Σύντομες οδηγίες για την αντιμετώπιση του παγετού στον ηλιακό θερμοσίφωνα

Σύντομες οδηγίες για την αντιμετώπιση του παγετού στον ηλιακό θερμοσίφωνα

3.967 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η εταιρεία ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΑΒΕΕ για σχεδόν 45 χρόνια προσφέρει δωρεάν άφθονο ζεστό νερό στα ελληνικά νοικοκυριά αξιοποιώντας στο έπακρο την ηλιοφάνεια της πατρίδας μας.

Όταν υπάρχει περίπτωση παγωνιάς δεν πρέπει να ανησυχούμε για τον ηλιακό μας γιατί υπάρχει αντιψυκτικό στο κλειστό του κύκλωμα που τον προστατεύει. Υπάρχει όμως περίπτωση να παγώσει το νερό στις σωληνώσεις που μεταφέρουν το νερό από το σπίτι μας στον ηλιακό θερμοσίφωνα και από τον ηλιακό στο σπίτι. Για να μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο, φροντίζουμε το βράδυ να έχουμε ζεστάνει τον ηλιακό μας με το ρεύμα, ενώ αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα παγώσουν οι σωλήνες, αφήνουμε κατά την διάρκεια της νύχτας, μία βρύση του ζεστού νερού να τρέχει ελάχιστα.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Σε περίπτωση που συμβεί να παγώσουν οι σωλήνες, τότε δεν ανάβουμε το ηλεκτρικό ρεύμα και ανοίγουμε μία βρύση του ζεστού, περιμένοντας πότε θα ξεπαγώσουν. Κατόπιν μπορούμε να ανοίξουμε την ηλεκτρική αντίσταση.

1) Αφήνουμε λίγο ανοικτή μία βρύση ζεστού νερού για όσο χρόνο η θερμοκρασία πλησιάζει ή πέφτει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.


2) Στην περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου ροή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι μαλλιών για να ξεπαγώσουμε αρχικά την βαλβίδα ασφαλείας και στη συνέχεια τα εκτεθειμένα τμήματα σωληνώσεων.


3) Μην χρησιμοποιείτε φλόγιστρα ή καυτό νερό γιατί το πιθανότερο είναι να σπάσουμε τους σωλήνες και τα εξαρτήματα.


4) Η χρήση της αντίστασης για θέρμανση του νερού πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ με προσοχή έτσι ώστε να μην έχουμε πολύ υψηλή θερμοκρασία νερού, η οποία στην περίπτωση που συναντήσει παγωμένα τμήματα του δικτύου μπορεί να προκαλέσει θερμικό σοκ και ρωγμές.


5) Επικοινωνήστε τις επόμενες ημέρες με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΜΑΛΤΕΖΟΣ ή το δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της, προκειμένου να προγραμματιστεί επισκευή των μονώσεων και πιθανόν συντήρηση του ηλιακού εφόσον απαιτείται. 


ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΑΒΕΕ
Καλέστε:  2109402015  
Δείτε:  www.maltezos.gr 
Ακολουθήστε: www.facebook.com/MALTEZOSGR

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »