Νέα γενιά κυκλοφορητών υψηλής απόδοσης Lowara ecocirc / ecocirc+

3.459 επισκέψεις στο άρθρο

Οι νέες σειρές Lowara ecocirc / ecocirc+ κατάφεραν να δημιουργήσουν τον απόλυτο συνδυασμό για τους οικιακούς κυκλοφορητές: την εξαιρετικά υψηλή ενεργειακή απόδοση, με τις πολλαπλές λειτουργίες και την ευκολία χειρισμού.

Προσήλωση στην προστασία του περιβάλλοντος
Όλη η γκάμα των μοντέλων ecocirc / ecocirc+ παρουσιάζουν το χαμηλότερο συνολικό ενεργειακό δείκτη της αγοράς: ΕΕΙ ≤ 0,18!
Ο συγκεκριμένος ενεργειακός δείκτης μάλιστα πέφτει στα επίπεδα των 0,16 και 0,17 για λειτουργία σε μέγιστο μανομετρικό 4 και 6 μέτρα αντίστοιχα, ενώ πλέον οι αντλίες ανακυκλοφορίας μπορούν και λειτουργούν μέχρι και 8 μέτρα μανομετρικό, δίνοντας παροχές έως και 4,5 m3/h.

Ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας
Οι τεχνικοί της Lowara θέλοντας να αυξηθεί τόσο η απόδοση, όσο και η εξοικονόμηση ενέργειας, εγκατέλειψαν το σήμα κατατεθέν των προηγούμενων σειρών ecocirc: τον πρωτοποριακό κινητήρα με σφαιρικό ρότορα, που ναι μεν προσέφερε επιπλέον προστασία κατά του μπλοκαρίσματος, περιόριζε δε το εύρος λειτουργίας και την απόδοση του κινητήρα σε τιμές μανομετρικού πάνω από 6 μέτρα.
Γι` αυτό το λόγο, επανασχεδίασαν τόσο το κινούμενο μέρος, χρησιμοποιώντας κινητήρα τεχνολογίας ECM (Electronically Commutated Motor) για έξυπνο έλεγχο ταχύτητας, όσο και το υδραυλικό μέρος, ώστε να συνεισφέρει στην αποδοτικότερη λειτουργία της αντλίας, αλλά και να την προφυλάσσει από το ενδεχόμενο μπλοκαρίσματος.
Σήμερα, οι κυκλοφορητές της σειράς ecocirc καταναλώνουν μέχρι και 80% λιγότερη ισχύ σε σχέση με τους κυκλοφορητές παλαιότερων γενιών. Ενώ σε σύγκριση με τους υπόλοιπους της νέας γενιάς, επιτυγχάνουν τη μικρότερη κατανάλωση ισχύος, ακόμα και σε οριακές συνθήκες, όπως για παράδειγμα όταν παρουσιάζουν μέγιστη κατανάλωση 60 W για λειτουργία αντλίας σε μανομετρικό 8 μέτρων και παροχή 4,5 m3/h.
Ωστόσο, για εκείνους που επιθυμούν ακόμα περισσότερες δυνατότητες για εξοικονόμηση ενέργειας και επιλογή του ιδανικού σημείου λειτουργίας του κυκλοφορητή τους, δημιουργήθηκε η πλουσιότερη τα νέα 14 ενισχυμένα μοντέλα της έκδοσης ecocirc+.

Νυχτερινή Λειτουργία
Η σειρά ecocirc+ διαθέτει ψηφιακή οθόνη με πρόσθετους τρόπους λειτουργίας, όπως η επιλογή Night Mode (Νυχτερινή Λειτουργία).
Με ενεργοποιημένη αυτή τη λειτουργία, όταν το σύστημα θέρμανσης τεθεί εκτός λειτουργίας και καταγραφεί η πτώση της θερμοκρασίας του νερού, η αντλία μειώνει αυτόματα την ταχύτητα περιστροφής της. Κατά αυτόν τον τρόπο, η κατανάλωση ενέργειας περιορίζεται στο ελάχιστο και εξασφαλίζεται εξοικονόμηση χρημάτων σε καθημερινή βάση. Όταν το σύστημα επανεκκινήσει, ο κυκλοφορητής επιστρέφει αυτόματα σε λειτουργία με έναν από τους προεπιλεγμένους τρόπους ελέγχου.
 
