Συνεργασία Schneider Electric και Noval Property

1.688 επισκέψεις στο άρθρο

Συνεργασία της Schneider Electric και της Noval Property για τη βέλτιστη λειτουργική απόδοση του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου γραφείων “The OrbitΆΆ

  • Με προηγμένα συστήματα αυτοματισμού και προϊόντα εξόπλισε η Schneider Electric το εντυπωσιακό κτίριο γραφείων
Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συνεργάστηκε με την Noval Property, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις και προϊόντα για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων “The Orbit”. Οι ολοκληρωμένες λύσεις της εταιρείας συνέβαλαν στην μέγιστη λειτουργική απόδοση του κτιρίου και στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.
 
Η  Noval Property δραστηριοποιείται στους κλάδους της ανάπτυξης και επένδυσης σε ακίνητα, διαθέτοντας ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο ακινήτων, με υψηλή εμπορευσιμότητα και σημαντική γεωγραφική διασπορά. Το δε κτήριο γραφείων της “The Orbit” πρόσφατα πιστοποιήθηκε κατά LEED v4 for Core & Shell στο επίπεδο Platinum και είναι το πρώτο έργο που επιτυγχάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση στην Ελλάδα. Το νέο κτίριο διακρίνεται μεταξύ άλλων για την υψηλή ποιότητα των εσωτερικών χώρων, την ενεργειακή αποδοτικότητα του με περιορισμένο οικολογικό αποτύπωμα, αλλά και τον σχεδιασμό τοπίου και πρασίνου με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου περιβάλλοντος μεσογειακής φύτευσης. Το “The Orbit” αποτελεί παράδειγμα συγχρόνου κτιρίου στην Ελλάδα που συμβαδίζει με τις νέες υψηλές απαιτήσεις που θέτει η παγκόσμια αγορά ακινήτων. Η συνεργασία με την SchneiderElectricμε ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού και ενέργειας συνέβαλε σε αυτό.
 
Ειδικότερα, η SchneiderElectric διέθεσε μια ευρεία σειρά προηγμένων λύσεων αυτοματισμού ΒΜS/KNX,με πάνω από 15.000 σημεία ελέγχου, χάρη στην εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος EcostruxureBuildingOperation. Παράλληλα, παρείχε τα υπερυψωμένα δάπεδα UNIFLAIR,που είναι σύμφωνα με το πρότυπο Leed (Leadership in Energy and Environmental Design),για τους κοινόχρηστους χώρους, το DataCenter,  καθώς και τους χώρους των γραφείων και στους 8 ορόφους του κτιρίου. Το δάπεδο αυτό συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τη διάχυση εσωτερικού θορύβου στους χώρους των γραφείων.
 
Επιπλέον, η SchneiderElectricεξόπλισετο datacenter στο ισόγειο του κτιρίου με λύσεις κλιματισμού ακριβείας UNIFLAIR βασισμένες στο νερό με εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες CRAH με ECFans και αερόψυκτους ψύκτες νερού με intelligent freecooling, επιτυγχάνοντας ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση κατά τις περιόδους του έτους με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Επίσης, εγκαταστάθηκαν 29 μονάδες Easy 3S UPS από 10kVA έως 40kVA, οι οποίες ξεχωρίζουν για την εύκολη εγκατάστασή τους, τον υψηλό βαθμό απόδοσης και τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης μέσω της αρχιτεκτονικής και πλατφόρμας EcoStruxure. Τέλος, για την ηλεκτρική διανομή ισχύος υιοθετήθηκαν, επίσης, οι πιστοποιημένες λύσεις πινάκων χαμηλής τάσης με «έξυπνους» μετρητές ενέργειας, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και αξιοπιστία.
 
Σκοπός της Schneider Electric είναι η δημιουργία πιο ελκυστικών και βιώσιμων κτιρίων. Με την καλύτερη στην κατηγορία τεχνολογία και υποστήριξη, ανταποκρίνεται με αμεσότητα στις ανάγκες των πελατών, αναβαθμίζοντας την εμπειρία χρήσης.