Η Ευρώπη χρειάζεται τεχνολογικό εξοπλισμό από την Κίνα και επενδύει λιγότερο από αυτήν.
Τα μεγάλα data centers καταναλώνουν πολύ ρεύμα.
Η πολλή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές κάνει τις τιμές χαμηλές και οι παραγωγοί χάνουν χρήματα.
Τα δίκτυα δεν επαρκούν για όλα τα νέα έργα ενέργειας.
Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερες μπαταρίες για να αποθηκεύουμε ενέργεια.
H Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε πολλές προκλήσεις στο ηλεκτρικό της σύστημα. Η συνεχής ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ζήτηση για ενέργεια και οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν πίεση. Ας δούμε ποια είναι τα 5 βασικά προβλήματα που σημειώνει η Eurelectric.
Η Κίνα επενδύει τεράστια ποσά σε καθαρή ενέργεια, όπως η ηλιακή και η αιολική και σε τεχνολογίες. Οι επενδύσεις της αυξήθηκαν κατά 133% πέρυσι, ενώ η Ευρώπη μόλις κατά 75%. Επιπλέον, πολλά μηχανήματα και εξοπλισμός για ηλιακά και αιολικά έρχονται από την Κίνα, κάτι που περιορίζει την ανάπτυξη εργοστασίων στην Ευρώπη.
Οι μεγάλες εταιρείες, όπως η Google, η Microsoft και η Amazon, χτίζουν συνεχώς τεράστια κέντρα δεδομένων που χρειάζονται πάρα πολύ ρεύμα. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1.000 τέτοια κέντρα στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο και η ζήτηση αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται ισχυρότερα δίκτυα και καλύτερη οργάνωση για να αντέξει το σύστημα.
Η μεγάλη παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ σε συνδυασμό με τη χαμηλή ζήτηση οδηγεί σε αρνητικές τιμές. Οι παραγωγοί πληρώνουν για να πουλήσουν ρεύμα, κάτι που μειώνει τα κέρδη τους και δυσκολεύει τις συμφωνίες με τους αγοραστές. Το φαινόμενο αυτό αυξάνεται συνεχώς και προκαλεί προβλήματα στην αγορά.
Παρά τις επενδύσεις στα δίκτυα ηλεκτρισμού, δεν είναι αρκετές για να συνδεθούν όλα τα νέα έργα ενέργειας. Πολλά έργα περιμένουν στη σειρά να συνδεθούν, με πάνω από 450.000 αιτήσεις το 2024. Αυτό σημαίνει καθυστερήσεις και δυσκολία στη σταθερή λειτουργία του συστήματος.
Συνέχεια του άρθρου >>> ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Τι συμβαίνει με το ηλεκτρικό σύστημα της Ευρώπης: Οι 5 βασικές προκλήσεις
Θέρμανση με κλιματιστικό - Γιατί η τεχνολογία inverter εξοικονομεί ενέργεια & χρήματα
Παθητικό σπίτι - Η καινοτόμος λύση για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης
Η Βουλγαρία κλείνει τη στρόφιγγα στο ρωσικό αέριο - Τι σημαίνει αυτό για όλους μας
Γιατί η αντλία θερμότητας καίει 6 φορές λιγότερο από το πετρέλαιο;
Net-Billing: Το νέο εργαλείο για φθηνότερο ρεύμα που «κόλλησε» στην πράξη
Κινούμαι Ηλεκτρικά 3: Μπαίνει χρήμα στους λογαριασμούς 940 δικαιούχων
Inverter & φωτοβολταϊκά: Ο «εγκέφαλος» πίσω από την πράσινη ενέργεια
Ψάχνεις; Βρίσκεις. Εξοικονόμηση, ανακαίνιση.
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Πολιτική Cookies |
Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334
Copyright © 2025
4green.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.autotriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη – Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.