Κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών συνεργάζονται με επιχειρήσεις και συνδικάτα για να δώσουν μαζί λύσεις κατά της ακρίβειας στην ενέργεια.

Κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών συνεργάζονται με επιχειρήσεις και συνδικάτα για να δώσουν μαζί λύσεις κατά της ακρίβειας στην ενέργεια.

Στην Ευρώπη ρίχνουν τους φόρους στα καύσιμα, δίνουν λύση στην ακρίβεια!

1.623 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες μειώνουν τους φόρους στα καύσιμα, προκειμένου να πέσει η τελική τιμή για τους καταναλωτές, αλλά δίνουν και επιπλέον κίνητρα και επιδοτήσεις για την προστασία έναντι της ενεργειακής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία έχει ήδη μειώσει το φόρο στα καύσιμα, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 0,30 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης και κατά 0,14 ευρώ η τιμή του ντίζελ κίνησης. Η μέση τιμής της αμόλυβδης κοστίζει πλέον 1,80 ευρώ/λίτρο για τους Γερμανούς καταναλωτές.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Επιπροσθέτως, η γερμανική κυβέρνηση υιοθέτησε ένα «εξαιρετικά φθηνό εισιτήριο των 9 ευρώ» που δίνει τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να χρησιμοποιούν για ένα μήνα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη τους, αλλά και να ταξιδεύουν με όλα τα τρένα στο εσωτερικό της Γερμανίας (όχι με τρένα υψηλής ταχύτητας και InterCity), όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του newmoney.gr. Το συγκεκριμένο μέτρο είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα λίγες μόνο ημέρες μετά από την υιοθέτηση του μέτρου οι σιδηροδρομικοί σταθμοί της χώρας να κάνουν λόγο για «πρωτοφανή κοσμοσυρροή» που «με δυσκολία μπορούν να διαχειριστούν».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε πρόσφατα ό,τι θα προετοιμάσει, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, εργοδότες και συνδικάτα, μια «συντονισμένη δράση» για να αποτραπεί ένας φαύλος κύκλος ανατροφοδότησης του πληθωρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι έχει ήδη υπάρξει συμφωνία της εργοδοσίας με τα συνδικάτα στη χημική βιομηχανία για εφάπαξ βοήθεια ύψους 1.400 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, προκειμένου να καλύψει τις απώλειες του εισοδήματός του εξαιτίας της ακρίβειας.

Τι κάνουν Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία!

Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία έχουν ήδη εφαρμόσει, όπως η Γερμανία, μείωση φόρων στα καύσιμα, εκτιμώντας ό,τι η υψηλή φορολογία είναι μία σοβαρή παράμετρος που ενισχύει την ακρίβεια για τους καταναλωτές.
Η Γαλλία «πάγωσε» τις τιμές του φυσικού αερίου, περιόρισε στο 4% την άνοδο των τιμών ενέργειας και χορήγησε «ενεργειακή επιταγή» 100 ευρώ στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Η Ιταλία επέλεξε να δώσει 200 ευρώ σε πάνω από 30 εκατομμύρια χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »