Σημαντική η μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από τη μείωση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Σημαντική η μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από τη μείωση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Μείωση 1,1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

1.227 επισκέψεις στο άρθρο

Σημαντική μείωση, ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα δουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος τα ελληνικά νοικοκυριά μέχρι το 2025.

Πιο συγκεκριμένα, η σημαντική αυτή μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα προκύψει από την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, γεγονός που θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Kοινοποίησε το »


Η ανάλυση του οφέλους ανά έτος

Ειδικότερα, το όφελος θα ανέλθει στα 138 εκατομμύρια ευρώ το 2022, στα 238 το 2023, στα 348 το 2024 και στα 385 εκατομμύρια ευρώ το 2025. Το όφελος αυτό προκύπτει από τη διακοπή λειτουργίας των πετρελαϊκών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά που διασυνδέονται (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα) και την ηλεκτροδότησή τους από το διασυνδεδεμένο σύστημα, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, μιλώντας στο συνέδριο του energypress, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές και την αποθήκευση ενέργειας.

Ο σχεδιασμός των επενδύσεων

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι επενδύσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι επωφελείς για την οικονομία και την κοινωνία. Την ίδια στιγμή, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ό,τι προετοιμάζεται η κατάρτιση κλιματικού νόμου και η αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Ενέργειας και Κλίματος, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες προσαρμογές στους αυξημένους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, σημείωσε ό,τι προωθείται και το θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και την ενεργειακή αποδοτικότητα.
 
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »