Η ErgoProlipsis συμμετέχει στο έργο του Ενεργειακού Κέντρου Αγίου Νικολάου της Mytilineos

1.651 επισκέψεις στο άρθρο

Η ErgoProlipsis αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας σε ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα της Ελλάδας και της Ευρώπης

Συνεχίζοντας την παράδοση που την καθιστά πρωτοπόρο στο σχεδιασμό και υλοποίηση πολιτικής επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας σε έργα του ενεργειακού κλάδου, η ErgoProlipsis ανέλαβε πρόσφατα την παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας στο έργο κατασκευής και λειτουργίας σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο το φυσικό αέριο της MYTILINEOS, στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου στη Βοιωτία.

Kοινοποίησε το »

 
Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο κρίσιμης σημασίας για τον κλάδο της ενέργειας, καθώς θα είναι ο πιο αποδοτικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου στη χώρα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Όταν τεθεί σε λειτουργία θα αποδίδει 826MW στο δίκτυο, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
 
Η MYTILINEOSανέθεσε στην ErgoProlipsis την ενίσχυση της ομάδας ασφάλειας και υγείαςτου έργου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χωματουργικές και κατασκευαστικές εργασίες, μεταλλικές κατασκευές, αλλά και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ErgoProlipsis απασχολεί σε μόνιμη βάση δύο πολιτικούς μηχανικούς, εξειδικευμένους συμβούλους σε θέματα επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της ErgoProlipsis είναι η διασφάλιση της εφαρμογής όλων των σχετικών πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις διαδικασίες της MYTILINEOS, αλλά και η εφαρμογή των πλέον σύγχρονων ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας σε μεγάλα έργα.
 
Οκ. Ιωάννης Ασπιρτάκης, Γενικός Διευθυντής της ErgoProlipsis, σημείωσε ότι «η ανάληψη του εν λόγω έργου έχει διττή σημασία για όλους εμάς στην ErgoProlipsis. Αφενός γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουμε σε ένα αναπτυξιακό έργο στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας και αφετέρου γιατί αποτελεί αναγνώριση της τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης της εταιρείας μας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, ιδιαίτερα σε έργα του ενεργειακού τομέα.».
 
Αντίστοιχα, ο κ. Νικόλαος Καρανίκας, Διευθυντής Τεχνικών έργων της ErgoProlipsis σημείωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι η εμπέδωση μιας κουλτούρας πρόληψης που θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για μηδενικά εργατικά ατυχήματα στα μεγάλα έργα του ενεργειακού τομέα.
 

Kοινοποίησε το »