Ολλανδία και Γερμανία συνεργάζονται για εξόρυξη φυσικού αερίου σε κοίτασμα στα νησιά Wadden, απόλυτα συμβατού για οικιακή χρήση.

Ολλανδία και Γερμανία συνεργάζονται για εξόρυξη φυσικού αερίου σε κοίτασμα στα νησιά Wadden, απόλυτα συμβατού για οικιακή χρήση.

Ολλανδία & Γερμανία ξεκινούν γεωτρήσεις για φυσικό αέριο!

1.485 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η ενεργειακή κρίση θα συνεχιστεί για πολύ, όπως εκτιμά η συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών διεθνώς και αυτό οδηγεί την Ολλανδία και τη Γερμανία σε συνεργασία για την από κοινού εξόρυξη φυσικού αερίου στα νησιά Wadden.

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία πρόκειται να συνεργαστεί με την ολλανδική εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής, ONE-Dyas, για τη λειτουργία ενός κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα πάνω από το Schiermonnikoog και το γερμανικό νησί Wadden Borkum, όπως μεταδόθηκε από το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, επικαλούμενο τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, Bernd Althusmann. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ζητάμε από την Ολλανδία περισσότερο αέριο και συνεχίζουμε να αρνούμαστε να εξάγουμε το δικό μας φυσικό αέριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Σύμφωνα με το DutchNews, όπως διαβάζουμε και στο energypress, το κοίτασμα φυσικού αερίου βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια των νησιών. Η περιοχή περιέχει αέριο χαμηλών θερμίδων, το οποίο είναι συμβατό με οικιακή χρήση και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε γερμανικά και ολλανδικά νοικοκυριά.

Tο κοίτασμα φυσικού αερίου βρίσκεται τόσο κάτω από τον ολλανδικό όσο και τον γερμανικό βυθό και η συμφωνία των δύο χωρών, σχετικά με αυτό το σχέδιο, σημαίνει ό,τι είναι εφικτή η δυνατότητα εξόρυξης του φυσικού αερίου που βρίσκεται εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η Ολλανδία είχε προηγουμένως εγκρίνει το σχέδιο, αλλά στο παρελθόν η Γερμανία ήταν αντίθετη στην ιδέα. Όλα αυτά βέβαια φαίνεται να αλλάζουν λόγω της ενεργειακή κρίσης, αλλά και των εξελίξεων στην Ουκρανία.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »