Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για ενδεχόμενο σοκ διακοπής παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για ενδεχόμενο σοκ διακοπής παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Σίμσον (ΕΕ): Πολύ πιθανή η διακοπή παροχής ρωσικού αερίου!

1.220 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Σχέδιο προετοιμασίας για ενδεχόμενο «σοκ φυσικού αερίου» είναι έτοιμη να καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στον Ιούλιο, καθώς θεωρεί πολύ πιθανή την διακοπή παροχής ρωσικού φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Κάντρι Σίμσον, προειδοποίησε για πιθανή «σοβαρή διακοπή» στον εφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Την ίδια στιγμή, η κ. Σίμσον, προέτρεψε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επικαιροποιήσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τα σοκ στον εφοδιασμό και να στραφούν σε άλλα καύσιμα όπου είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας αμέσως μετά από τη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά ό,τι «από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία γνωρίζουμε ότι είναι πιθανή πολύ σοβαρή αναστάτωση και πλέον φαίνεται πιθανότερη», όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, ενώ προσέθεσε ό,τι «έχουμε κάνει πολύ σημαντική δουλειά προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό. Αλλά τώρα είναι η ώρα να το επιταχύνουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προτείνει σχέδιο προετοιμασίας για ενδεχόμενο «σοκ φυσικού αερίου» τον Ιούλιο, καθώς η Ρωσία έχει ήδη περικόψει ή μειώσει τις προμήθειες σε 12 από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ. Στόχος του σχεδίου θα είναι, μεταξύ άλλων, ο περιορισμός της ζήτησης για φυσικό αέριο.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »