Το 64% των πολιτών στο Βέλγιο φοβάται ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας.

Το 64% των πολιτών στο Βέλγιο φοβάται ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας.

Οι Βέλγοι φοβούνται την αδυναμία πληρωμής λογαριασμών ενέργειας

1.137 επισκέψεις στο άρθρο

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι Βέλγοι, σχετικά με τους ακριβούς λογαριασμούς ενέργειας και φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Πιο συγκεκριμένα, το 64% των πολιτών φοβάται ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας, σύμφωνα με το Μεγάλο Βαρόμετρο της Soir-RTL-Ipsos.

Kοινοποίησέ το »

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ανησυχία είναι μεγαλύτερη στο νότιο τμήμα της χώρας, με το 73% των πολιτών στη Βαλονία να ζει με αυτόν τον φόβο, σε σύγκριση με το 59% των Φλαμανδών και το 70% των κατοίκων των Βρυξελλών. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών δηλώνει ότι έχει αλλάξει καταναλωτική συμπεριφορά με 8 στους 10 να υπογραμμίζουν ότι χρησιμοποιούν ήδη λιγότερο ρεύμα, φυσικό αέριο, νερό ή καύσιμα θέρμανσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα της έρευνας, σχετικά με το πως πληρώνουν οι Βέλγοι τους λογαριασμούς τους. Σε ποσοστό πάνω από 40% απαντούν ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους ή να δανειστούν για να καλύψουν απροσδόκητα ενεργειακά έξοδα. Επίσης, 1 στους 3 Βέλγους (4 στους 10 στις Βρυξέλλες και στη Βαλονία), δηλώνουν ότι η αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας τους ανάγκασε να περικόψουν μέρος των δαπανών τους για υγειονομική περίθαλψη.

Σύμφωνα με το δίκτυο RTL, η έρευνα για αυτό το Μεγάλο Βαρόμετρο πραγματοποιήθηκε πριν από τις ανακοινώσεις για νέα βοήθεια που έγιναν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Kοινοποίησέ το »