Η Γερμανία λαμβάνει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η Γερμανία λαμβάνει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Υπό γερμανικό κρατικό έλεγχο η Gazprom Germania!

1.215 επισκέψεις στο άρθρο

Σε προσωρινό έλεγχο από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Γερμανίας περνά η Gazprom Germania, προκειμένου να εξασφαλίσει η χώρα την ενεργειακή της ασφάλεια, έπειτα από την αποχώρηση της Gazprom.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, η Gazprom Germania, επιχείρηση εμπορίας, αποθήκευσης και μεταφοράς ενέργειας, περνά υπό γερμανικό κρατικό έλεγχο.

Κοινοποίησέ το »

Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χάμπεκ, τόνισε ό,τι «όλα τα δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία θα μεταφερθούν στη ρυθμιστική αρχή, Bundesnetzagentur, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ώστε να εγγυηθούμε ότι η υποδομή θα συνεχίσει να παρέχει ενεργειακή ασφάλεια στο πλαίσιο των προσωρινών μέτρων»

Ο επικεφαλής της γερμανικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Κλάους Μιούλερ, έπειτα από τις ανακοινώσεις, σημείωσε, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, ό,τι η Αρχή «θα διαχειρίζεται τη γερμανική θυγατρική της Gazprom προς όφελος της Γερμανίας και της Ευρώπης», για να προσθέσει ό,τι «θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουμε την ασφάλεια του εφοδιασμού».
 

Κοινοποίησέ το »