Έρχονται νέες ρυθμίσεις για να μειωθούν τα τιμολόγια ρεύματος

Έρχονται νέες ρυθμίσεις για να μειωθούν τα τιμολόγια ρεύματος

  • Έρχονται νέες ρυθμίσεις για να μειωθούν τα τιμολόγια ρεύματος
  • Έρχονται νέες ρυθμίσεις για να μειωθούν τα τιμολόγια ρεύματος

Έρχονται νέες ρυθμίσεις για να μειωθούν τα τιμολόγια ρεύματος

1.878 επισκέψεις στο άρθρο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει νέες παρεμβάσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

4green Team

 

Νέες παρεμβάσεις για μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε ότι θα γίνουν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως τόνισε, εξετάζονται και άλλες χρεώσεις των τιμολογίων για να βελτιωθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά, υπενθυμίζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις ρευματοκλοπές, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τη σήμανση των τιμολογίων. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ριζική λύση για ανταγωνιστικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας θα προέλθει από την ταχύτερη και με όρους ανταγωνισμού είσοδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι διαγωνισμοί για ΑΠΕ που θα γίνουν στο εξής θα είναι μειοδοτικοί.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2024 με το υποχρεωτικό κοινό τιμολόγιο που θα προκύπτει με βάση μαθηματική φόρμουλα, σημείωσε ότι ο ρόλος του υπουργείου είναι να προστατεύσει τον πιο αδύναμο, που δεν είναι -όπως είπε- ο παραγωγός ούτε ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά ο καταναλωτής και ιδίως ο συνεπής καταναλωτής. Ακόμα επεσήμανε ότι αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για την Ευρώπη αλλά και για τη χώρα μας η ενεργειακή αυτονομία, ενόψει της αύξησης της αβεβαιότητας και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

Τέλος υπογράμμισε ότι θα ήταν λάθος να δεσμευτεί κάποιος σε μία από τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας (υδρογόνο, αποθήκευση ενέργειας και σε ποια μορφή κ.λπ.) καθώς οι τεχνολογίες είναι υπό ανάπτυξη και είναι άγνωστο ποια θα επικρατήσει, υπενθυμίζοντας το υψηλό κόστος που κατέβαλε η χώρα από την ανάπτυξη των ΑΠΕ σε πρώιμο στάδιο.

Θα προχωρήσει, όμως, όπως είπε, με προσεκτικά βήματα η ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, στα οποία η Ελλάδα, λόγω του ανέμου, έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Πολιτική Cookies |

Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Copyright © 2026