Η Ιταλία χρησιμοποιεί έξυπνους θερμοστάτες για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Η Ιταλία χρησιμοποιεί έξυπνους θερμοστάτες για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

«Επιχείρηση θερμοστάτης» για εξοικονόμηση ενέργειας στην Ιταλία!

1.654 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαΐου, τα οποία θέτουν πιο αυστηρά όρια στη θερμοκρασία των κλιματιστικών, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, προωθεί η Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, τα κλιματιστικά των δημοσίων κτιρίων της γειτονικής χώρας δεν θα μπορούν να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25 βαθμών το καλοκαίρι, ενώ για το χειμώνα, η θερμοκρασία δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 21 βαθμούς, με στόχο να περιορίσει τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η «επιχείρηση θερμοστάτης», θα έχει διάρκεια μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2023, με στόχο να εξοικονομηθούν 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ενώ όπως διαβάζουμε και στο ρεπορτάζ του energypress, σε πρώτη φάση τα μέτρα αυτά για την εξοικονόμηση ενέργειας θα αφορά αρχικά στα δημόσια κτίρια, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε κατοικίες και ιδιωτικά γραφεία.

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπορουνέτα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera, επεσήμανε ό,τι προτίθεται να προχωρήσει στην εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε περίπου 1 εκατομμύριο κτίρια του ιταλικού Δημοσίου.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »