Η Daikin υλοποίησε το έργο κλιματισμού - αερισμού του Nέου Βιομηχανικού Κέντρου Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας

2.107 επισκέψεις στο άρθρο

Ως πρωτοπόρος στη βιώσιμη ανάπτυξη και στα συστήματα ψύξης και εξαερισμού η Daikin συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση του Nέου Βιομηχανικού Κέντρου Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας στην Καλλιμασιά της Χίου.

Η μελέτη εφαρμογής του συστήματος κλιματισμού – αερισμού έγινε από την ECG EGERSIS groupκαι η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών ECG EGERSIS group & PTB- ΨΑΡΡΟΣ ΤΣΙΝΟΣ ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΗΣ ΙΚΕ και τον Master Dealer της Daikin ΛΕΩΜΑΤ ΑΕΒΕ.

Το Πρότυπο Κέντρο Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας Χίου ιδρύθηκε το 2017 στην Καλλιμασιά της Χίου και έχει ως στόχο να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής και να παραχθούν έτσι καινοτόμα προϊόντα με βάση τη Μαστίχα Χίου.
Η ίδρυση του κέντρου, ως νομικό πρόσωπο, απαρτίζεται από Έλληνες εταίρους και πιο συγκεκριμένα:
  1. Την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και την θυγατρική της MediterraS.A.
  2. Την φαρμακοβιομηχανία IASISPHARMAκαι την θυγατρική της εταιρεία PharmaQ
  3. Την εταιρεία τεχνοβλαστό της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ Pharmagnose
 
Πρόκειται για ένα Κέντρο Έρευνας, που στεγάζεται σε χώρους συνολικής έκτασης περί των  1.600m2, με υψηλές προδιαγραφές παραγωγής το οποίο μέσω της έρευνας και πιλοτικών παραγωγών σκοπεύει να αναδείξει το εύρος των θεραπευτικών και ευεργετικών δράσεων της μοναδικής στον κόσμο μαστίχας Χίου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Βασική πρόθεση σχεδιασμού του νέου Βιομηχανικού Κέντρου Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας Χίου είναι η τυπολογική διαφοροποίησή του από το «κλασικό» βιομηχανικό κτίριο - εργοστάσιο.

Η Αργυρώ Εξερτζόγλου μηχανικός πωλήσεων της Leomat AEBE  αναφέρει:
« Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να συνεργαστώ με την κοινοπραξία των εταιρειών ECG EGERSIS group& PTB - ΨΑΡΡΟΣ ΤΣΙΝΟΣ ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΗΣ ΙΚΕ σε ένα περιβάλλον άκρως επαγγελματικό και παραγωγικό για ένα έργο με προδιαγραφές φαρμακοβιομηχανίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μηχανικούς της εταιρείας ECGEGERSIS groupκ. Παναγιώτη Λυμπερόπουλο στην φάση της μελέτης – σχεδιασμού και τον κ. Νίκο Βαρελά στην φάση της υλοποίησης - κατασκευής του έργου για την άψογη συνεργασία η οποία έφερε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ο σημαντικός στόχος μας για συνθήκες πλήρους άνεσης, εξοικονόμησης ενέργειας και υψηλού βαθμού απόδοσης έγινε πραγματικότητα. Εκφράζω τις ολόψυχες ευχές μου στο Κέντρο Έρευνας για πετυχημένη πορεία στην παραγωγή και εξέλιξη προϊόντων παγκόσμιας αναγνώρισης όπως και το προϊόν που πρεσβεύει».