Μιλάμε με τον Κύριο Αχιλλέα Ιωάννου, Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας LATO SA

50 χρόνια δημιουργίας & εξέλιξης

2.994 επισκέψεις στο άρθρο

50 χρόνια παραγωγής και εξέλιξης της ποιότητας ηλιακών και ηλεκτρικών θερμοσιφώνων. Για την LATO SA η υποστήριξη των πελατών της πριν και μετά την πώληση είναι αυτοσκοπός. Μιλάμε με τον Κύριο Αχιλλέα Ιωάννου, Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας LATO SA

Ειδική θεματολογίαδιαγωνισμοί, δώρα για τους αναγνώστες μας μα και αλληλεπίδραση με εταιρείες και στελέχη που πρωταγωνιστούν σε διάφορους κλάδους της αγοράς Εξοικονόμησης και Ενέργειας στην Ελλάδα. Όλα με αφορμή την επέτειο του 4green.gr το οποίο “εντός ολίγου” συμπληρώνει 10 χρόνια στην δημοσιογραφική κάλυψη μιάς σημαντικής αγοράς (τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για κάθε πολίτη που ψάχνει λύσεις εξοικονόμησης στην καθημερινότητα του είτε στο σπίτι-είτε στο γραφείο)!

Μιλάμε (και ρωτάμε) με τον Κύριο Αχιλλέα Ιωάννου, Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας  LATO SA. Θέμα μας, οι προκλήσεις, τα “στοιχήματα” και οι ευκαιρίες της αγοράς “μέσα από τα μάτια του”.

Η LATO S.A. έχει ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και εμπορία Ηλιακών Θερμοσιφώνων, πιστοποιημένων με ISO-9001: 2015 και Solar Keymark. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία ηλιακών θερμοσιφώνων στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένη ως πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά. Η εμβέλειά της εκτείνεται πέρα από την Ελλάδα, με μεγάλους πελάτες σε όλο τον κόσμο. Κατασκευάζει προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της, συμβάλλοντας ταυτόχρονα σε ένα καθαρότερο περιβάλλον. Αναπτύσσει συνεχώς καινοτόμες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες για υπάρχοντες και μελλοντικούς συνεργάτες της.

Ποιοι  και πως καθόρισαν που βρίσκεται σήμερα ή εταιρεία ;

Εμπνευστής και δημιουργός του ομίλου επιχειρήσεων  «ΙΩΑΝΝΟΥ» είναι ο κος Ιωάννου Χρήστος. Αντιλαμβανόμενος την διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για μείωση του κόστος θέρμανσης νερού για οικιακή και βιομηχανική χρήση, δημιούργησε την LATO SA. Η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε στην πολυετή ενασχόληση μας με την κατασκευή ηλιακών και ηλεκτρικών θερμοσιφωνικών συστημάτων, μας κατατάσσει στις εταιρείες που πρωταγωνιστούν στον κλάδο. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός διαρκώς ανανεώνεται με την προσθήκη αυτοματοποιημένων μηχανημάτων για την παραγωγή των αξιόπιστων προϊόντων της LATO SA. Η καθετοποιημένη γραμμή παραγωγής και τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούν οι έμπειροι τεχνικοί μας έχουν ως αποτέλεσμα το άριστο τελικό προϊόν.
Εξειδικευμένο και αφοσιωμένο στελεχιακό  δυναμικό πλαισιώνει την ισχυρή ομάδα διοίκησης του Ομίλου ΙΩΑΝΝΟΥ. Οι εγκαταστάσεις της LATO S.A. βρίσκονται στο 15 χλμ Θεσσαλονίκης -  Έδεσσας σε ιδιόκτητο οικόπεδο 30.000 τ.μ. εκ των οποίων 10.000 τ.μ. είναι ο στεγασμένος χώρος.
 
Πως εξελίχθηκε η αγορά, μα και η ζήτηση για ηλιοθερμία, στις μέρες μας;

Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί τον κυριότερο λόγο για την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων ηλιοθερμίας στην χώρα μας. Οι ενεργοβόρες συσκευές θέρμανσης του νερού αποδεικνύεται ότι επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον αλλά και τον οικονομικό προϋπολογισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας που υπάρχουν διαθέσιμες είναι η λύση για την μείωση του κόστους θέρμανσης νερού. Τα προγράμματα « ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς και το νέο που ξεκινάει σύντομα αναμένεται να τονώσει περαιτέρω την ζήτηση προϊόντων ηλιοθερμίας. Οι καταναλωτές είναι πλέον ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι με προστασία του περιβάλλοντος και αναζητούν προϊόντα φιλικά προς αυτό.
 
