Νέο όχι από τη Γερμανία για ενδεχόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Νέο όχι από τη Γερμανία για ενδεχόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Όχι (ξανά) για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, λέει η Γερμανία!

1.260 επισκέψεις στο άρθρο

Για άλλη μία φορά οι Γερμανοί λένε όχι σε ενδεχόμενο για εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου, στο πλαίσιο πρόσθετων κυρώσεων κατά της Μόσχας, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός Οικονομίας και Προστασίας Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία, υπογράμμισε ό,τι πρέπει να υπάρξουν νέες κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου, ωστόσο απέρριψε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Κοινοποίησέ το »

Ο κ. Χάμπεκ προανήγγειλε απεξάρτηση από τον ρωσικό άνθρακα και από το ρωσικό πετρέλαιο, αλλά όχι αυτή τη στιγμή. «Ακολουθούμε μια στρατηγική απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο, τον άνθρακα και το πετρέλαιο, αλλά όχι άμεσα», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ό,τι πρέπει να επιλυθεί το θέμα της ασφάλειας εφοδιασμού. «Θέλουμε να απεξαρτηθούμε πλήρως από το ρωσικό πετρέλαιο και τον άνθρακα. Από τον τελευταίο, προβλέπεται απεξάρτηση έως το τέλος του καλοκαιριού, ενώ από το πετρέλαιο έως το τέλος του 2022», σημείωσε, μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ZDF.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η απάντηση αυτή ήλθε μετά από την τοποθέτηση της υπουργού ¶μυνας της χώρας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, η οποία, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, τάχθηκε υπέρ της συζήτησης ενδεχόμενου εμπάργκο εισαγωγής ρωσικής ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Κοινοποίησέ το »