Μονάδα Παραγωγής Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης

Μονάδα Παραγωγής Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης

  • Μονάδα Παραγωγής Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
  • Μονάδα Παραγωγής Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης

Μονάδα Παραγωγής Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης

1398 επισκέψεις στο άρθρο (11/09/2023)

Το έργο Flex2Energy που σηματοδοτεί το μέλλον της Ευρώπης για την παραγωγή πράσινης ενέργειας, ενεργειακά αυτόνομων κτιρίων και θερμοκηπίων, και της πράσινης βιομηχανίας, παρουσιάζουν στο (Περ. 10 Stand 28) στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies, ο Σύνδεσμος HOPE-A, και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN.

Σχολιάστε

To ευρωπαϊκό έργο Flex2Energy θέτει σε ευρωπαϊκό επίπεδο έναν φιλόδοξο και κρίσιμο στόχο: Την μαζική Παραγωγή 3ης γενιάς Φωτοβολταϊκών, ενω φέρνει τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο διεθνών τεχνολογικών εξελίξεων καθώς δημιουργείται στην πόλη η αυτοματοποιημένη γραμμή Παραγωγής (R2R, roll to roll) και η Παραγωγή των Φωτοβολταικών 3ης γενιάς.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Στους στόχους του Flex2Energy project περιλαμβάνεται η δημιουργία εργαλείων μαζικής παραγωγής οργανικών ημιδιαφανών PV, τόσο στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής όσο και στο κομμάτι της αισθητικής και στην κατασκευή υψηλής απόδοσης ανθεκτικών εκτυπωμένων προϊόντων ολοκληρωμένων PVs σε ανταγωνιστικές τιμές, εγκατεστημένα σε Κτίρια, Θερμοκήπια  και Οροφές Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων.

Τον συντονισμό του ευρωπαϊκού project που διαρκεί 48 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 21,3 εκατομμύρια ευρώ, έχει η ελληνική εταιρεία ΟΕΤ που ηγείται στον τομέα των Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Στο Flex2Energy συμμετέχουν συνολικά 15 βιομηχανικοί και ερευνητικοί φορείς της Ευρώπης:  Έξι φορείς από την Ελλάδα (ΟΕΤ, ΑΛΟΥΜΙΛ, Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ, HOPE-A, DEPIA, Κυριακίδης), τρεις από Γαλλία (Pole-Fibres, INCORE, IPC),  και από ένας από Γερμανία (Coatema), Ισπανία (Mondragon), Ουγγαρία (SEMILAB), Λιθουανία (WOP), Ιταλία (Stellantis Fiat), και Ρουμανία (Δήμος Alba Julia).

Στο Περ. 10 Stand 28 η ΟΕΤ, μέλος του HOPE-A, παρουσιάζει ακόμη τις πρωτοποριακές εφαρμογές των Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που παράγονται στη Θεσσαλονίκη και ενσωματώνονται σε Θερμοκήπια και Κτίρια, είναι εύκαμπτα, ημιδιαφανή και έχουν πολύ υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Στον ίδιο χώρο ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εκτυπωμένης Ενέργειας HOPE-A παρουσιάζει τις δραστηριότητές του. Ο Σύνδεσμος  φέρνει σε επαφή εταιρείες υψηλής καινοτομίας και παραγωγής από την Ελλάδα, με τουλάχιστον 1500 επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και cluster σε όλο τον κόσμο, συνάπτει συμφωνίες συνεργασίας με αντίστοιχες ενώσεις από την Ιαπωνία, την Κορέα, τον Καναδά και την Ευρώπη. Παρουσιάζει ακόμη προϊόντα των ελληνικών εταιρειών σε παγκόσμια συνέδρια και εκθέσεις, στα οποία παίρνει μέρος, ενώ  συνδιοργανώνει κάθε χρόνο δύο διεθνούς εμβέλειας συνέδρια με κεντρικό θέμα τα οργανικά εκτυπωμένα ηλεκτρονικά και τις εφαρμογές τους (σε Κτίρια, Θερμοκήπια, Αυτοκίνητα, στέγαστρα, στάσεις λεωφορείων, ρούχα, τσάντες, φωτισμός, έξυπνες συσκευασίες κ.ά). Το πολύ-γεγονός NANOTEXNOLOGY στη Θεσσαλονίκη την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και το ICEFPE and AGRIVOLTAICS στην Αθήνα, το  τέλος Οκτώβριου.

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε