Μονάδες αερισμού inVENTer για αυτονομία και έλεγχο του καθαρού αέρα στα σπίτια μας

2.318 επισκέψεις στο άρθρο

Ο φρέσκος αέρας προσφέρει υγεία και ευεξία, μας βοηθάει να συγκεντρωνόμαστε περισσότερο και προσδίδει μια αίσθηση άνεσης.

Ο φρέσκος αέρας προσφέρει υγεία και ευεξία, μας βοηθάει να συγκεντρωνόμαστε περισσότερο και προσδίδει μια αίσθηση άνεσης. Τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στον οργανισμό έχουν επίπτωση στην όρεξη και την διάθεση μας. Η χρήση ενός συστήματος αερισμού στο σπίτι μας, όπως της inVENTer, μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία μας. Η συνεχής εναλλαγή αέρος στον χώρο αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας λόγω υγρασίας και αφαιρεί δυσάρεστες οσμές και μικροσωματίδια τα οποία είναι βλαβερά για τον άνθρωπο. Επίσης με τις μονάδες αερισμού επιτυγχάνεται η φίλτρανση του καθαρού αέρας από ειδικά φίλτρα συγκράτησης μικροσωματιδίων, αποτρέποντας την είσοδο σκόνης ή γύρης που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες.
Στην παρούσα χρονική περίοδο, η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), έχει καταστήσει απαραίτητο τον αερισμό σε κλειστούς χώρους για την προστασία της υγείας μας. Τα καινούργια δεδομένα, φυσικά θα μας βοηθήσουν μελλοντικά στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης καινούργιων πανδημιών που μπορούν να εμφανιστούν. Η εύκολη και χωρίς μεγάλο κόστος εγκατάσταση συστήματος αερισμού σε υπάρχον ή καινούργια κατοικία, εκτός από τα πλεονεκτήματα στην υγεία μας, προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, γλυτώνοντας την επιπλέον θέρμανση ή ψύξη που σπαταλάμε όταν ανοίγουμε τα παράθυρα για να αεριστεί το σπίτι. Τις μονάδες αερισμού μπορούμε να τις ελέγχουμε είτε από μια κεντρική οθόνη είτε από το κινητό μας μέσω WiFi.

Η καινοτομία inVENTer.
Η κεντρική ιδέα του συστήματος inVENTer είναι ο συσσωρευτής θερμότητας, ο οποίος αποθηκεύει την ενέργεια (θέρμανσης ή ψύξης) που έχουμε στον χώρο μας και την προσδίδει στον φρέσκο αέρα που εισέρχεται στον χώρο, με αποτέλεσμα να εξοικονομούμε έως και 90% από την ενέργεια που θα σπαταλούσαμε εάν ανοίγαμε τα παράθυρα. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζεται η ποσότητα φρέσκου αέρα που θέλουμε να εισέρχεται στην οικία μας, δίνοντας πλήρη έλεγχο για το πόσο φρέσκο αέρα θέλουμε ή πόσο εξοικονόμηση θέλουμε να κάνουμε. Το σύστημα αερισμού της inVENTer μας προσφέρει φρέσκο και καθαρό αέρα με δυνατότητα αυτονομίας και ελέγχου, παράλληλα συμβάλλει στο μέγιστο στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Λειτουργία
Οι μονάδες αερισμού της inVENTer χρησιμοποιούνται για να εισάγουν φιλτραρισμένο φρέσκο αέρα στο σπίτι και να εξάγουν την υγρασία και τις δυσάρεστες οσμές από το εσωτερικό, με την ελάχιστα δυνατή απώλεια θερμότητας από το εσωτερικό της κατοικίας.

Πως ακριβώς λειτουργεί η ανάκτηση θερμότητας στη μονάδα αερισμού inVENTer; 
Στο εσωτερικό της μονάδας αερισμού, υπάρχει ο ειδικός εναλλάκτης θερμότητας από κεραμικό υλικό. Για να υπάρξει ανάκτηση θερμότητας γίνεται το εξής:
  • Αρχικά ο ανεμιστήρας εξάγει τον θερμό (χειμώνας) ή ψυχρό αέρα (καλοκαίρι) που έχουμε στο εσωτερικό της κατοικίας. Η ροή του αέρα που περνάει από τον εναλλάκτη σε συνδυασμό με τις ιδιότητες του κεραμικού υλικού, έχει ως αποτέλεσμα να αποθηκεύει την θερμική ενέργεια στον εναλλάκτη.
  • Μετά από 70s ο ανεμιστήρας διπλής ροής, αντιστρέφει την κατεύθυνση του αέρα με αποτέλεσμα να εισάγει τον φρέσκο αέρα εντός της κατοικίας. Ο αέρας αυτός απορροφά την αποθηκευμένη θερμότητα του εναλλάκτη και προσάγει θερμό (χειμώνας) ή κρύο αέρα (καλοκαίρι) στην κατοικία μας, εξοικονομώντας ενέργεια από την θέρμανση ή ψύξη του χώρου.
 
Για την ορθή λειτουργία του συστήματος αερισμού της inVENTer και για την διασφάλιση εξισορροπημένης πίεσης στο χώρο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται δύο μονάδες αερισμού για έναν χώρο, οι οποίες θα λειτουργούν αντίστροφα μεταξύ τους. Η μία μονάδα θα πρέπει να εξάγει και η άλλη μονάδα να εισάγει αέρα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Εκτός από την κατοικία μας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε μικρό χώρο που θέλουμε να αερίσουμε, όπως:
  • Γραφεία
  • Ενοικιαζόμενα δωμάτια
  • Δωμάτια ξενοδοχείου, WC/μπάνιο
  • Διαμερίσματα πολυκατοικίας
  • Μικροί χώροι (καφέ, εστιατόρια κτλπ.)


Tηλ.: 210 9889817,
E-mail: [email protected]
Site:  www.inventer.gr