Νέα «βουτιά» στο φυσικό αέριο

Νέα «βουτιά» στο φυσικό αέριο

1.346 επισκέψεις στο άρθρο

Κάτω από τα 70 ευρώ ανά μεγαβατώρα - Το χαμηλότερο επίπεδο ημέρας από τον Φεβρουάριο 2022 – «Σύμμαχος» ο καλός καιρός

ENERGY SAVING - ΜΑΡΚΟΣ Π. ΑΛΙΚΑΡΗΣ

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη παρουσίασαν νέα πτώση καθώς ο ζεστός καιρός περιορίζει τη ζήτηση.

Kοινοποίησέ το »


Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου- τα οποία υποχώρησαν έως και 7,8% στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου- πέφτουν κατακόρυφα λόγω της μειωμένης κατανάλωσης.

Οι ήπιες συνθήκες συναντώνται σε όλη την Ευρώπη, με μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο να καταγράφουν ένα ζεστό ξεκίνημα της χρονιάς. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες πάνω από τα εποχιακά πρότυπα για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και των ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο καιρός θα είναι επίσης πιο ήπιος σε μεγάλο μέρος της Κίνας – του μεγαλύτερου εισαγωγέα φυσικού αερίου στον κόσμο – τις επόμενες 10 ημέρες και το Τόκιο μπορεί να δει μια απότομη αύξηση της θερμοκρασίας γύρω στα μέσα Ιανουαρίου.

Ενώ αναμένεται ψυχρότερος καιρός σε ορισμένες περιοχές την επόμενη εβδομάδα, η κεντρική και νότια Ευρώπη αναμένεται να παραμείνουν ασυνήθιστα ζεστές, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Συνεπώς, ο ζεστός καιρός έχει μειώσει την ανάγκη για θέρμανση και έχει μετριάσει τις ανησυχίες σχετικά με την ταχεία εξάντληση των αποθεμάτων αερίου. Είναι «λύτρωση» για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους καταναλωτές που αγωνίστηκαν με τις αυξανόμενες τιμές αερίου τον περασμένο χρόνο, καθώς και για τις κεντρικές τράπεζες που αναγκάστηκαν να αυξήσουν τα επιτόκια για να καταπνίξουν τον πληθωρισμό.

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έπεσε στα 70,7 ευρώ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας του Αμστερνταμ (TTF) το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια αναφοράς για την Ευρώπη μειώθηκαν κατά 2,16% στα 70,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) για τις παραδόσεις Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας το πτωτικό σερί των τριών τελευταίων ημερών. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να προτρέπουν τους ανθρώπους να ενισχύσουν την εξοικονόμηση ενέργειας.
 
 

Kοινοποίησέ το »