Η Κοζάνη προσπαθεί να πετύχει μέχρι το 2030 αυτό που η υπόλοιπη Ευρώπη θα πετύχει μέχρι το 2050.

Η Κοζάνη προσπαθεί να πετύχει μέχρι το 2030 αυτό που η υπόλοιπη Ευρώπη θα πετύχει μέχρι το 2050.

Κοζάνη, μία έξυπνη πόλη από το μέλλον (ΒΙΝΤΕΟ)

1.613 επισκέψεις στο άρθρο

Ωραία όνειρα κάνει ο Δήμος Κοζάνης, ο οποίος όμως θέλει να περάσει και στις πράξεις, πραγματοποιώντας ένα άλμα προς το μέλλον με τη διεκδίκηση της συμμετοχής του στην Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές Πόλεις μέχρι το 2030».

Στόχος του Δήμου Κοζάνης είναι η δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου για την ευρύτερη περιοχή!

Kοινοποίησε το »


Καθοριστικός ο μετασχηματισμός του αναπτυξιακού μοντέλου!

«Ο μετασχηματισμός του αναπτυξιακού μοντέλου του δήμου Κοζάνης θα είναι καθοριστικός για όλη την περιφέρεια.  Η διεκδίκηση της συμμετοχής μας στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές Πόλεις μέχρι το 2030» συνιστά ένα άλμα στο μέλλον. Ένα άλμα, με την έννοια ότι διεκδικούμε να πετύχουμε μέχρι το 2030 αυτό που η υπόλοιπη Ευρώπη θα πετύχει μέχρι το 2050», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, όπως διαβάζουμε στο kozan.gr, κατά την εισήγησή του στο 1ο θεματικό εργαστήριο για τον Αστικό Μετασχηματισμό (Urban Transformation).

Μεγάλο το ενδιαφέρον από Δημόσιους και Ιδιωτικούς Οργανισμούς, τοπικούς φορείς!

Το 1ο Θεματικό Εργαστήριο Εμπλεκομένων Μερών (Stakeholders Lab), υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Δήμου Κοζάνης για την συμμετοχή του στην Αποστολή (Mission). H διαδικασία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLUBE).

Στην εκδήλωση  συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Κατασκευών & Ανάπτυξης (EBRD), του Υπουργείου Ενέργειας, του ΣΔΑΜ, του ΕΚΕΤΑ, της Τράπεζας Αττικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Το θέμα του εργαστηρίου ήταν ο Αστικός Μετασχηματισμός (Urban Transformation) και ειδικότερα ζητήματα που σχετίζονται με την Κινητικότητα (Traffic and urban mobility), τα Κτήρια (Construction, Use, retrofitting of Buildings) και τις Υποδομές (Municipal Infrastructures – Lighting). Τη συζήτηση συντόνισε ο πρώην πρύτανης και Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντώνης Τουρλιδάκης.

Δες το εντυπωσιακό video για το τι είναι μία κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη από το μέλλον!



Καθοριστική η συμμετοχή των πολιτών!

Ο Δήμος Κοζάνης χαράσσει ένα νέο δρόμο, επενδύοντας σε καινοτόμες λύσεις, μετασχηματίζοντας τη τοπική οικονομία με τους πολίτες και για τους πολίτες. Σε αυτή τη κατεύθυνση, η συμμετοχή των δημοτών κρίνεται καθοριστική.

Κάπως έτσι, με τη συνεργασία όλων, μπορεί όντως να υλοποιηθεί το όραμα που έχουν στη Κοζάνη και να κάνουν τη πόλη τους να μοιάζει με μία πόλη από το μέλλον, δίνοντας το παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα!

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης εδώ!
 

Kοινοποίησε το »