Θέλεις να μάθεις γιατί μπαίνουν νερά στο σπίτι και πώς θα κάνεις στεγανοποίηση ταράτσας. Δες 1 video.

Θέλεις να μάθεις γιατί μπαίνουν νερά στο σπίτι και πώς θα κάνεις στεγανοποίηση ταράτσας. Δες 1 video.

Δες σε 1 VIDEO πώς κάνεις στεγανοποίηση στην ταράτσα!

1.893 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η στεγανοποίηση ή υγρομόνωση της ταράτσας είναι απαραίτητη όταν παρατηρείται εισροή υδάτων και άλλων υγρών μέσα στο σπίτι. Δεν χρειάζεται πανικός. Δες σε 1 video πώς θα λύσεις το πρόβλημα.

Η στεγανοποίηση πολλές φορές συγχέεται με τη θερμομόνωση, το οποίο όμως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

«Στάζει» η οροφή; Στεγανοποίηση ταράτσας η λύση!
  • Πολλές φορές συγχέεται με τη θερμομόνωση, δεν είναι το ίδιο
  • Πώς θα καταλάβεις αν χρειάζεσαι θερμομόνωση ή στεγανοποίηση (υγρομόνωση)
  • 3 tips για να έχεις μία πρώτη εικόνα μόνος σου
  • Δες σε 1 video τι είναι & πως λύνεις το πρόβλημα
Στεγανοποίηση ή αλλιώς υγρομόνωση!

Όταν μιλάμε για στεγανοποίηση (για παράδειγμα της ταράτσας), τότε εννοούμε τη διαδικασία (εργασίες) που απαιτείται, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα, το οποίο φράζει όλες τις περιοχές που επιτρέπουν στο νερό και σε άλλα στοιχεία να εισέρχονται μέσα στο σπίτι.  

Για να μπορείς να ξεχωρίζεις ακόμα πιο εύκολα τη θερμομόνωση από την υγρομόνωση, γιατί δεν είσαι μάστορας, αλλά δεν θέλεις κιόλας να σου λένε άλλα αντί άλλων, να θυμάσαι ό,τι θερμομόνωση χωρίς αυτό το υλικό που λέγεται φελιζόλ δεν γίνεται!

Πως θα καταλάβω αν χρειάζομαι θερμομόνωση ή στεγανοποίηση (υγρομόνωση);

Τα πράγματα είναι απλά, ακόμα και αν δεν είσαι ειδικός. Αν μέσα στο χώρο σου μπαίνουν νερά από οπουδήποτε, τότε χρειάζεσαι στεγανοποίηση (υγρομόνωση). Σε παλαιότερο άρθρο μας, είχαμε γράψει αναλυτικά τις διαφορές ανάμεσα σε θερμομόνωση και υγρομόνωση (διάβασε περισσότερα εδώ). Εννοείται πως καλό θα ήταν να έλθεις σε επικοινωνία με μία εταιρεία, με εξειδίκευση στη μόνωση, η οποία θα σου εξηγήσει με απλά λόγια το τι ακριβώς χρειάζεσαι, όταν επισκεφτεί το χώρο σου ένας τεχνικός για αυτοψία.

3 tips για να έχεις μία πρώτη εικόνα μόνος σου!
  • Αν στο ταβάνι έχει σημάδια από την υγρασία και είναι μαύρα (μαυρίλες), το πρόβλημα συνήθως είναι η έλλειψη θερμομόνωσης. Όταν είναι κίτρινα, τότε πιθανότατα είναι ζήτημα υγρομόνωσης.
  • Αν υπάρχει υγρασία στο ταβάνι ακόμα και όταν για κάποιες μέρες δεν βρέχει, είναι σχεδόν σίγουρο πως το πρόβλημα δεν λύνεται με μια απλή στεγανοποίηση ταράτσας, αλλά θα χρειαστεί και θερμομόνωση.
  • Για να είσαι ακόμα πιο σίγουρος, απλά ανέβα στη ταράτσα και με ένα λάστιχο βρέξε καλά μια περιοχή. Αν μέσα σε λίγες ώρες δεις «να τρέχουν» νερά εσωτερικά, τότε πιθανότατα χρειάζεσαι στεγανοποίηση.
Δες σε ένα εντυπωσιακό video πως γίνεται η στεγανοποίηση (υγρομόνωση) της ταράτσας για να πάρεις μία πρώτη γεύση!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »