Παραγωγή 10.000 αναπνευστήρων των Air Liquide Medical Systems

1.909 επισκέψεις στο άρθρο

Οι εταιρείες Air Liquide, Groupe PSA, Schneider Electric και Valeo ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ανταποκριθούν στην παραγωγή 10.000 αναπνευστήρων των Air Liquide Medical Systems σε απάντηση στο αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης.

Αντιμέτωπη με την ανάγκη για περισσότερους αναπνευστήρες στην επικράτεια, η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε στις 22 Μαρτίου σε μια ομάδα γαλλικών εταιρειών της βιομηχανίας υπό την ηγεσία της Air Liquide να μελετήσουν τη δυνατότητα αύξησης της παραγωγής αναπνευστήρων, ώστε να παρασχεθούν 10.000 αναπνευστήρες σε 50 ημέρες, από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου.
Σε απάντηση, η Air Liquide, η Groupe PSA, η Schneider Electric και η Valeo δημιούργησαν μια Ομάδα Έργου αποτελούμενη από περίπου 30 εμπειρογνώμονες της αγοράς, προκειμένου να καθορίσει ένα σχέδιο δράσης για την αύξηση της παραγωγής αναπνευστήρων της Air Liquide Medical Systems, η οποία προμηθεύει ένα μεγάλο αριθμό νοσοκομείων στη Γαλλία και το εξωτερικό.
Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, η εξαιρετική συμβολή των 100 εταιρειών που συνεργάστηκαν, περιλάμβανε την παραγωγή 300 κρίσιμων εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για την κατασκευή  των συγκεκριμένων ιατρικών συστημάτων.
Στο πλαίσιο της Ομάδας Έργου, η Schneider Electric πρόσφερε υποστήριξη στα παρακάτω:
  • Συμβολή στο γενικό σχεδιασμό του πλαισίου βιομηχανικής παραγωγής.
  • Παροχή εξοπλισμού για την αναδιάρθρωση των γραμμών παραγωγής και παροχή υποστήριξης για την εξασφάλιση προμηθειών (ηλεκτρονικό σύστημα και ηλεκτρολογία).
  • Παροχή εμπειρογνωμόνων Lean Manufacturing που μέσω των δεξιοτήτων τους και της εμπειρίας τους θα βελτιώσουν τις υφιστάμενες γραμμές παραγωγής για να αυξήσουν την παραγωγή δύο τύπων αναπνευστήρων: T60 και Osiris, και οι δύο χρήζουν ενίσχυση της παραγωγής κατά 3x και 70x, αντίστοιχα.
  • Συγκέντρωση 100 εθελοντών εργαζομένων της Schneider Electric ως ειδικευμένοι Χειριστές για να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για τις επόμενες περίπου έξι εβδομάδες στην Air Liquide στη κοινότητα Antony (νότια του Παρισιού).
Η Schneider Electric ευχαριστεί τις παγκόσμιες ομάδες εφοδιαστικής αλυσίδας της, που κινητοποιήθηκαν για την εγκατάσταση αυτών των νέων γραμμών παραγωγής, καθώς και τους εργαζόμενους της που προσφέρθηκαν εθελοντικά ως Χειριστές για τη συναρμολόγηση των αναπνευστήρων. Η Schneider έχει δεσμευτεί, μαζί με τους εταίρους της, με αλληλεγγύη, να συμβάλει σημαντικά στην παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων που μπορούν να σώσουν ζωές.