Η τιμή του φυσικού αερίου έχει σημειώσει μείωση της τάξης του 43,3% σε λιγότερο διάστημα της μίας εβδομάδας!

Η τιμή του φυσικού αερίου έχει σημειώσει μείωση της τάξης του 43,3% σε λιγότερο διάστημα της μίας εβδομάδας!

Σε ελεύθερη πτώση -43% το φυσικό αέριο!

1.797 επισκέψεις στο άρθρο

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, άρα και στην Ελλάδα!

Η τιμή του φυσικού αερίου στη Γηραιά ήπειρο έκλεισε τη Παρασκευή με πτώση 14,5% και κάτι μας λέει ό,τι αυτό οφείλεται στην εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς το ρωσικό γίγαντα Gazprom για φουλάρισμα των ευρωπαϊκών αποθηκών φυσικού αερίου μετά τις 8 Νοεμβρίου (διάβασε περισσότερα εδώ).

Kοινοποίησε το »


Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση Πούτιν δημιουργεί προσδοκίες για γρήγορο τερματισμό της ενεργειακής κρίσης, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του businessdaily.gr. Μίας κρίσης, η οποία έχει εκτοξεύσει όχι μόνο τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, αλλά και πολλών ακόμα αγαθών και υπηρεσιών και έχει προκαλέσει χάος στη παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού (διάβασε περισσότερα εδώ).

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο δείκτης για τα ευχάριστα νέα έρχεται από την Ολλανδία με τη βουτιά που κατεγράφη στη τιμή του ολλανδικού συμβολαίου φυσικού αερίου (σημείο αναφοράς για την ευρωπαϊκή αγορά) να φέρνει τη τιμή στα 66 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με πτώση 14,5% σε μια ημέρα!

Το ακόμα πιο ευχάριστο που αναμένεται να ευνοήσει και τη χώρα μας είναι ό,τι αμέσως μετά από την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν, η ελεύθερη πτώση της τιμής του φυσικού αερίου από το υψηλό των 116,5 ευρώ της 5ης Οκτωβρίου η τιμή έχει σημειώσει μείωση της τάξης του 43,3%!

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η τιμή του φυσικού αερίου απέχει ακόμα από τα φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή σε τιμές κάτω από τα 20 ευρώ, αλλά αυτή η εξέλιξη είναι μία πρώτη ένδειξη εκτόνωσης της ενεργειακής κρίσης.
 
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »