Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΕ και παραγγέλνουν ρωσικό φυσικό αέριο σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες.

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΕ και παραγγέλνουν ρωσικό φυσικό αέριο σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες στηρίζουν Gazprom!

1.563 επισκέψεις στο άρθρο

Μαζικές και ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι παραγγελίες φυσικού αερίου από τις ευρωπαϊκές εταιρείες προς την Gazprom στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με το Bloomberg!

Πιο συγκεκριμένα, οι ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου –μέσω Ουκρανίας -  αυξήθηκαν κατά 38% την περασμένη Πέμπτη και 24% την Παρασκευή , γεγονός που επιβεβαίωσε και η ίδια η Gazprom, σημειώνοντας παράλληλα ό,τι η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας εκτελείται κανονικά και αυξάνεται.

Κοινοποίησέ το »

Η Γερμανία θέλει απεξάρτηση, μα οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις συνεχίζουν με Gazprom!
  • 38% περισσότερες ποσότητες αερίου την Πέμπτη, 28% την Παρασκευή
  • Μακροπρόθεσμα συμβόλαια, πιο φθηνά από τις τιμές της ευρωπαϊκής αγοράς
  • 40% των ευρωπαϊκών προμηθειών προέρχεται από τη Ρωσία
  • Οι ευρωπαϊκές εταιρείες δεν μπορούν να περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνει στο ρεπορτάζ του ό,τι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις παραγγέλνουν μεγαλύτερες ποσότητες από την Gazprom, όπως διαβάζουμε στο energypress, στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμβολαίων που έχουν με τη ρωσική εταιρεία, αφού με αυτό τον τρόπο οι ρωσικές εισαγωγές είναι πιο φθηνές από την τιμή «spot» στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η Γερμανία ανακοίνωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο, μέσω του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, θέλει να απεξαρτηθεί η ίδια και η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο, μα δεν ανακοίνωσε τον τρόπο.

Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης, καλύπτοντας περίπου το 40% των προμηθειών, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών των αποστολών περνάει μέσα από την Ουκρανία.

Μέχρι η ΕΕ να βρει τρόπο να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αέριο, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν και το προτιμούν σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες!

 

Κοινοποίησέ το »