 
Ποια είναι τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι υπηρεσίες σας (B2B);

Συνεργάτες μας στην ανάπτυξη της εταιρείας μας  είναι έμποροι, αλυσίδες εμπορίας ηλιακών και ηλεκτρικών συστημάτων. Η προώθηση των προϊόντων της Lato υποστηρίζεται από ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων σε όλη την επικράτεια. Η πρόσφατη αναβάθμιση της ιστοσελίδας  δίνει την δυνατότητα να υπάρχει ένα αμφίδρομο κανάλι συνεχούς επικοινωνίας με υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες. Τα προϊόντα μας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας με πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για την τοποθέτηση και την συντήρηση τους. Λίγες μέρες πριν εμπλουτίσαμε επιπλέον την ιστοσελίδα μας με μια πρωτοποριακή εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στον τελικό αποδέκτη των  προϊόντων μας καταχωρήσει την εγγύηση του προϊόντος ηλεκτρονικά. Η επιχείρηση με αυτοματοποιημένο email αποστέλλει στον πελάτη τις εργασίες συντήρησης που απαιτούνται  για την άψογη λειτουργία των προϊόντων Lato.

Πόσο καλά «διαβασμένο» είναι το κοινό-πελάτης στις μέρες μας;

Η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων είναι το ουσιαστικότερο βήμα προκειμένου να γίνουμε φιλικοί προς το περιβάλλον. Η εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης νερού μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες,  είναι μέρος πλέον των συστημάτων έξυπνης διαχείρισης (smart home). Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος μας είναι ουσιαστική προτεραιότητα στην καθημερινότητα μας. Οι πελάτες μας είναι ενημερωμένοι για όλα τα παραπάνω καθώς και για  τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλιακών συστημάτων αλλά των αναγκών που καλύπτουν τα θερμοσιφωνικά συστήματα της LATO SA .
 
Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα  σας όσον αφορά sales  και after sales υπηρεσίας σας;

Η πολυετής μας εμπειρία των 50 ετών  στην κατασκευή και διάθεση ηλεκτρικών και ηλιακών  θερμοσιφωνικών συστημάτων. Οι πελάτες μας μπορούν να προμηθευτούν το σύνολο των συστημάτων θέρμανσης νερού από εμάς. Η αξιοπιστία των προϊόντων μας είναι διαχρονικά δοκιμασμένη. Τα προϊόντα της LATO SA  κατασκευάζονται από υλικά που έχουν  αξιολογηθεί  για την ποιότητα τους και την αντοχή τους στο χρόνο και πληρούν τα αυστηρά πρωτόκολλα των τεχνικών χαρακτηριστικών που έχουμε θέσει. Επιπλέον,  αναλώσιμα προϊόντα, ανταλλακτικά, συλλέκτες, βάσεις στήριξης ηλιακών , συλλέκτες,  boiler, kit σύνδεσης και εξαρτήματα σύνδεσης μπορούν να αποσταλούν αυθημερόν σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας.
Καθημερινά εκτελούνται μεταφορές στις εταιρείες διακίνησης προϊόντων από τον ιδιόκτητο στόλο φορτηγών της Lato sa.  
Για εμάς η υποστήριξη των πελατών μας πριν και μετά την πώληση είναι αυτοσκοπός.  Επίσης τεχνικός βρίσκεται καθημερινά στο εργοστάσιο για να ενημερώνει τους πελάτες για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις.   
 
Με αφορμή τα 10 χρόνια  Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και  4green.gr.

Δέκα χρόνια προώθησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας  και εξοικονόμησης ενέργειας, δέκα χρόνια ενημέρωσης του κοινού για τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Καλύψατε στη δεκαετία αυτή ένα σημαντικό κενό στην ενημέρωση των πολιτών μέσω του site και το e-περιοδικού. Θερμές ευχές για την μακροημέρευση τους και την διαρκώς αυξανόμενη αναγνωσιμότητα τους!