Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ είναι η πρώτη τσιμεντοβιομηχανία στην Ελλάδα που διαθέτει Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντος για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγει.

Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) στην ελαφρόπετρα αποκτά η ΛΑΒΑ

1.413 επισκέψεις στο άρθρο

Πρόκειται για επαληθευμένη δήλωση που αντικατοπτρίζει τη διαχρονική συνεισφορά και προσήλωση της εταιρίας στην αειφόρο ανάπτυξη

Η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική & Λατομική, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, με διαχρονική δέσμευση τη βιώσιμη ανάπτυξη και όραμα τον «πράσινο» μετασχηματισμό του βιομηχανικού κλάδου, αποκτά Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration) στην ελαφρόπετρα, η οποία εξορύσσεται στη νήσο Γυαλί και είναι ένα χημικά αδρανές ορυκτό, φιλικό προς το περιβάλλον. 

Kοινοποίησε το »


Συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση την προσπάθειά της για την υιοθέτηση πρωτοβουλιών που επιταχύνουν τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία, η ΛΑΒΑ διαθέτει Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος που είναι σύμφωνη με τα ISO 14025 και ΕΝ 15804, επαληθευμένη από ανεξάρτητο διαπιστευμένο φορέα και δημοσιευμένη στο πιο ευρέως διαδεδομένο EPD Πρόγραμμα, το International EPD System.

Για τη σύνταξη της Περιβαλλοντικής Δήλωσης Προϊόντος στην ελαφρόπετρα εκπονήθηκε μελέτη αξιολόγησης κύκλου ζωής (LCA: Life Cycle Assessment), τα αποτελέσματα της οποίας αποδεικνύουν ότι η ελαφρόπετρα ΛΑΒΑαποτελεί βέλτιστη λύση για αειφόρες κατασκευές με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ιδίως για έργα με βιοκλιματικό σχεδιασμό που στοχεύουν σε πιστοποιήσεις από τα σημαντικότερα διεθνώς οικοσήματα κτιρίων (π.χ. LEED, BREAM).

Σημειώνεται πως ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ είναι η πρώτη τσιμεντοβιομηχανία στην Ελλάδα που διαθέτει Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντος για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγει στα Εργοστάσιά του στο Βόλο και το Μηλάκι Εύβοιας.

«Στη ΛΑΒΑ, η συνεχής βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος αντανακλάται στις αρχές μας, βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της στρατηγικής μας και καθοδηγεί όλο το φάσμα των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων. Η Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD)στην ελαφρόπετρα αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, που όχι μόνο προβλέπει και ανταποκρίνεται πλήρως στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας, αλλά και αναμένεται να επιταχύνει τη μετάβαση σε πιο αειφόρες κατασκευές, σε μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία» ανέφερε ο κ. Λευτέρης Χριστοφοράκης, Διευθυντής ΛΑΒΑ & Δραστηριότητας Αδρανών.

Kοινοποίησε το »