Λειτουργία Αυτόματης Προσαρμογής
Επιπλέον, για τις περιπτώσεις που τα χαρακτηριστικά του συστήματος απαιτούν από τον κυκλοφορητή να λειτουργεί εντός μίας συγκεκριμένης περιοχής σημείων λειτουργίας (πχ. συστήματα θέρμανσης με δυο σωλήνες, καλοριφέρ και θερμοστατικές βαλβίδες) έχει αναπτυχθεί η λειτουργία αυτόματης προσαρμογής, eAdapt.
Με την περιστροφή του επιλογέα στην προσημασμένη θέση, δίνεται εντολή στην αντλία να κάνει συνεχώς τους κατάλληλους υπολογισμούς και να οδηγείται στο ιδανικό σημείο λειτουργίας της.
Έτσι, οι χρήστες του συστήματος μπορούν να είναι σίγουροι θα διαθέτουν το επιθυμητό επίπεδο θέρμανσης στο χώρο τους, προσαρμοσμένο ακριβώς στις ανάγκες τους, αλλά και ότι η κατανάλωση ενέργειας θα είναι η μικρότερη δυνατή!
 
Απομακρυσμένος έλεγχος για μεγαλύτερη ευκολία
Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό των κυκλοφορητών της πλουσιότερης έκδοσης ecocirc+ είναι η δυνατότητα χειρισμού από απόσταση. Χωρίς καλώδια, ο εκάστοτε χρήστης μπορεί να κατεβάσει την ειδική εφαρμογή MY ecocirc app σε μία ηλεκτρονική συσκευή (smartphone, tablet, laptop), να συνδεθεί με την κονσόλα χειρισμού του κυκλοφορητή μέσω Bluetooth® και να παρακολουθεί ή να επεμβαίνει στη λειτουργία του. Εύκολα και αξιόπιστα.
Εναλλακτικά, υπάρχει η κονσόλα χειρισμού με τη ψηφιακή οθόνη τριών χαρακτήρων για παρατήρηση μεγεθών και σήμανση κωδικών σφαλμάτων, τις φωτεινές ενδείξεις LED που ενημερώνουν για την κατάσταση λειτουργίας και τον περιστροφικό επιλογέα.
 
Εύκολη ρύθμιση και άλλα οφέλη
Ανεξάρτητα όμως από το αν πρόκειται για εφαρμογές ψύξης - θέρμανσης, με σώμα αντλίας από χυτοσίδηρο (ecocirc / ecocirc+), ή για εφαρμογές ζεστού νερού χρήσης, με σώμα αντλίας από ανοξείδωτο χάλυβα AISI304 (ecocirc N), η νέα γενιά κυκλοφορητών της Lowara διαθέτει σε όλα τα μοντέλα της τον περιστροφικό επιλογέα, που επιτρέπει την εύκολη επιλογή τρόπου ελέγχου της αντλίας.
Με απλή μεταγωγή σε ευκρινώς προσημασμένες θέσεις, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ 9 δυνατών συνδυασμών λειτουργίας: 3 καμπύλες απόδοσης για κάθε έναν από τους 3 τρόπους ελέγχου (σταθερής πίεσης, αναλογικής πίεσης και σταθερής ταχύτητας περιστροφής).
Επίσης, για την προστασία των αντλιών, υπάρχουν η λειτουργία αυτόματης εξαέρωσης κατά την εκκίνηση (δυνατή και η μετέπειτα ενεργοποίησή της από τον υδραυλικό) και η συνεχής προστασία από ξηρή λειτουργία. Οι φωτεινές ενδείξεις LED της κονσόλας χειρισμού είναι εκεί για να ενημερώνουν άμεσα για τυχόν βλάβες ή για το αν γίνεται εξαέρωση. Επιπλέον, σε όλες τις συσκευασίες περικλείεται και ένα θερμομονωτικό κέλυφος, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί εξωτερικά, ώστε να εξαλειφθούν οι θερμικές απώλειες κατά τη διέλευση του νερού από το σώμα της αντλίας.
 
Η εξυπνότερη επιλογή;
Από τα παραπάνω, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι κυκλοφορητές Lowara ecocirc / ecocirc+ αποτελούν μία έξυπνη – αν όχι την εξυπνότερη – επιλογή.
Με τη μεγαλύτερη γκάμα της αγοράς, 42 μοντέλα να καλύπτουν κάθε τεχνική ανάγκη, είναι δεδομένο ότι βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές εκείνων που ψάχνουν συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης, ευκολίας χειρισμού και αξιοπιστίας σε ένα οικονομικά αποδοτικό πακέτο.
 

Για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες και τρόπους διάθεσης, μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρία Υδάτωρ Α.Ε., αποκλειστικό διανομέα των αντλητικών προϊόντων και συστημάτωντης Xylem-Lowara στην ελληνική αγορά.