Ενεργειακή, ρωσο-ουκρανική κρίση και φόροι, αδειάζουν τα ρεζερβουάρ των καταναλωτών.

Ενεργειακή, ρωσο-ουκρανική κρίση και φόροι, αδειάζουν τα ρεζερβουάρ των καταναλωτών.

Πλαφόν κέρδους στα καύσιμα VS Μείωση ΕΦΚ!

1.374 επισκέψεις στο άρθρο

Έντονη είναι η αντίθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), στα σχέδια της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν κέρδους στα καύσιμα, αντί για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Πιο συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ' Αδωνι Γεωργιάδη, όπως διαβάζουμε στη naftemporiki, υπογραμμίζοντας ό,τι «με περισσή σπουδή, εν μέσω ραγδαίων αυξήσεων των διεθνών τιμών που απλώνονται σε όλη την αγορά, απορρίπτεται η φωνή της κοινωνίας για μείωση του ΕΦΚ, και προωθείται εσπευσμένα η επιβολή πλαφόν κέρδους στα καύσιμα. Δηλαδή, η ερμηνεία είναι ότι την ακρίβεια στην αγορά και τις ανατιμήσεις των προϊόντων θα αναχαιτίσει το πλαφόν στα καύσιμα».

Κοινοποίησέ το »

Το περιθώριο κέρδους των πρατηριούχων έχει μειωθεί!

Η ΠΟΠΕΚ, σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή της ό,τι «δεν νοείται να εφαρμόζεται πλαφόν σε μια ελεύθερη αγορά, που και λειτουργεί ο ανταγωνισμός, και αποδεικνύεται από τα στοιχεία που ανακοινώνει η ίδια η Πολιτεία - προφανώς εν γνώση των υπουργών-  ότι το περιθώριο κέρδους των πρατηριούχων έχει μειωθεί. Η αγορά των καυσίμων λειτουργεί διαχρονικά με συγκεκριμένους κανόνες και για αυτό τον λόγο, ποτέ κανείς δεν όρισε ποιο ποσοστό κέρδους θεωρείται κερδοσκοπία και πολύ περισσότερο αισχροκέρδεια».

Κανένα όφελος για την τσέπη των καταναλωτών – Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις!

«Όσες φορές οι εκάστοτε κρατικοί φορείς πιέζονται από τις οικονομικές συγκυρίες, καταφεύγουν σε «λύσεις» για να κατευνάσουν την κοινή γνώμη και όχι για να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης  των πολιτών. Οι καταναλωτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επιβολή πλαφόν δεν επιφέρει κανένα όφελος στην τσέπη τους και ζητούν γενναίες και ουσιαστικές αποφάσεις».

Μονόδρομος η μείωση του ΕΦΚ ή του ΦΠΑ!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων κλείνει την επιστολή της υπογραμμίζοντας ό,τι «η μείωση του ΕΦΚ ή ευρύτερα η μείωση του ΦΠΑ, που έχει επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά λόγω των αυξημένων τιμών, σε συνδυασμό με την πάταξη της λαθρεμπορίας αποτελούν μονόδρομο για την  ανακούφιση της αγοράς».

Αναμφίβολα, η ενεργειακή κρίση, αλλά και η ρωσο-ουκρανική κρίση και τα απόνερά τους δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην τσέπη των καταναλωτών, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται σημαντικά. Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα, καθώς μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Εσύ τι πιστεύεις;

Κοινοποίησέ το »