Ξεκινά η κατασκευή της «Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης»

Ξεκινά η κατασκευή της «Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης»

1.246 επισκέψεις στο άρθρο

Στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης υλοποίησης του έργου παρουσία του πρωθυπουργού και εκπροσώπων των ενεργειακών ομίλων σύμπραξης: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και Damco Energy.

Μια νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο αναμένεται να αποκτήσει η Ελλάδα. Το έργο αποτελεί σύμπραξη τριών μεγάλων ενεργειακών ομίλων- ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και την Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου-και υλοποιείται στην Αλεξανδρούπολη. Η τελετή έναρξης της υλοποίησής του είναι το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023. Οι εργασίες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2025.

Kοινοποίησέ το »

 
Την εκδήλωση της 14ης Ιανουαρίου θα χαιρετίσει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η τελετή θα δώσει το σήμα εκκίνησης για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών της μονάδας «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης», με παρόντες και τους εκπροσώπους των τριών ενεργειακών ομίλων που συμπράττουν στην Μονάδα: τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γεώργιο Στάσση, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας κ.κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Ξιφαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Χρήστο Κοπελούζο.
 
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι τρεις Όμιλοι προχώρησαν σε συμφωνία για το μετοχικό σχήμα της μονάδας «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης», για την κατασκευή και εκμετάλλευση νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, στην πόλη.
 
Η κατασκευή της νέας μονάδας, που αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και να είναι έτοιμη σε λιγότερο από 3 χρόνια, θα είναι ένα μεγάλο όπλο της Ελλάδας στην προσπάθεια για πλουραλισμό στον τομέα της ενέργειας. Επιπλέον, θα δώσει μια ώθηση στην επίτευξη των στόχων της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Kοινοποίησέ το »