υπουργείο Ενέργειας. Τεράστια «φλέβα» φυσικού αερίου στον Σαρωνικό!

Η λεκάνη που το φιλοξενεί –με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς της ανακοίνωσης- περιέχει ποσότητα ίση με το κοίτασμα «Λεβιάθαν» (ποσότητα που μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές εγχώριες ανάγκες για τα επόμενα 70-80 χρόνια)!

Η μεγάλη ανακοίνωση με τα πλήρη στοιχεία και υπολογισμούς που περιέχει δείχνει πως οι ιθύνοντες το γνώριζαν (από σχετικές έρευνες) μα δεν το ανακοίνωναν επί σειρά μηνών, για πολλούς, οικονομικούς μα κυρίως πολιτικούς, λόγους (μυρίζουν εκλογές;).

H Ελλάδα γίνεται Νορβηγία;

Προφανώς το να βρεις φυσικό αέριο, σε τέτοιες ποσότητες και χωρίς καμία αμφιβολία σε δικά σου χωρικά ύδατα, μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να έχει. ¶μεσα θα δούμε «ράλι τιμών» στο Χρηματιστήριο και εθνική ευφορία στα «μπαλκόνια» (από τους γνωστούς πολιτικούς μας) ίσως και εκλογές.

Μεσοπρόθεσμα και με την ενεργειακή κρίση να δείχνει πως έχει μέλλον μπροστά της, θα αποτελέσουμε το «μήλον της έριδος» για φίλους και εχθρούς (κάτι που πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη η πολιτεία και να λάβει τα μέτρα της, ίσως με ένα ακόμη  ράλι εξοπλισμών αφού τώρα πλέον «λεφτά θα υπάρχουν» στα σίγουρα)!

Το στοίχημα της νέας ημέρας που ανατέλλει για την Ελλάδα!

Δύο τα στοιχήματα που αναδύονται, μετά την ΜΕΓΑΛΗ αυτή ανακάλυψη. Πρώτα από όλα η κάλυψη των εθνικών ενεργειακών αναγκών ΧΩΡΙΣ εξαρτήσεις. Χαμήλωμα τιμών σε όλα τα είδη (προφανώς και των καυσίμων) αφού όλο το όφελος των χαμηλών τιμών ενέργειας που πλέον θα ανήκει στην ρύθμιση του ελληνικού Δημοσίου, μπορεί να περάσει στον τελικό Έλληνα καταναλωτή.  Στη συνέχεια η δημιουργία deals με άλλα κράτη, με στόχο τις εξαγωγές. Στόχος, κέρδη τρισεκατομμυρίων ευρώ και απόσβεση των πολύχρονων επαχθών δανείων (να δούμε τα μούτρα του …Σόιμπλε)!

Με αυτές τις ποσότητες που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα χωρών-εξαγωγών φυσικού αερίου παγκοσμίως μαζί με τους Top παίκτες Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Καναδά, Νορβηγία;

Μείνετε συντονισμένοι, οι ανακοινώσεις και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές!

Διαβάστε με 1 κλικ εδώ το πρωτότυπο της επίσημης ανακοίνωσης, για την ανακάλυψη της τεράστιας φλέβας φυσικού αερίου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »